Vkusné a pritom luxusné, zaujímavé a zároveň klasika – to všetko dokážu zlaté akcenty v miestnosti. Pozdvihnú priestor do ďalšej dimenzie, zároveň mu dodajú punc nevšednosti. Musí sa s nimi však zaobchádzať múdro a opatrne, inak pôsobia lacno a interiér karikujú.

Za oknami je celé dni nevľúdne šero a chladno, skoro sa stmieva. Cnie sa vám po jase slnečných lúčov? Vykúzlite si doma príjemné prostredie pomocou osvetlenia a žiarivých odtieňov. Pri vnútorných priestoroch to môžu byť práve svietidlá a ich spojenie s nevšednými farbami či tvarmi, ktoré vám zdvihnú náladu. Kráľovsky zlatistý lesk lámp alebo lustrov dokáže svojou hrou lesku a žiary doladiť zariadenie miestnosti a vytvoriť tak harmóniu, ktorú možno vnímať všetkými zmyslami. Odborník z Hornbachu prináša rady a nápady, ako vyberať správne svietidlá so zlatým nádychom.

Jemné detaily

Tajomstvo dokonalého vzhľadu tkvie v doplnkoch. Jemné, takmer nenápadné zlaté detaily dokážu naozaj pridať pomyselnú čerešničku na torte sofistikovanému zariadeniu interiéru. „Napríklad pri bodovom osvetlení alebo nástennom svietidle sa akcenty v zlatých tónoch prezentujú skutočne veľmi decentne a sú tak vhodné pre vyznávačov veľmi striedmej klasiky, ale aj pre priaznivcov eklektického štýlu. Sú ideálne aj do malých priestorov,“ vysvetľuje Zlatko Slebodník z oddelenia elektro v projektových marketoch Hornbach. Svietidlá s drobnými doplnkami v odtieňoch zlatej sa hodia do takmer akejkoľvek miestnosti, záleží iba na ich tvare a prevedení.

Honosný diadém

Milovníkom lesku a luxusu lahodia trendy lustre, kde hrá zlatá farba prím. Tieto stropné a závesné svietidlá sú šperkom priestoru a výborne zvládajú svoju rolu stredobodu pozornosti. Zvyšok zariadenia sa k nim však musí voliť s veľkou starostlivosťou, aby potom interiér nepôsobil dojmom cirkusovej maringotky. „Vyniknú predovšetkým vo väčších miestnostiach s farebne aj tvarovo skôr striedmym nábytkom. Zvládnu rozžiariť aj priestor v industriálnom štýle, pôsobia nevšedne v kontraste s betónom či tehlou. Pritiahnu na seba pozornosť a zjemnia aj na prvý pohľad ostré hrany či drsný povrch,“ radí špecialista.

Hra farieb a odleskov

Zlatá pôsobí magicky v kombinácii s akoukoľvek ďalšou farbou, preto je tento trend obľúbený aj pri svietidlách. „Zlaté vnútro tienidla, ktoré vďaka špecifickému farebnému odlesku prepožičia každej žiarovke jedinečný farebný tón, je spoločne s kontrastnou farbou vonkajšej strany lampy v súčasnosti veľmi vyhľadávané. Rovnakým spôsobom funguje aj LED osvetlenie so zlatistým odtieňom svetla pri LED žiarivkách umiestnených pod tienidlom alebo pri unikátnych 3D stropných LED svietidlách. V prípade klasického svietidla je možné zlatý efekt ešte viac podčiarknuť výberom LED žiarovky s možnosťou voľby teplých zlatých tónov svetla,“ upresňuje odborník z Hornbachu.

Dokonalý chameleón

Nie ste si istí tým, či vás výrazná zlatá čoskoro neomrzí? Alebo máte náladu na zlatisté tóny iba niekedy a zvyšok času skôr inklinujete k inému farebnému spektru? V takom prípade je ideálne staviť na inteligentné osvetlenie. „Ide o LED svietidlá alebo špeciálne LED žiarovky s možnosťou nastavenia aj striedania farieb podľa vašej osobnej voľby, funkciou stmievania či ďalšími vymoženosťami. Na výber sú napríklad produkty Philips HUE, EGLO Crosslink alebo smart svietidlá TOP LIGHT,“ upozorňuje Zlatko Slebodník z oddelenia elektro v Hornbachu.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 79

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby