Vykurovanie v školách a budovách - ako dosiahnuť tepelný komfort a znížiť náklady

Udržanie správnej teploty v školách a predškolských zariadeniach je veľmi dôležité pre zdravie a koncentráciu žiakov a študentov. Ak chceme čeliť tejto výzve, efektívny vykurovací systém nestačí. Kľúčom k úspechu je efektívna regulácia tepla v jednotlivých miestnostiach v závislosti od reálnych potrieb, kde tepelný komfort zabezpečuje moderný systém regulácie radiátorového vykurovania firmy TECH CONTROLLERS. Zaručí, že ráno prídu žiaci do práve príjemne vyhriatej miestnosti a po ich odchode sa nebudú vykurovať prázdne miestnosti. Ušetrené tisíce eur ročne za kúrenie sa tak môžu použiť na iné potreby škôl.

Vykurovanie v školách, ale aj zdravie a koncentrácia počas vyučovania

Fyzické podmienky v jednotlivých učebniach majú výrazný vplyv na zdravie a koncentráciu detí počas pobytu v škole. Príliš vysoká, ale aj príliš nízka teplota v miestnostiach je rušivým faktorom a spôsobuje zníženie koncentrácie a tým aj úrovne získavania vedomostí. Okrem toho rýchle zmeny teploty počas presunu medzi triedami, stravovacím zariadením alebo telocvičňou, vplývajú nepriaznivo na naše pocity a predstavujú väčšie riziko ochorenia. Takéto problémy je možné ľahko napraviť pomocou regulácie pre radiátorové vykurovanie.

Moderná regulácia v modernej škole
Regulácia teploty v miestnostiach s nainštalovanými radiátormy je vďaka moderným zariadeniam veľmi jednoduchá a efektívna. Elektrické pohony inštalované na radiátorovom ventile sú zariadenia ovládané bezdrôtovo, pomocou hlavnej riadiacej jednotky (na výber sú rôzne varianty napr.: WiFi 8S,WiFi 8S MINI). V závislosti od nastavenia vysielajú signál do pohonov o potrebe dokúrenia miestnosti, alebo udržiavanie teploty na aktuálnej úrovni. Inštalácia celého systému regulácie nevyžaduje modernizáciu vykurovacieho zariadenia a ani dodatočnú kabeláže. Ide o praktický a časovo nenáročný spôsob, ako čo najskôr zlepšiť a optimalizovať tepelnú pohodu vo vzdelávacích zariadeniach.

Bezdrôtovo ovládané bytové termostaty umožňujú:
1. Presné meranie teploty v interiéri (aktuálna teplota zobrazená na displeji).
2. Optimálne nastavenie teploty podľa charakteru miestnosti (učebňa, jedáleň, telocvičňa, spoločenská miestnosť, šatňa, chodba atď.).
3. Pohodlné ovládanie v závislosti na dennej dobe a činnosti žiakov a študentov (udržiavanie teploty na komfortnej úrovni počas vyučovania, útlm teploty v čase, keď sú žiaci mimo školu: po ukončení vyučovania alebo cez víkendy).
Vďaka tomu, že kontrola vykurovania v školách sa vykonáva cez aplikáciu, do ktorej zaregistrujeme všetky zariadenia (a nie nastavením jednotlivých pohonov radiátorov samostatne), celý proces riadenia tepla prebieha rýchlo, jednoduchšie a pohodlnejšie.

Šetrenie prostredníctvom riadeného vykurovania
Vytvorenie optimálneho teplotného prostredia v školách má ďalšiu dôležitú dimenziu - priamo znižuje náklady, ktoré znášajú miestne samosprávy. Vykurovanie škôl a vzdelávacích zariadení vzhľadom k ich veľkej ploche je obrovská časť nákladov na údržbu budov. Regulácia vykurovania v školách nielenže umožňuje optimalizáciu teplôt podľa činnosti žiakov a študentov, ale vytvára aj významné úspory. Upustením od nezdravého prekurovania miestností počas vyučovania a zbytočnej distribúcie tepla do prázdnych priestorov mimo vyučovania je možné znížiť náklady na kúrenie v školách. Ide nie len o veľkú úsporu energie, ale tiež o prejav príkladnej zodpovednosti za životné prostredie a starostlivosť o peniaze daňových poplatníkov.

Vykurovanie škôl a vzdelávacích zariadení - lacné a pohodlné
Regulácia vykurovania v školách a v iných vzdelávacích zariadeniach je skvelý spôsob, ako poskytnúť deťom správne podmienky pre vzdelávanie a platcom zase nižšie náklady na vykurovanie. Rodičia žiakov určite uvítajú toto riešenie. Regulácia radiátorového systému vykurovania sa dá jednoducho inštalovať kedykoľvek, pretože nevyžaduje použitie káblov. Primerané podmienky pre vzdelávanie prispejú k dosiahnutiu lepších výsledkov zo strany žiakov a študentov, ako aj k zníženiu rizika ochorenia, čo je neoceniteľnév období zvýšeného výskytu chrípky.

Viac informácií na http://tech-reg.sk

Zobrazenia: 210

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby