11 dôvodov prečo by ste si mali vybrať slnečné kolektory od THERMO|SOLARU

V doterajších troch kolách projektu Zelená domácnostiam, ktoré vyhlasuje SIEA (Slovenská inovačná a energetická agentúra) si zákazníci mohli vyberať z viac ako 300 typov registrovaných slnečných kolektorov. Celkový počet registrovaných zhotoviteľov zariadení na využívanie OZE presiahol počet 800, z toho je viac ako 500 zhotoviteľov inštalujúcich slnečné kolektory. Vybrať si z takejto neprehľadnej ponuky to najvhodnejšie zariadenie a zhotoviteľa nie je pre laika vôbec jednoduché. Prinášame niekoľko rád, ktoré môžu takéto rozhodnutie uľahčiť.

Riaditeľ najväčšieho slovenského výrobcu slnečných kolektorov THERMO|SOLARU Žiar, s. r. o., Alfréd Gottas hovorí: „Zariadenia na využívanie OZE sú dlhodobou investíciou a majú slúžiť svojim zákazníkom desaťročia. Väčšinou si ich človek vyberá len raz za život. Preto by si mal každý zvážiť argumenty za a proti a až potom sa rozhodnúť. Najčastejšími kritériami, ktoré rozhodujú v prospech výrobkov THERMO|SOLARU oproti konkurencii, je pomer cena a kvalita, životnosť, výkon, referencie, garancie, servis a poradenstvo. Výsledkom je, že v doterajších troch kolách patrili slnečné kolektory z produkcie THERMO|SOLARU medzi najčastejšie inštalované zariadenia zo všetkých.“

Pozrime sa podrobnejšie na 11 dôvodov, prečo by ste si mali vybrať slnečné kolektory od THERMO|SOLARU:

1. Pre poradenstvo. THERMO|SOLAR nie je iba renomovaným dodávateľom zariadení na využívanie OZE (predovšetkým slnečných kolektorov), ale robí celé desaťročia na svoje náklady aj osvetu v oblasti OZE. Pokiaľ sa obrátite mailom, telefonicky, či osobne na firmu, radi vám poradia. Vypracujú vám aj ponuku na mieru, podľa počtu osôb a spotreby energií vo vašom obydlí. THERMO|SOLAR Žiar vám aj poradí, ako máte uspieť pri žiadosti o poukážky na zariadenia OZE od SIEA. Vyvarujete sa tak chýb, ktoré vám prekazia ich získanie.
2. Pre široký výber zariadení. Na výber je spolu 11 registrovaných slnečných kolektorov určených na ohrev teplej vody. V prípade solárneho systému a slnečných kolektorov z akciovej ponuky THERMO|SOLARU môžu domácnosti dostať podporu vo výške 781 až 1750 eur podľa typu a počtu kolektorov. Podpora predstavuje 35–50 % z ceny, nesmie však presiahnuť 50 % z nákladov na kompletnú inštaláciu solárneho systému. Firma dokáže uspokojiť každého záujemcu a poradí aj pri výbere zhotoviteľov fotovoltaických panelov na výrobu elektriny.
3. Pre jeden z najlepších pomerov medzi cenou a kvalitou. Ak si vyberiete zariadenie od THERMO|SOLARU, usporíte ročne až 250 eur na ohreve teplej vody v rodinnom dome pri 3 – 4 člennej domácnosti a to najmenej v priebehu najbližších 30 rokov, takže máte teplú vodu počas väčšiny roka prakticky zadarmo. Zariadenie z akciovej ponuky THERMO|SOLARU s 3 kolektormi TS 300 a 300-litrovým zásobníkom na teplú vodu si môžete zaobstarať „na kľúč“ už za cca 4000 eur. Štát pritom preplatí 1750 eur, čo je maximálna možná výška podpory pre takéto zariadenie. Pokiaľ domácnosť potrebuje menej teplej vody, THERMO|SOLAR jej navrhne vhodnú zostavu.
4. Pre dlhú životnosť. Overená minimálna životnosť slnečných kolektorov z THERMO|SOLARU je viac ako 30 rokov. Dodnes sú v prevádzke slnečné kolektory vyrobené v závode ešte za čias socializmu a inštalované napríklad v Novákoch v roku 1984.
5. Pre vynikajúci energetický zisk. Energetický zisk z vákuového kolektora je 800 - 1200 kWh ročne (TS400). Energetický zisk zo štandardného kolektora od THERMO|SOLARU je 700 - 930 kWh ročne (TS250, TS300, TS310, TS330, TS350).
6. Pre jedinečnosť vyrábaného produktu a dlhoročnú tradíciu výroby. Firma je jediným priemyselným výrobcom plochých vákuových kolektorov na svete. Jej výrobky majú unikátnu, patentovo chránenú konštrukciu absorbéra. V Žiari nad Hronom majú takmer 40-ročné skúsenosti s výrobou solárnych kolektorov. THERMO|SOLAR je najväčším výrobcom slnečných kolektorov v postkomunistickej Európe a patrí do prvej desiatky najväčších európskych výrobcov termických slnečných kolektorov. Ojedinelý je rozsah výroby, pretože v Žiari nad Hronom má nielen montáž slnečných kolektorov, ale aj výrobu selektívnych konverzných vrstiev, lisovňu kolektorových vaní a výrobu podporných konštrukcií na kolektory. Silnou stránkou spoločnosti je aj vlastný výskum a vývoj.
7. Pre záruku. Záruka na kolektory z THERMO|SOLARU je 12 rokov, pritom praxou potvrdená životnosť presahuje 30 rokov. V podstate jedinou údržbou je pravidelná výmena nemrznúcej zmesi cca raz za 6 rokov tam, kde je to potrebné. Pred niekoľkými rokmi v Chile odolalo cca 300 plochých kolektorov zo Žiaru bez problémov zemetraseniu, ktoré poškodilo mnohé konkurenčné trubicové kolektory v rovnakej lokalite.

8. Pre dodacie podmienky. Firma má veľkú výrobnú kapacitu, krátke dodacie lehoty, flexibilnosť pri neštandardných požiadavkách, schopnosť dodávky kompletných solárnych systémov, ľahkú dostupnosť výrobkov na celom území SR i ČR a široký sortiment výrobkov v skladoch najväčších zmluvných partnerov vo výhodných cenových reláciách
9. Pre certifikovanú produkciu. Výrobca má certifikáciu SMK ISO 9001 a kolektory boli certifikované v renomovaných skúšobniach Fraunhofer ISE Freiburg, SPF Rapperswill, Arsenal Viedeň, AIT Viedeň a TSÚ Piešťany. Všetky typy kolektorov majú certifikáciu podľa pravidiel Solar Keymark a zároveň je celý sortiment zaradený do podporného programu Zelená domácnostiam. Všetky vaňové kolektory sú zaradené do dotačnej schémy „Zelená úsporám“ v ČR.
10. Pre celosvetové rozšírenie. THERMO|SOLAR má sieť zmluvných partnerov vo väčšine európskych štátov. Ploché slnečné kolektory z produkcie THERMO|SOLARU Žiar spoľahlivo a bez akýchkoľvek porúch pracujú dlhé roky v extrémnych horských, púštnych, či mrazivých podmienkach vo viac ako 50 krajinách celého sveta. Pracujú napríklad v Nepále, Argentíne, Botswane, Maroku, Ománe, Juhoafrickej republike, Austrálii, ale aj v Maroku, Egypte, Jordánsku či v americkej Kalifornii.
11. Pre domáci pôvod výrobku. Tieto kolektory sú kompletne vyrobené na Slovensku z polotovarov a materiálov pochádzajúcich z Európy (predovšetkým zo Slovenska). Kúpou týchto kolektorov záujemca podporuje zamestnanosť na Slovensku.

Viac informácií je na www.thermosolar.sk, alebo na : tel.: +421-45-601 6080

Zobrazenia: 239

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby