Tepelné čerpadlá vzduch/voda dokážu zabezpečiť komfort, ktorý je udržateľný. A to s využitím obnoviteľných zdrojov, konkrétne energie z okolitého prostredia, teda zo vzduchu. Stačí pár klikov cez smartfón a nastavíte si takú úroveň pohodlia, akú potrebujete.

Tepelné čerpadlo vám dopraje chladenie interiérov v lete, spoľahlivé vykurovanie v chladných mesiacoch a teplú vodu po celý rok. Prospešné bude nielen pre vás, ale aj pre životné prostredie.

 

Zníženie uhlíkovej stopy

Značka Vaillant začala používať ekologické chladivo – s cieľom chrániť klímu. Jedným z prvých takýchto produktov je inovované monoblokové tepelné čerpadlo aroTHERM plus typu vzduch/voda (3-12 kW, A+++). Je naplnené prírodným chladivom R290 pre zníženie uhlíkovej stopy. Zariadeniu umožňuje podať nadpriemerný výkon, dosiahnuť nižšie prevádzkové náklady a zároveň byť extrémne ohľaduplným k životnému prostrediu.

Toto tepelné čerpadlo je vhodné pre novostavby, hodí sa však aj do starších rodinných domov či iných nehnuteľností. Výhodou je, že sa môže kombinovať s podlahovým vykurovaním i s radiátormi, vďaka výstupnej teplote 75 °C.

 

Inštalácia už za jeden deň

Ako to môže vyzerať? Pri vonkajšej stene domu, na streche garáže alebo v záhrade sa zvykne umiestniť tepelné čerpadlo, teda vonkajšia jednotka. V interiéri domu nájdete miesto pre vnútornú jednotku uniTOWER plus. Tá svojim výzorom pripomína chladničku a vo svojom vnútri má 185 l zásobník teplej vody. Montáž oboch zariadení potrvá len jediný deň a prebehne bez významných stavebných zásahov. Inštalácia je teda jednoduchá a náklady na ňu nie sú vysoké, aj preto sa tepelné čerpadlá vzduch/voda tešia obľube.

Tepelné čerpadlo aroTHERM plus je tímovým hráčom, dokáže totiž spolupracovať so solárnym ohrevom teplej vody či väčším externým zásobníkom (ak sú požiadavky domácnosti na teplú vodu vyššie). Veľmi praktické je ovládanie systému na diaľku, cez aplikáciu v smartfóne či tablete. Môžete napríklad znížiť teplotu doma, kým ste v práci či vychladiť interiér pred návratom z dovolenky. K regulátoru stačí doplniť internetový modul sensoNET.

 

Nové ekologické chladivo

Elegantný dizajn zariadení aroTHERM nedávno získal prestížne ocenenie Red Dot Design Award. Výhodou tohto zariadenia je okrem dizajnového prevedenia aj minimálna hlučnosť. Vďaka systému SoundSafe patrí k najtichším tepelným čerpadlám na trhu. Je preto vhodné aj do husto zastavaných štvrtí. V tichom režime vo vzdialenosti 3 m dosahuje úroveň iba 28 dB (A), čo je porovnateľné so zvukom ventilátora v počítači. Tepelné čerpadlo aroTHERM plus je prvým produktom značky Vaillant s ekologickým chladivom – ďalšie budú nasledovať v budúcnosti.

R290 je látka, ktorá sa bežne používa v mnohých oblastiach nášho každodenného života, napríklad v chladničkách, klimatizáciách či sprejoch na vlasy. V porovnaní s inými chladivami má jasné výhody. Umožňuje dosiahnuť už spomínaný nadpriemerný výkon, pričom sa spotrebuje o 75 % menej náplne. Zároveň má mimoriadne nízke číslo GWP = 3, čo znamená, že má nízky potenciál spôsobovať globálne otepľovanie.

www.vaillant.sk

Zobrazenia: 269

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby