Vlastníci objektov, ktoré sú zapísané v zozname Kultúrnych pamiatok majú možnosť požiadať o nevratnú dotáciu na obnovenie nehnuteľnosti.

Grantový systém Obnovme si svoj dom

Podľa § 28 ods. 2 písm. a) zákona č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu je vlastník národnej kultúrnej pamiatky povinný vykonávať na svoje náklady základnú ochranu národnej kultúrnej pamiatky, pričom má možnosť podľa § 34 ods. 1) požiadať obec alebo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky o dotáciu. Podmienky poskytovania dotácií v grantovom programe Obnovme si svoj dom (na stránke MKSR)

Grantový systém obnovme si svoj dom predstavuje komplexný rozvojový program zameraný na podporu obnovy kultúrnych pamiatok. Vytvorenie programu vyplýva z programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky, ktoré sa k jeho vzniku a podpore zaviazalo.

Program umožňuje systémovú podporu obnovy kultúrnych pamiatok v jednotlivých fázach procesu ich záchrany, obnovy, prezentácie a interpretácie či už ako solitérov alebo súčastí osobitne chránených lokalít.

Program umožňuje systémovú podporu aktivít zainteresovaných subjektov v procese ochrany pamiatkového fondu s cieľom zvýšenia ich odbornej, personálnej a technickej kapacity, koordinácie a spolupráce.

Program umožňuje obnovu a využitie pamätihodností obce vo verejnom záujme.

Súvisiace linky :
Grantový systém Ministerstva kultúry Slovenskej republiky
Zoznam podaných a schválených žiadostí za rok 2010
Formulár na elektronickú registráciu žiadosti

Zobrazenia: 387

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby