Žijeme v zaujímavých časoch. Očakávania ľudí od technológii i samotné technológie sa neustále menia. Smart Home zažíva prelom a klimatické zmeny si vyžadujú ešte efektívnejšie a environmentálne prijateľnejšie riešenia – najmä u zariadení pre komfort s teplom a teplou vodou.

„Práve pre túto novú éru sú určené naše dve novinky. Ich spoločným menovateľom je ochrana klímy, inteligentné internetové pripojenie a dosiahnutie najvyššej úrovne komfortu,“ povedala Mária Prachárová, marketingová manažérka spoločnosti Vaillant Group Slovakia. Obidve budú na slovenský trh uvedené začiatkom júla. „Ide o tepelné čerpadlo s prírodným chladivom a vlajkovú loď značky Vaillant – mimoriadne úsporný plynový kotol s novou technológiou i dizajnom,“ dodáva M. Prachárová.

 

Ochrana klímy

Značka Vaillant je jedným z prvých výrobcov, ktorý zaviedol do tepelných čerpadiel ekologické chladivo. Prvým z takýchto produktov je monoblokové tepelné čerpadlo aroTHERM plus vzduch/voda (3-12 kW, A+++). „Je naplnené chladivom R290 pre zníženie uhlíkovej stopy, ktoré mu umožňuje podať nadpriemerný výkon a zároveň byť ohľaduplným k životnému prostrediu. Má výnimočne nízke číslo GWP = 3, teda nízky potenciál globálneho otepľovania,“ upresnila M. Prachárová.

Výsledkom je komfort, ktorý je udržateľný – spoľahlivé vykurovanie, chladenie i príprava teplej vody – pre novostavby i modernizácie v starších rodinných domoch, s podlahovým vykurovaním i s radiátormi (vďaka výstupnej teplote až 75 °C). Systém pozostáva z tepelného čerpadla, ktoré patrí k najtichším na trhu. Býva umiestnené v exteriéri a dá sa ovládať aj aplikáciou v smartfóne (s internetovým modulom a systémovým regulátorom). Druhou časťou systému je interiérová jednotka uniTOWER plus (so zabudovaným zásobníkom teplej vody s objemom 185 l). Ich inštalácia prebieha rýchlo, bez zásadných stavebných úprav.

 

Dizajnová novinka

V novostavbách, starších domoch i bytových jednotkách umožňuje dosiahnuť väčšiu úsporu než iné kotly tohto druhu, dokonca pri ohreve teplej vody o 10 %. Ide o inovovaný závesný kondenzačný kotol, ecoTEC exclusive Green iQ (20 a 25 kW, A). Pozostáva z 85 % recyklovateľných materiálov. „Zaujímavosťou je, že táto vlajková loď značky Vaillant sa vyrába priamo na Slovensku, v závode v Skalici,“ dodáva M. Prachárová. Čisté, jasné línie, plochý dizajn a osvetlený čierno-farebný displej kotla sú znakom novej éry zariadení. Jeho spaľovací systém sa sám optimalizuje pre maximálny energetický výnos. Deje sa tak vďaka novej, inteligentnej technológii IoniDetect, ktorá automaticky detekuje rôzne druhy a vlastnosti plynu.

Do domácností prináša príjemné teplo a (podľa verzie kotla) aj komfort s teplou vodou. S novým systémovým regulátorom sensoCOMFORT a s internetovým modulom ho možno ovládať cez aplikáciu v smartfóne.

Zobrazenia: 111

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby