V dnešnej dobe, kedy sa čoraz viac zameriavame na ekológiu a udržateľnosť, zohráva aj výber interiérových farieb dôležitú úlohu pri vytváraní zdravého a bezpečného prostredia pre našu rodinu. Čoraz viac ľudí si uvedomuje, ako dôležité je vyberať výrobky, ktoré sú šetrné nielen k prírode, ale aj k nášmu zdraviu.

Farby bez konzervantov pre čistejší vzduch a lepšiu klímu v interiéri

Jedným z inovatívnych trendov v oblasti interiérových farieb sú farby bez konzervantov. Tieto farby sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú čistejšiu a zdravšiu alternatívu k tradičným farbám. „Konzervanty, ktoré sa bežne nachádzajú v tradičných farbách, môžu u citlivejších osôb spôsobiť alergické reakcie alebo podráždenie dýchacích ciest. Výberom farieb bez týchto chemických prísad si môžete byť istí, že sa postaráte o zdravie celej svojej rodiny a zároveň prispejete k čistejšiemu ovzdušiu vo svojom domove,“ vysvetľuje Monika Linghartová, odborníčka z oddelenia farieb v projektových marketoch Hornbach.

Farby bez konzervantov prispievajú aj k lepšej klíme v interiéri. Vďaka absencii syntetických látok, ktoré môžu uvoľňovať nepríjemné pachy a prchavé organické látky, sa výrazne znižuje riziko nezdravého prostredia v domácnosti. Týmto spôsobom farby prispievajú k zdravšiemu a príjemnejšiemu prostrediu, ktoré pozitívne ovplyvňuje pohodu všetkých obyvateľov.

Ďalšou výhodou farieb bez konzervačných látok je ich jednoduchá aplikácia. Vďaka ich špeciálnemu zloženiu sa s nimi lepšie pracuje, a to aj pri nanášaní na steny, aj pri upratovaní po maľovaní. Tieto farby sa rovnomernejšie rozotierajú a rýchlejšie schnú, čím sa zjednodušuje celý proces maľovania a zároveň zabezpečuje dlhotrvajúci výsledok. „Moderné technológie umožňujú ponúkať širokú škálu odtieňov a farieb bez kompromisov v kvalite a krycej schopnosti. Vďaka tomu je možné ľahko dosiahnuť požadovaný vzhľad interiéru bez toho, aby to bolo na úkor zdravia. V našich predajniach si môžete nechať namiešať celý sortiment interiérových farieb bez konzervantov,“ dodáva odborníčka z Hornbachu.

Hlinené farby - návrat k prírode

Ďalšou zaujímavou možnosťou sú hlinené farby, ktoré sú čoraz obľúbenejšie medzi tými, ktorí uprednostňujú prírodné materiály. Hlinené farby sa vyrábajú z prírodných surovín, ako je ílovitá hlina, a neobsahujú žiadne syntetické prísady ani chemikálie. Vďaka tomu sú úplne ekologické a plne biologicky odbúrateľné.

Tieto farby prinášajú do interiéru nielen príjemný prírodný vzhľad, ale aj výnimočné vlastnosti. „Hlinené farby sú priedušné, umožňujú stenám „dýchať“ a zároveň majú schopnosť regulovať vlhkosť v miestnosti. To prispieva k zdravému a príjemnému vnútornému prostrediu, ktoré je vhodné najmä pre ľudí trpiacich alergiami alebo astmou,“ hovorí Monika Linghartová.

Ich teplé zemité prírodné odtiene navyše vytvárajú harmonický a útulný domov, ktorý má jedinečnú atmosféru. Pri výbere zemitých farieb sa nielenže sa vraciate k prírode, ale zároveň podporujete udržateľnosť a zodpovedný prístup k životnému prostrediu.

Široká škála možností

Nech už si vyberiete akýkoľvek druh farieb šetrných k ľudskému zdraviu, dnešná ponuka vám umožňuje vytvoriť interiér presne podľa vašich predstáv. Výber ekologických farieb neznamená obmedzený výber odtieňov alebo kvality. Moderné možnosti zahŕňajú širokú škálu farieb a tónov, ktoré možno prispôsobiť akémukoľvek štýlu a vkusu. Ak uvažujete o vymaľovaní svojho domova, venujte pozornosť nielen estetickej stránke, ale aj tomu, aké materiály a zloženie farby obsahujú. Investícia do zdravia a životného prostredia je vždy krok správnym smerom.

Viac informácií nájdete na: www.hornbach.sk

 

Pridajte sa k nám na Facebooku – https://www.facebook.com/HornbachSK

Zobrazenia: 6

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby