Milé stavebníctvo resp. zakladatelia!

Mám pocit že stavebníctvo sa stalo veľmi plochým fenoménom. Na začiatku aktívne ste sa zúčastnili na pravidelnom komentovaní tu zverejnených výtvor. Možno práve preto ste inšpirovali aj ostatných členov aby sa zúčastnili na diskusiách. Pôsobilo to, že kvalita tu zverejnených prác bola vysoká - jednoducho ľudia nezverejnili slabé práce lebo ho ostatní vypískali. Teraz mám pocit, že vidím samé PR články, samoreklamy a prác ktoré sú viac menej zo slušnosti (zotrvačnosti) sú publikované. Kvalitných prác ubúda, ak by náhodou zopár sa objaví, ostatní už nato kašlú.

Stavebníctvo pred rokom malo dušu, mal tvár. Bol zaujímavý a osobný. Teraz už to všetko čaro sa vytratilo - je to fádne a už len zriedkavo zaujímavé. Viem že nikto nemá právo kecať resp. kritizovať výtvory ostatných. No ale keď stým Vy neurobíte nič, tak sa postaráte o to aby vaše "dieťa" prepadol pod prachom tuctovosti. Nechcem aby ste Vy sami robili exekúciu slabých prác - no stálo by zato keby ste nás, uživateľov dokopal/inšpirovali k tomu aby sme my boli akčnejší a kritickejší (aj pozitívne aj negatívne).

Chris

ps: ...naďalej zostávam Vašim fanúšikom

Zobrazenia: 989

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

čaf Lea, formálne je to pravda čo píšeš. Nikto nie je, kto by stým nesúhlasil. Preto pokúsim byť konkrétny. Pred rokom ste mali zlomok v počte členov, a podstatne menej článkov a obrázkov - no ktorý tu boli, boli aktívny, aktívne komunikovali, kritizovali a  diskutovali. ...a bolo to fajn. Teraz narástol počet členov, očakávalo by sa, že viac hláv viac rozumu - no sa dosiahlo presný opak. Zo stavebníctva sa stala jedna veľká nástenka, kde všetci vyvesia "domáce kutilovanie" (či je to dobré či nie) a preto už to nikto nerieši. Ja osobne strácam chuť veci komentovať - načo...? Leuš odkážem Maťovi nech skúsi preštudovať čo znamená "Dunbarovo číslo" ako to vplýva na Stavebníctvo a vôbec čo stým? kam ďalej?

V krátkosti - "150 (Dumbarove číslo) ľudí je najväčšia skupina, v rámci ktorej si ľudia dokážu udržať stabilné vzťahy"

Leuš nemám patent na rozum. Do konca ani stavbár nie som. AK to Vy vidíte že je to OK, tak OK. Čísla/faktá poznáte Vy. Pred ISSN je klobúk dole. Zo mňa rozpráva pocit/emócie, ako to ja cítim alebo ja vidím. Ani proti odbornosti nemám nič - tie sú tam - naozaj - a rád ich čítam. Najviac ma znepokojuje, že okrem ich je spústa "omáčky" ktoré ich (ne)odbornosť nikto nekomentuje. Neskutočne ma potešil článok, asi o infraohreve ktorý si niekto zavesil a ostatní si pustili do toho a on si to musel obhajovať. Som sa vzdelával. Leuš nevyhľadám zábavu na u Vás, nato mám iné fóra (fóry) Ja sa rozumiem do dizajnu, do nábytku a do manažmentu a nie do statiky alebo do energetiky. Mne chýba to, že keď je neodborná alebo slabá práca publikovaná medzi odbornými a dobrými prácami a nikto si nedá tú námahu aby to okomentoval. ...to len tak Ja ...potichu... :)

Ahoj, možno by stálo za úvahu otvoriť fórum aj pre neregistrovaných čitateľov. Predsa len 80 % ľudí registrovaných na stavebníctve sú buď projektanti, architekti alebo ľudia priamo z praxe. Pracovná vyťaženosť je značná a na fórum nie je čas. Pravidlá sú momentálne nastavené tak, že zúčastniť sa diskusie môžu len registrovaný a to pri počte  členov ak berieme, že 10 % z nich sú aktívny a  tých 10% je polovica, ktorá má odhodlanie napísať aj názor nie len pridať referenčné foto alebo video či článok tak je to naozaj málo. Preto si myslím, že otvorenie fóra by mohlo v tomto smere pomôcť. Prepojiť by to bolo možné cez účet na Gmaily, facebooku, twitery alebo linkedIN (takže by to nebolo celkom bez registrácie). Stavebníctvo prejde tento rok niektorými technickými zmenami, jednak počas trojročnej existencie sme sa veľa naučili a jednak to, že vo svete IT a HTML sa toho dosť zmenilo. Krisztián, nech ťa neodradí to že pod tvojími prácami a príspevkami do blogu nenájdeš vždy komentár, niekedy proste len ľudia nenachádzajú slová a stále len chváliť ....

Ako hovorí jeden môj kamarát "Všetko má svoje pre a proti" :-)

Zlatý si Milan, ale moje "ego je dávno v čudu" čiže mi absencia komentárov na moje haluze nevadia, skôr tá celková absencia komentárov na všetko. Fórum nie je zlá vec, no by sme zažili demokraciu kde všetci sú rovní ale niektorí sú rovnejší. Mne napadlo skôr motivovať alebo vyhecovať ľudí k tomu, aby si sa k tomu vyjadrili. lebo keď niekto vyhodí komentár typu PR, a nejaký uživateľ sa vyjadrí k tomu že naozaj je to dobré alebo je to sprostosť, Autor článku keď k tomu sa vyjadrí vecne, tak to vonia autenticitou a nie reklamou. A získajú stým všetci.

Potom Strašne mi chýbajú názory mladých (študentov, absolventov) ako oni to vidia to celé.

Veľmi by pomohlo keby majster obkladač vyhodí nejakú kúpeľňu a architekt by sa vyjadril k tomu, že to, alebo hento si robil zle, nabudúce to rob inak. Z toto by bolo pre všetkých na pomoc, aj laikom. Neviem či je to cieľom stavebníctva, či je to skôr moje zbožné prijanie. Alebo všetci používajú stavebníctvo načo len chcú. napadlo mi slávny výrok maďarského humoristu Hofi ...som sa vyliečil z choroby, bola to viac-menej moja zásluha, lekári mi nepovedali že načo mi predpísali tie lieky ... no a ja som im neprezradil načo som ich použil...

Nebudeš niekedy vo Viedni alebo v BA pozývam :-)

...beriem si na vedomie :), ak idem do Viedne ozvem sa...

ahoj Krisztian, myslím, že Lea má pravdu, ale aj Ty máš pravdu v tom, že minulý rok to nejak viac fičalo ... ľudia sa akosi málo zapájajú do diskusií, ale je to zrejme aj pre to, že je na ne málo podnetov ... večer sadnem a napíšem Ti niečo vyrývačné, chceš? DDD

Ahoj Kristína, máš pravdu že Leuš má pravdu :). No ak mám dieťa, vychovávam ho, a keď má 18 tak ho vykopnem z domu už si veľký rob si čo chceš - to je také ...diskutabilné. Kristína aj Ty si kecala do toho keď niekto robil dobré veci alebo si kritizovala sprostosti (rovnako ako ja). Priznaj sa úprimne, máš ešte chuť, keď to už nikto nerobí?... Preto mi bola veľmi sympatická MMM, že mala svoj názor svoj štýl (a diametrálne iný vkus ako môj) a nebála si to nahlas povedať že "Kráľ je nahý!" Keď vidím niektoré vizošky, alebo obkladané kúpeľne, popritom "šikovne a nenápadne" zapracované logo (cez tretinu obrazovky) že to som robil Ja: Jožko alebo Janka Mrkvička, nielen že nemám chuť to celé komentovať ale už nemám chuť ani zapnúť stavebníctvo.

...a keď už ma chceš potešiť :) a chceš byť vyrývačná :D ...lebo máš nato nutkanie ;)... tak zober si na paškál akcie posledné 2 týždne a môžeš sa do toho veselo pustiť, neboj sa ja Ti budem chrániť "zádá"...

Ja si naiopak myslím, že http://stavebnictvo.sk stále dušu aj svoju tvár má - a zdá sa mi, že aj keď je možno menej tých príspevkov od členov, ich kvalita z hľadiska zaujímavopôsobiacich článkov je stúpajúca. a čo sa týka tých príspevkov snažiacich sa prezentovať niečo, čo sa môže vám zdať prízemné až gýčovité : ako ste raz vtipne napísali podľa maďarského príslovia - "jednému sa páči farárka, niekomu aj farár..", takže úroveň tých prezentácií je ovplyvnená aj krízou, ktorou sú stavebníctvo a aj architektúra zasiahnuté. 

 

Ku cti tvorcom tohoto internetového portálu treba jednoznačne pridať spôsob prezentácie odborných článkov - najviac osobne oceňujem možnosť MODEROVANIA PRÍSPEVKOV - KOMENTÁROV SAMOTNÝM AUTOROM ČLÁNKU - týmto spôsobom sa dajú ihneď vylúčiť rôzne vulgárne a agresívne názory, krčmový slovník i názory neodborné a zavádzajúce.

Administrátorom tohto portálu želám pevnú silu v udržaní vysokej úrovne tohoto odborného spoločenského internetového portálu a len samé kvalitné príspevky !

Možno by bolo dobré neuverejňovať jasné reklamné články na hlavnej stranke, ale v nejakej podskekcií . Pri týchto článkoch zväčša sa ani nič nové nedozviem a ani ich nemám prečo komentovať - nemám chuť.

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby