Chýba vášmu podkroviu niečo? Skompletizujte svoje strešné okná o vonkajšie tienenie!

Už ste sa trápili s lúštením vety, keď jej chýbali písmenká? Alebo sa niekedy usadili na pohovke a zistili ste, že jej chýba vankúš na opretie? Alebo ste si pochutili na dezerte, ktorý vyzeral lahodne, ale chýbala mu chuť? A čo tak frustrácia pri zistení, že skladačke chýba posledný dielik? Podobne ako v prípade galérie, ktorej chýbajú umelecké diela, aj prehliadanie detailov v domácnosti môže vytvoriť pocit neúplnosti a nepohodlia.

Inovatívne technológie a udržateľné materiály prinášajú revolúciu v riešeniach pre domácnosti a ponúkajú komplexné možnosti zlepšenia bývania. Od účinných vykurovacích a chladiacich systémov až po inteligentnú automatizáciu domácnosti či ergonomický dizajn nábytku – každý komponent má zásadný význam pre zvýšenie komfortu a funkčnosti. Medzi produkty zlepšujúce úroveň bývania patria aj strešné okná. Uvažovali ste niekedy o ich plnom potenciáli?

Moderné riešenia pre lepší život u vás doma

Strešné okná nie sú úplné bez vonkajších tieniacich prvkov. Tienenie je nevyhnutné na udržanie príjemného vnútorného prostredia, najmä počas horúcich letných mesiacov. Znížením množstva priameho slnečného svetla môžu tieniace prvky, ako vonkajšie rolety a markízy, výrazne znížiť vnútorné teploty a závislosť od chladenia, čo vedie k úsporám energie. Okrem toho účinne chránia nábytok, podlahu alebo umelecké diela pred škodlivým UV žiarením, ktoré môže časom spôsobiť  ich vyblednutie a poškodenie. Zároveň vonkajšie tieniace prvky prispievajú k zníženiu hluku prichádzajúceho zvonku a vytvárajú pokojnejšie prostredie vášho bývania.

Vynikajúca tepelná ochrana so štýlom

Spoločnosť VELUX ponúka hneď niekoľko možností vonkajšieho tienenia. Ľahké vonkajšie rolety VELUX poskytujú vynikajúcu ochranu pred teplom vo funkčnom a štýlovom dizajne. Pevná a nepriepustná tkanina z PVC odolá aj extrémnym poveternostným podmienkam a zaručuje dlhú životnosť. Ľahké vonkajšie rolety dokážu znížiť prichádzajúce teplo až o 93 %, účinne blokujú svetlo a minimalizujú vonkajší hluk, čím vytvárajú pokojnú atmosféru ideálnu na relaxáciu a načerpanie nových síl. Ich pridaním k existujúcim strešným oknám VELUX možno počas leta znížiť vnútornú teplotu až o 6,2°C*, čím sa váš domov premení na príjemnú oázu. Solárny pohon posúva komfort ešte na vyššiu úroveň, pretože vďaka nemu môžete rolety ovládať pohodlne na diaľku a plynulo polohovať. Diaľkové ovládanie na solárny pohon sa inštaluje bez potreby prívodu káblov a funguje úplne spoľahlivo za každého počasia.

Okrem ľahkých vonkajších roliet nájdete v ponuke VELUX aj vonkajšiu markízu, ktorá dokáže vnútornú teplotu znížiť o 4,9°C* a vďaka svojej priehľadnej sieťovine zároveň prepúšťa dovnútra svetlo a nebráni vo výhľade. Úplný pokoj a dokonalé zatienenie zabezpečí vonkajšia roleta VELUX, pomocou ktorej môžete teplotu v interiéri znížiť až o 6,3°C.*

Význam strešných okien

Strešné okná sú v podkroví ideálnym riešením, pretože zlepšujú jeho estetický vzhľad aj funkčnosť privedením denného svetla a čerstvého vzduchu do interiéru. Ale bez vonkajšieho tienenia nevyužijete ich potenciál na maximum. Tak ako absencia samohlások v texte narúša čítanie, chýbajúce prvky domu môžu výrazne ovplyvniť vaše pohodlie. Pozornosť venovaná týmto drobným detailom zabezpečuje kompletné a príjemné bývanie, podobne ako keď je každý dielik skladačky na svojom mieste.

 

* Údaje zo simulovanej južne orientovanej miestnosti s dvoma najpredávanejšími strešnými oknami VELUX GLL 61 vo veľkosti MK06 (780 x 1178 mm), júl - august 2023, merania zhotovené v Bratislave. Na základe štúdie VELUX 2023 o vplyve doplnkov počas leta.

Zobrazenia: 6

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby