Interiérové schodiská bývajú veľmi často dominantou rodinných domov, obchodných priestorov, bánk, hotelov a mnohých ďalších budov. Schodisko svojím charakterom, tvarom, špecifickým zábradlím, konštrukcií alebo tiež materiálom, ovplyvňujú celý interiér.

Siller Stairs  je medzinárodná spoločnosť založená v Taliansku, ktorá tvorí jedinečné schodiská zo skla, dreva a nereze. Zakladateľom firmy je dizajnér Christian Siller a dodnes sa podieľa na návrhu väčšiny schodísk. Pre inšpiráciu som vybral zopár ukážok z dielne tejto spoločnosti, sú naozaj veľmi elegantné. Schodiská od Sillera skutočne definujú interiér v ktorom sú použité a dodávajú mu štýl.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazenia: 10387

Komentár


DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o Október 2, 2011 na 15:22

mucha. nepriateľ všetkých stavbárov a architektov... :)


ARCHITEKT
Komentár osoby Kristína Kristiánová, ing.arch. o Október 2, 2011 na 12:23
... človek žasne, kam sa tie muchy natrepú ... ja som mala podobný problém za sklenenou kuchynskou zástenou, až kým som neosadila izolačnú pásku ...

STAVEBNÝ DOZOR
Komentár osoby Ladislav Mihálik o Október 1, 2011 na 20:44
k týmto skleneným zábradliam sa mi viaže spanilá historka, ako na "pokolaudačnej" párty nového súkromného polokaštielika naliezli, či napadali muchy do štrbiny medzi sklo a bočnú stenu podesty orientovanej do spoločenskej cimry. Nešlo ich ani vyšpárať, ani vysať, tak dal rozzúrený majiteľ do hodiny nastúpiť montážnu firmu, sklá demontovať, škáru vyčistiť a nahodiť naspäť. Do ďalšej hodiny tam boli muchy zase :-))   

DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o September 25, 2011 na 14:56

... malo by to byť zo segmentov skla. Nerovnosti stien by som vedel vyrovnať s drevenými stupňami, ale nakoľko stavbári urobili taký "krivý" oblúk, že by to nevyrovnal ani parný valec, tak sme sa skla museli vzdať (už boli pripravené na výrobu - kalené s bezpeč.fóliou). nahradili sme to šikmými antikorovými tiahlami.

Ako sa hovorí: keď chcete rozosmiať Boha porozprávajte mu o svojich plánov...


PROJEKTANT
Komentár osoby Milan Olšavský o September 25, 2011 na 11:05
Ahoj Chris, krásne schody :-) to zábradlie zo skla bolo z jedného alebo z viacerých kusov ? Aké hrubé a aký typ  musí byť ten typ skla  pre zábradlie ?

DIZAJNÉR
Komentár osoby Ing.Hruskó Krisztián,PhD. o September 24, 2011 na 23:04

Vždy je bomba robiť sklenené schody. Nakoľko schody sú vždy z jedným najzaujímavejším interiérovým prvkom. Keď to ešte našpikujeme sklom, tak to vždy pôsobí extravagantne. A ja som veľký fanúšik pekných schodov. No teraz budem kritický: Keby neboli tie schody ktoré vyzerajú ako chrbtica hendikepovanej veľrybe, tak by som pridal, že síce sú krásne a elegantné no chýba im duša lebo sú chladné a nudné. Aby som nebol kibic pridám aj s nami projektované a realizované sklenené schody aby ste ma mohli kľudne ukrižovať za moje kritické slová :)


OBCHODNÝ ZÁSTUPCA
Komentár osoby Anita Világiová o August 31, 2011 na 15:44

no čo už, len skonštatovať, že pekné. Taliani sú dobrí, preto rada s nimi obchodujem.

 

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby