Inteligentné mestá budúcnosti: Moderné výťahové technológie pre efektívne verejné riešenia

Kde všade vo vašom meste máte výťah? Spomínate, ako ste sa vo výťahu naposledy cítili? Výber výťahu je veda sama o sebe, keďže pri jeho voľbe hrá rolu viacero faktorov.

Ako môže byť jazda vo výťahu príjemnejšia a vyvolať v človeku lepšie pocity? Môžeme sa vo výťahu mať aj lepšie a horšie? Dozviete sa v nasledujúcom článku. Aké všetky atribúty by ste mali brať do úvahy, ak premýšľate o (novom) výťahu do vašej inštitúcie, firmy, nákupného centra a pod.?

Ako môže výťah vylepšiť technológia?

Pýtate sa, kedy môže byť hudba vo výťahu prínosom a naopak, kedy vám môže byť na príťaž? Máte radi hudba vo výťahu, teda, lepšia otázka by bola: stalo sa vám niekedy, že vo výťahu hrala príjemná hudba? Kedy pôsobí rušivo a naopak, kedy chcete vo výťahu ostať ešte dlhšie?

Ak sa zameriame na nákupné centrá, kde si ľudia vo výťahu spravia menšiu prestávku pri nakupovaní, určite je správnym rozhodnutím siahnuť po tichšej a príjemnej hudbe, kde na chvíľu zákazníci „vypnú“, keďže v obchodoch to v súčasnosti niekedy vyzerá ako na takej diskotéke.

V prípade veľkých biznis centier či spomínaných nákupných centier vplýva hudba na celkový dojem z firemných a obchodných priestorov. Nielenže sa podieľa na zákazníckej skúsenosti, ale má na starosti aj pozitívne prežívanie pracovného prostredia vašimi zamestnancami či zákazníkmi. Hudba tak prekryje prípadný hluk okolia, pocitovo skráti dobu jazdy a niekedy možno aj ľudí v rýchlej dobe upokojí. Vezmime si len napríklad takého jedného nespokojného človeka pobehujúceho po úrade –  jeho nálady a pocity sa môžu aj vo výťahu zlepšiť.

Hudbou sa snažíte jednak dotvoriť charakter vašej inštitúcie, hotela a pod. Preto na to myslite pri výbere konkrétnej hudby už do vášho výťahu. Iste, ak pôjde o prevádzku tanečného kurzu, výber hudby máte viac než istý, ak však pôjde o úrad, banku či iné administratívne budovy, odporúčame vám zvoliť neutrálnu nevtieravú inštrumentálnu hudbu. Určite nezaradzujte do svojho playlistu sezónne hity (vianočné piesne vo vianočnom období), vysielanie rádia alebo staré známe hlučné oldies piesne. Istotou spokojnosti a navodenia pozitívnej a dobrej nálady sú práve neutrálne, relaxačné melódie bez textu. Stačí málo, aby sa vaši zákazníci cítili dobre. Veď ako sa vraví: v jednoduchosti je krása.

Akú má mať výťah nosnosť?

Rovnako nespochybniteľne významným faktorom je nosnosť výťahu, ktorá by mala zodpovedať vašej budove, inštitúcii. Ak ide o nákupné centrum či inštitúciu, kde sa denne premelie desiatka klientov a výťah zvykne byť plne obsadený, mali by ste siahnuť po výťahu s vyššou nosnosťou (počtom ľudí).

Naopak, ak ide o priestory napríklad kozmetickej služby či budov, kde sa pohybujú ľudia jednotlivo priebežne v istých časoch, stačiť vám bude výťah s počtom ľudí 1 – 2. Dôležité je zvážiť všetky kritéria. Kto k vám bude chodiť? Koľko klientov naraz k vám môže prísť? Ide o priestory, kde sa budú prevážať aj matky s deťmi, zdravotne znevýhodnení na vozíčku, seniori a imobilní s doprovodom?

Nepodceňte tento atribút, aby nedošlo k následne zbytočným komplikáciám, prípadným poruchám výťahu a neodradili ste svojich potenciálnych zákazníkov či návštevníkov.

Na čom ešte pri výbere výťahového riešenia záleží?

Okrem vyššie spomenutých parametrov by ste mali zohľadniť aj vzájomnú dohodu, ak ide o priestor, ktorý využívajú viacerí vlastníci, resp. podnikatelia, resp. prevádzky.

Mierime tiež na ekologický rozmer, ktorý sa v dnešnej konzumnej dobe stáva čoraz väčšmi rozoberanou témou. Určite by ste nemali pri hľadaní toho-ktorého výťahu prehliadať aj ekologický aspekt, ktorý bol pri výrobe výťahu zohľadnený, ako aj jeho nasledujúce využívanie v praxi – aký dopad má/bude mať na životné prostredie?

Velcon sa aj v tomto zmysle snaží vyberať dodávateľov a technológie, ktoré najmenej zaťažujú životné prostredie. V súčasnosti sa čoraz viac do popredia dostáva aj otázka úspory elektrickej energie na úrovni firiem, miest, obcí a pod. Takže iste záleží aj na spotrebe elektrickej energie, ktorú budete pri využívaní výťahu využívať. Tieto výťahy sú pomerne energeticky nenáročné, čo má obrovský benefit pri ich celkovom hodnotení.

Rovnako prínosom je aj ten fakt, že všetky naše výťahy sú vyrobené spôsobom, že ak sa ich po desiatkach rokoch využívania rozhodnete nahradiť modernejšími, dajú sa 100% zrecyklovať, keďže pri ich výrobe sa hľadí aj na takúto dlhodobú víziu a následné nakladanie s ním.

Na koho sa obrátiť?

Ak máte hlavu v smútku a neviete, ktorý výťah by vám vyhovoval, máme pre vás potešujúcu správu. Velcon vás veľmi rád prevedie celým týmto procesom, radi budeme vašim partnerom, poradcom, ale aj odborníkom, ktorý vám so všetkým rád pomôže.

Keďže vieme, ako to už s úradmi chodí, ale aj priamo zo skúsenosti s developermi (ak ide o rekonštrukcie, stavby), ponúkame vám našu dlhoročnú prax a všetky odborné znalosti. Sme tu pre vás, aby sme vás nasmerovali a spoločne siahli po výťahu, ktorý celkovo váš úrad, kancelárske priestory, inštitúciu či iné miesto pozitívne dotvorí svojím dizajnom, kvalitou a efektívnym využívaním.

Zobrazenia: 16

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby