Farby menia naše vnímanie a môžu ovplyvniť naše emócie. Pastelové farby sú jemné a nevtieravé a dodávajú miestnostiam pokojný a harmonický vzhľad. Naopak, krikľavé farby sú intenzívne a pútajú pozornosť, čím vnášajú do priestoru dynamiku a energiu. Zoznámte sa s najnovšími trendmi v interiérovom dizajne a vyskúšajte kreatívne farby stien, ktoré skrášlia váš domov. Poradíme vám, ako na to.

Vytvorenie vlastnej maľby na stenu môže byť veľmi obohacujúcim a uspokojujúcim zážitkom. Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa do tohto projektu pustiť na vlastnú päsť, je možnosť vyjadriť vlastnú kreativitu a osobnosť. „Maľovanie môže byť skvelým spôsobom, ako vyjadriť svoju jedinečnú víziu a vytvoriť priestor, ktorý je skutočne váš. Prenechať prácu odborníkovi môže byť pohodlné, ale zároveň vás to oberá o jedinečný zážitok z tvorby,“ hovorí Monika Linghartová, odborníčka na farby zo spoločnosti Hornbach. Ďalším dôležitým aspektom je finančná úspora. Najatie profesionálneho maliara môže byť nákladné, zatiaľ čo podobný výsledok môžete často dosiahnuť sami s menšími nákladmi. Investícia do kvalitných farieb a nástrojov sa vám môže vrátiť v podobe radosti z vlastnej práce a hrdosti na výsledky.

Dnešné moderné farby umožňujú premeniť vaše steny na umelecké diela a práca s nimi je jednoduchá. „Farby a interiérové omietky StyleColor, ktoré sú u nás dostupné, boli vyvinuté tak, aby sa s nimi ľahko pracovalo, a zároveň poskytovali profesionálne výsledky. Pomocou efektových omietok a metalických farieb môžete dosiahnuť ohromujúce efekty v dvoch až troch pracovných krokoch,“ dodáva odborníčka z Hornbachu. Takto môžete do svojho interiéru vniesť netradičné textúry a vzhľad, ktoré dodajú vášmu domovu jedinečnosť a charakter. Drevené povrchy dodajú teplo a prírodnú estetiku, kovové povrchy prinesú moderný a industriálny vzhľad, textilné povrchy ponúknu mäkkosť a pohodlie, zatiaľ čo kamenné povrchy dodajú robustný a elegantný dojem.

Ako vytvoriť efekt Metallic-Storm

1. Krok - Naneste Metalic Storm pomocou plochého štetca. 

2. Krok – Vyberte smer spracovania a udržujte ho na celej pracovnej ploche. Spracovanie sa môže uskutočniť diagonálne, vertikálne, horizontálne alebo priečne.

 

Ako vytvoriť efekt betónu

1. Krok – BETON nanášajte v dostatočnej hrúbke pomocou valčeka s krátkym vlasom.

2. Krok – Povrch ešte vlhkého náteru opracujte pomocou benátskeho hladidla alebo štukovej špachtle do požadovaného vzhľadu. „Zamerajte sa na to, aby boli vaše ťahy rovnomerné. Pri práci postupujte po častiach, kúsok po kúsku, pretože dizajnová omietka nesmie byť pri štruktúrovaní povrchu ešte zaschnutá,“ odporúča Monika Linghartová.

3. Krok – Pomocou benátskeho hladidla vytvorte fľaky, tzn. naneste druhú tenkú vrstvu len na niektorých miestach. Nechajte zaschnúť.

4. Krok – BETON FINISH naneste plochým štetcom a potom prebytočný olej odstráňte leštiacou handričkou.

 

Ako vytvoriť efekt mramoru

1. Krok – MRAMOR naneste v dostatočnom množstve pomocou valčeka s krátkym vlasom.

2. Krok – Vyhlaďte povrch ešte vlhkej farby benátskym hladidlom a nechajte ju zaschnúť.

3. Krok – Po zaschnutí naneste na niektoré miesta druhú tenkú vrstvu benátskym hladidlom.

4. Krok – Miernym tlakom benátskeho hladidla pod uhlom približne 25 stupňov opäť prejdite po nanesenej stierke, aby sa zhutnila. Po zaschnutí vyleštite bavlnenou handričkou.

 

Ako vytvoriť metalický dekoratívny náter

1. Krok – METALICKÝ DEKORATÍVNY NÁTER nanášajte pomocou valčeka so stredne dlhým vlasom. Nechajte preschnúť.

2. Krok – Druhý náter METALICKÝM DEKORATÍVNYM NÁTEROM nanášajte technikou „krížom-krážom“ pomocou širokého plochého štetca.

Farbu pred použitím a počas aplikácie niekoľkokrát poriadne premiešajte. Iba tak budú farebné pigmenty dobre rozptýlené vo farbe. Nerovnomerné, tmavé podklady alebo podklady s výraznými farebnými rozdielmi najskôr ošetrite kvalitnou farbou na steny na vodnej báze, v podobnom farebnom odtieni,“ radí Monika Linghartová z Hornbachu.

 

Viac informácií nájdete na: www.hornbach.sk   

 

Pridajte sa k nám na Facebooku – https://www.facebook.com/HornbachSK

Zobrazenia: 4

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby