Máte komín plný dechtu a spôsobuje vám len samé problémy? Kvôli tomu, že je komín plný dechtu, klesá jeho účinnosť a spôsobuje aj ďalšie problémy pri vykurovaní a používaní. Preto je potrebné ho vyčistiť. Jednou z metód ako zbavíte komín nečistôt je, že zväčšíte jeho prieduch, a to pomocou frézovania. Po každom frézovaní je potrebné aj vložkovanie.

Prečítajte si ako prebieha vložkovanie komínov.

  1. Celý proces sa začína tým, že na komín, nad jeho otvorom umiestnime stojan na frézu. Na stojan upevníme samotnú frézu. Dôležité je správne zvoliť veľkosť frézovacích článkov podľa toho, aký veľký priemer komína chceme vytvoriť.

  2. Samotnú frézu je potrebné napojiť na zdrojovú jednotku. Tú je možné umiestniť blízko domu a pomocou rozvodov ju napojiť na frézu. Zdrojová jednotka dodá fréze energiu a môžeme začať frézovať.

  3. Frézu je potrebné spustiť ku dnu komína priamo cez komínový otvor. Frézujeme smerom nahor. Frézovanie je možné pre každý typ komína, či už má štvorcový, obdĺžnikový alebo iný tvar.

  4. Po skončení frézovania môžeme stojan, frézu i zdrojovú jednotku odpratať, aby sme si vytvorili priestor na ďalší krok, ktorým je vložkovanie komína.

  5. Vložkovanie je proces, ktorým vložíme do komína celistvú nerezovú alebo antikorovú rúru, pričom je potrebné dodržiavať SK normy. Je dôležité dbať na to, aby pri frézovaní vznikol o niečo väčší priemer, ako má samotná vložka. Vďaka tomu bude do komína bez problémov vložená.

Ako prebieha frézovanie komínov si môžte pozrieť aj na nasledujúcom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=vEbNAp5FDYA

To je proces, vďaka ktorému budete mať komín ako nový. Bude mať vyšší ťah, nebude spôsobovať problémy pri jeho používaní a jeho údržba bude oveľa jednoduchšia. Celý proces opravy pritom nezaberie viac ako deň.

Západné  Slovensko:
VONDENBERG Slovakia s.r.o.
Zámocká 30
811 01 Bratislava
IČO: 47 541 954

mobil: 0917 867 191
Tel.: 02 / 38 11 11 08 

info@frezovaniekominov.sk

Zobrazenia: 648

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby