Každý z nás pozná ten úžastný pocit prísť premrznutý v zime domov do vykúrenej obývačky, sadnúť do sedačky a dať si šálku horúceho čaju. Nie každy ale pozná niečo podobné v lete, keď vonku je takmer 40°C, slnko nie a nie sa aspoň na krátku chvíľu skryť za oblak a najkrajšia vec na svete je v tej chvíli studená sprcha. Jedným z riešení je inštalácia klimatizačného zariadenia. V dnešnej dobe je na trhu nespočetné množstvo viac, či menej kvalitných dodávateľov klimatizácií a orientovať sa v mori produktov nie je naozaj jednoduché. Pokúsim sa popísať jedného z dodávateľov, ktorého produkty patria medzi špičku, a tým je klimatizácia-Toshiba.

 

            Snaha tohto článku nie je písať o princípe chladiaceho systému, či popis technických parametrov, ale predstaviť segment, ktoré ponúka klimatizácia-Toshiba v oblasti klimatizácie obytných priestorov - RESIDENTIAL.

 

            Klimatizáca-Toshiba ponúka širokú škálu splitových zariadení, čo sa týka prevedenia, dizajnu, či vybavenia jednotiek.

            Single-split prevedenie: pri tomto riešení tvoria vnútorná a vonkajšia jednotka jedno ucelené zariadenie. Klimatizácia-Toshiba ponúka možnosti výberu vnútorných jednotiek, a to v prevedení nástenná jednotka, flexi jednotka a konzolová jednotka. Nástenné jednotky sa dodávajú v širokej typovej škále a pokrývajú široké spektrum požiadaviek od jednotiek s pevným počtom otáčok až po jednotky s inverterovou technológiou.

            Multi-split prevedenie: toto riešenie ponúka klimatizáciu viacerých miestností. Jedna vonkajšia jednotka dokáže prevádzkovať od dvoch do päť vnútorných jednotiek. Klimatizácia-Toshiba má v ponuke okrem nástenných a konzolových vnútorných jednotiek aj 4-cestné kazetové a kanálové jednotky. Flexibilita multi-split systémov je daná širokou ponukou vnútorných jednotiek ako aj dĺžkami rozvodov, ktoré pre jednu miestnosť môžu dosahovať až 25m.

 

            Klimatizácia-Toshiba - single split

Ako sa vyššie spomína, klimatizácia-Toshiba ponúka širokú škálu vnútorných jednotiek, od základných modelov s pevným počtom otáčok až po viaceré druhy inverterov s výbornými hodnotami COP a EER.

            Medzi lídrov na trhu bezpochyby patria modely Super Daiseikai V a Super Daiseikai 6. Klimatizácia-Toshiba v modeloch označených DAISEIKAI je zárukou vysoko účinného chladenia a kúrenia, viacstupňového vysoko účinného filtračného systému a v dnešnej dobe spľňa aj čoraz väčšie nároky na dizajn. Plazma filter - systém filtrácie pracujúci na princípe elektrostatického zachytávania zvyšných častíc  a ionizátor vzduchu ktorý zvyšuje kvalitu vzduchu pomocou odovzdávania ľahkých záporných iónov do okolitého vzduchu v miestnosti je samozrejmou súčasťou jednotiek. Kvalitu komfortu a čistoty jednotky a tým aj okolitého priestoru zabezpečuje aj pridaná samočistiaca funkcia, pri ktorej po vypnutí jednotky beží ventilátor a suší tepelný výmenník, čím zabraňuje tvorbe baktérií.

            Ako veľmi zaujímavá sa javí klimatizácia-Toshiba radu Suzumi Plus. Táto klimatizačná jednotka je veľmi zaujimavá v pomere cena-výkon. Ponúka veľmi dobrú energetickú účinnosť a komfortnú prevádzku. Model sa ponúka až v piatich výkonových radách od 2,5kW po 6,0kW.

            Nižšie triedy nástenných jednotiek zastupujú modely AvAnt - inverter vybavený nižším stupňom filtrácie a  klimatizácia-Toshiba s pevným počtom otáčok.

            Okrem nástenných jednotiek ponúka klimatizácia-Toshiba aj model s pevným počtom otáčok Flexi. Tento model je určený pre montáž pod strop alebo ako parapätná jednotka.

            Ďalším modelom v ponuke je parapätná jednotka Konzola. Touto jednotkou ponúka klimatizácia-Toshiba zákazníkom vysoký komfort, variabilitu použitia režimov vyfukovania vzduchu ako aj účinný systém čistenia vzduchu.

 

            Klimatizácia-Toshiba - multi split

Multi split systém je ideálny variant pri klimatizácii väčších priestorov, akými su rodiné domy, byty ako celky, či menšie kancelárie.  Týmto prevedím klimatizácia-Toshiba dáva možnosť napojenia jednej vonkajše jednotky na dve až päť vnútorných jednotiek. Pri návrhu ponúka klimatizácia-toshiba možnosť výberu medzi dvoma nástennými jednotkami (Super Daiseikai III a Suzumi), kanálovou, konzolovou a 4-cestnou kazetovou jednotkou. Jednotlivé modely sa dajú vzájomne kombinovať.

            Model Super Daiseikai III je obdobou modelu Super Daiseikai 6 v prevedení pre multi split.

            Pri kanálových vnútorných jednotkách, ponúka klimatizácia-Toshiba možnosť osadiť jenodnotku do medzistropu, prípadne v podkroví. Ako jediné viditeľné prvky systému klimatizácie sú distribučné elementy, ktoré vyfukujú/nasávajú upravený vzduch do/z priestoru. Veľkou výhodou kanálových jednotiek, ktore ponúka klimatizácia-Toshiba je len 230mm výška a možnosť voľby nasávania vzduchu do jednotky zdola alebo zo zadnej strany.

            Ako vhodný model najmä pre kancelárske priestory sa javý 4-cestná kazetová jednotka. Klimatizácia-Toshiba ponúka v rade Residential jednotky s rozmerom 60x60, ľahko inštalovateľné do podhľadu s euro-rastrom. Prednosti modelu sú malá výška jednotky, len 268mm, v prípade potreby možnosť uzavretia dvoch lamiel. Jednotka je vybavená kondenzačným čerpadlom s výtlakom 850mm.

 

            Klimatizácia-Toshiba ponúka možstvo riešení pri tvorbe tepelnej pohody či už v letných mesiacoch alebo v prechodnom období, ako alternatíva dokúrenie priestorov. Širokou škálou produktov dokáže vyhovieť najrôznejším predstavám klientov a splniť aj tie najnáročnejšie požiadavky na vnútornú mikroklímu požadujúcich v segmente obytných priestorov.

Zobrazenia: 510

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby