Na tohtoročnom veľtrhu CONECO-RACIOENERGIA v bratislavskej Inchebe sa predstaví s niekoľkými novinkami aj slovenský výrobca drevohliníkových a drevených okien a bezpečnostných dverí Makrowin, s.r.o, Detva. Do súťaže o Zlatú plaketu a Čestné uznanie veľtrhu firma prihlásila bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou. Horúcimi novinkami sú aj vchodové dvere MAKROWIN TapDoor, osadené novými typmi scanerov na ovládanie odtlačkom prsta, drevohliníkové okno s integrovaným motorickým otváraním a retro drevohliníkové okno pre trh v USA. Informuje o tom Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s.r.o, Detva.

,,Po výpadku výstav počas pandémie Covidu je trh hladný po novinkách a zároveň sa  nahromadili inovácie, s ktorými verejnosť nebola zoznámená. Využívame preto príležitosť predstaviť hneď štyri inovatívne  riešenia v súlade s najnovšími trendami v stavebníctve.V spoločnom stánku so svojimi partnermi vystavujeme od stredy 23.marca, až do soboty 26.marca 2022, v stánku č. 300, v hale B2 v bratislavskej Inchebe, okrem bežného sortimentu,aj produkty pre nízkoenergetické a energeticky pasívne stavby. Aj keď tento rok sme vynechali divácky veľmi atraktívnu ukážku vylamovania bezpečnostného okna, s ktorou sme sa stali už známymi, vynahradíme to počtom noviniek a ich prínosom,“ konštatuje D.Majer.

Bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou

Všetky vystavované novinky sa vyznačujú zvýšením komfortu pre konečného užívateľa. Najpríjemnejšou z nich sú bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou, ktoré prepájajú interiér s exteriérom naozaj bez akejkoľvek bariéry. Príjemnejšie je tak aj chodenie naboso. Bezbariérový prechod ocenia aj vozíčkari a starí ľudia.

,,Pri prechádzaní na terasu, balkón, či do záhrady sa už nepotknete, pretože prepojenie interiéru s exteriérom je bez akejkoľvek prekážky. Oceníte to hlavne pri deťocha ich pobehovaní hore-dole. Posuvné dvere sú v prevedení panoráma, čiže majú maximálne presklené plochy a minimalizovaný rám. HS portál má aj integrovanú protihmyzovú sieť. Integrovaná sieť nevytvára bariéru svojimi vodiacimi profilmi. Tie sú zapustené priamo do rámu HS portálu a tak neznižujú celkovú svetlosť výrobku. Vznikajú tak pekné pohľadové línie presne v rovnakej farbe ako je výrobok. Na slovenskom trhu sme sa s takýmto riešením ešte nestretli,“ vyzdvihuje D.Majer.

Vchodové dvere MAKROWIN TapDoor

Vstúpte do nového veku cez vchodové dvere MAKROWIN TapDoor, osadené novými typmi scanerov na ovládanie odtlačkom prsta.

Snívate o dome, ktorý vás uvíta, rozsvieti svetlo a zdvihne žalúzie keď vojdete do dverí?

Nechcete si nič brať zo sebou keď idete behať?

Chcete pustiť do domu remeselníkov, kým ste v práci?

Chcete vedieť keď vaše dieťa bezpečne dorazí domov?

Chcete pustiť kuriéra s balíkom do vašej predsiene keď ste v práci?

Chcete odomknúť dvere pomocou hlasového asistenta Alexa keď k vám pride návšteva?

Presne toto sú veci, ktoré zvládnete s inteligentnými vchodovými dverami Makrowin TapDoor.

Drevohliníkové okno s integrovaným motorickým otváraním

,,Pri ťažko dostupných svetlíkoch, ktoré nie je možné otvárať pomocou kľučky, je ideálne motorické otváranie. Motor, ktorý je viditeľný, nie vždy dizajnovo vyhovuje vašim predstavám. Naše okno s motorom plne integrovaným do rámu spája dokonalý dizajn a maximálny komfort. Umožňuje aj plne automatizované riadené vetranie. Motor dokáže okno sklopiť, uzamknúť a dokonca aj otvoriť pri jeho umývaní. To znamená, že naše okná sa dajú ľahko a dôkladne vyčistiť, čo je dôležité pre citlivé miesta ako sú domovy pre seniorov a nemocnice. V kvalitných rezidenčných a komerčných nehnuteľnostiach zvyšuje kvalitu bývania aj hodnotu nehnuteľnosti,“ vysvetľuje D.Majer.

Dodáva, že pohodlné ovládanie  okna je možné vykonávať pomocou tlačidla na stene, diaľkového ovládania, mobilom alebo pomocou automatizácie budovy.

Retro drevohliníkové okno pre trh v USA

Výnimočné okno vzniklo na základe požiadaviek z amerického trhu. Tento typ okna neponúka žiadny výrobca drevo-hliníkových okien v rámci slovenského trhu.

,,Retro drevohliníkové okná sú určené pre zákazníkov, ktorí požadujú okná ako repliku starých okien. Zahraniční obchodní partneri z USA nás požiadali o inováciu doteraz vyrábaného okna model Makrowin RETRO. Pri uvedenom okne vznikol problém, že jeho hliníková časť spĺňala vizuálne požiadavky na imitáciu historického okna, ale vyrábaná drevená časť profilu nie. Drevená časť bola vhodná pre moderný štýl objektov a tak klienti, ktorí si chceli zachovať historický štýl fasády domu, sa museli uspokojiť s moderným tvarom okna v interiéri. Inováciou drevenej časti modelu Makrowin RETRO, ktorá  vizuálne spĺňa požiadavky na historické okno, vznikol nový produkt, ktorý je vhodný i pre rekonštrukcie historických budov a uspokojí zahraničných aj domácich odberateľov,“ konštatuje D.Majer. 

Vystavujú spoločne

Makrowin sa prezentuje už tradične v spoločnom stánku s ďalšími firmami, čo umožňuje návštevníkom nájsť na jednom mieste firmy dodávajúce výrobky a služby pre nízkoenergetické a pasívne domy.

Makrowin bude vystavovať okná a dvere pre takéto domy, ktoré im dodajú štýl, tepelnú pohodu a dostatok svetla.

Stavby zateplí Thermofloc (Inteligent Insulation System), ktorý vystavuje zatepľovanie fúkanou celulózou, predaj drevených obkladov a materiálu pre drevostavby.

LUNOS zasa dodáva vetracie systémy pre stavby určené na bývanie.

Líder na trhu

Makrowin je slovenským výrobcom drevohliníkových a drevených okien a dverí. Vysoký podiel svojich výrobkov vyrába v najvyššej kvalite, z najkvalitnejších materiálov. Na stavebnom veľtrhu CONECO získalo bezpečnostné drevohliníkové okno  Makrowin Huricane  od výrobcu a vystavovateľa Makrowin, s.r.o., Detva ZLATÚ PLAKETU za rok 2019. Toto najvyššie ocenenie dostal za vysokú odolnosť voči vlámaniu, kvalitný dizajn a veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti. Vysokú kvalitu výrobkov Makrowinu už v minulosti ocenili odborné poroty veľtrhu Coneco, keď v roku 2016 získali drevohliníkové okná a v roku 2015 bezpečnostné dvere tejto firmy čestné uznania veľtrhu Coneco.

Vstupenka na Coneco zadarmo

Pozvánka na výstavu je na stránke Makrowinu a v prípade, že návštevník bude chcieť získať vstupenku zadarmo, stačí vyplniť formulár: https://makrowin.sk/coneco-a-racioenergia-2022/.

Viac informácií je na: www.makrowin.sk, alebo na tel.: +421 45 5455346,
e-mail: info@makrowin.sk

Zobrazenia: 84

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby