Poznáme mená eko-hrdinov z vysokých škôl, ktorí vyhrali v súťaži o najlepšiu diplomovú prácu o obnoviteľných zdrojoch energie. Vyhlásila ju medzinárodná spoločnosť Vaillant Group, ako líder na trhu vykurovacích technológií v Európe. Traja najúspešnejší „eko-hrdinovia“ dostali finančnú odmenu 1 000 €, 750 € a 500 €.

Zaslané diplomové práce hodnotila porota zložená z predstaviteľov troch slovenských univerzít a spoločnosti Vaillant Group. Víťazom sa stal Peter Pancák zo Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach s diplomovkou na tému Inteligentná budova pre obchody a služby.

Druhú priečku obsadil Dominik Kvasil z Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave s prácou o využití vodíkových technológií a obnoviteľných zdrojov energie pre výrobné procesy. Tretie miesto získala Miroslava Švecová zo Strojníckej fakulty STU s výskumom kvality nového kompozitného biopaliva založeným na materiálovej optimalizácii.

„Výhercom srdečne blahoželáme. Záleží nám na podpore mladých talentov a presadzovaní nových riešení. Uvedomujeme si, že naša budúcnosť je v obnoviteľných zdrojoch,“ zhodnotila Mária Prachárová, marketingová manažérka spoločnosti Vaillant Group Slovakia.

 

Viac sa dozviete na:

https://www.vaillant.sk/pre-zakaznikov/stan-sa-eko-hrdinom/vyhodnot...

Zobrazenia: 28

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby