Čo dnes tvorí širokú ponuku spotrebných batérií od overených značiek? Môžeme medzi nimi nachádzať výlučne tužkové alebo mikrotužkové batérie. Tento špecifický sortiment si môžeme ďalej rozdeliť na malé a veľké monočlánky? Tým naznačujeme, že jedným z dôležitých kritérií pri výbere je typ batérií. Dnes sa čoraz častejšie dostávajú do popredia nabíjacie batérie, ktoré majú viacero výhod oproti klasickým tužkovým batériam. Podľa čoho vyberať batérie?

Bežné alebo nabíjacie batérie s vyšším napätím 

Za vyššie napätie ako je u nabíjacích bateriek bežné, považujeme modely typu 1,5 V. Zároveň dodávame, že v každom prípade má ísť o udržiavané, stabilné výstupné napätie. Ale ako sa prejavuje vyššie napätie? V praxi rozhodne oceníme vyšší jas svietidiel, presnosť hodiniek  a detailnosť mobilov či fotoaparátov. To znamená, že vyššie napätie podporuje vyšší výkon, a tým aj spoľahlivosť pri práci. 

Dôležité je nakúpiť batérie, ktoré budú kompatibilitné so zariadeniami, do ktorých ich chcete umiestniť.

Viete, že typológiu spotrebných batérií rozširujú kombinované modely? Presnejšie ide o rozšírené typy, kde ten istý model vieme použiť ako AA, ale aj ako AAA spotrebnú batériu.

Aké príslušenstvo vyžadujú nabíjacie batérie? 

Ako prvé je potrebná nabíjačka na batérie, ale aj tu sa ponúkaný sortiment neustále zdokonaľuje. Vďaka tomu dnešné menšie zariadenia zásobujú energiou univerzálne alebo inteligentné nabíjačky. Aj pri nabíjacích baterkách s vyšším napätím existuje aktualizovaný zoznam odporúčaných nabíjačiek. Zvlášť, keď ide o limitovanú ponuku lítium-iónových batérií kombinovaného typu. Je možné ale dodatočne predpokladať počet nabíjacích cyklov, teda aj životnosť batérií. Pri bežných podmienkach dosahujú výkonnejšie batérie až 1000 nabíjacích cyklov.

Zdroj obrázku: Syda Productions / stock.adobe.com

Zobrazenia: 26

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby