Bratislava, 23. októbra 2014 – Hluk prenikajúci oknami do budov spôsobuje problémy, môže ovplyvniť pracovné výkony či komfort bývania. Pre izoláciu zvuku je preto obvykle potrebné použiť pevné a silné materiály. Spoločnosť Guardian teraz prichádza s vrstvenými protihlukovými sklami Guardian LamiGlass Acoustic, ktoré hladinu hluku výrazne znižujú, pričom jeho optické vlastnosti zostávajú zachované.

Novinkou u tohto skla je použitie špeciálnej akustickej fólie, ktorá kombinuje tlmenie hluku a ochranu proti vniknutiu. Sklá taktiež spĺňajú požiadavky na zábradlia a bezpečnosť osôb pri náhodnom páde.

Účinné zníženie úrovne hluku je možné dosiahnuť už pri relatívne malej hrúbke skla. Napríklad Guardian LamiGlass Acoustic 33.1 SR – sklo o celkovej hrúbke 6 mm pozostáva z dvoch 3 mm hrubých tabulí potiahnutých spomínanou akustickou fóliou. Ponúka zvukovú izoláciu (koeficient priamej vzduchovej nepriezvučnosti) Rw = 36 dB, čo je to isté ako tabuľa plaveného skla s hrúbkou 15 mm a s viac ako 2,5 násobne väčšou hmotnosťou.

Naviac sklá 33.1 SR od Guardianu získali certifikáciu pre bezpečnostné triedy P1A podľa normy EN-356, čo znamená, že odolajú trom zásahom oceľovej gule o hmotnosti 4,11 kg.

Ďalšie parametre riešenia Guardian sú potvrdil aj CE marking:

http://cemarking.eu.guardian.com/CeMarking/productliste.aspx?famrid...

 

O spoločnosti Guardian

Guardian je globálny výrobca plochého skla, hotových výrobkov zo skla, izolácie zo sklených vlákien a ďalších stavebných materiálov pre komerčné a rezidenčné stavby. Vedenie spoločnosti sídli v Auburn Hills v americkom štáte Michigan. Súčasťou spoločnosti je aj SRG Global Inc., ktorá je jedným z najväčších globálnych dodávateľov vysoko kvalitných lakovaných a pochromovaných plastových dielov pre automobilový priemysel. Vďaka vlastnému výskumu v Science & Technology Center udáva Guardian inovačné trendy v technológii nanášania tenkých povlakov z ušľachtilých kovov na sklo magnetronovou metódou a v ďalších vyspelých technológiách. Guardian spolu s dcérskymi spoločnosti a pobočkami zamestnáva 18000 ľudí vo výrobných  podnikoch v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike, Ázii, Afrike a na Blízkom a Strednom východe. Viac informácií nájdete na http://www.guardian.com.

Zobrazenia: 273

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby