Odvetranie výrobnej haly prostredníctvom ventilačných turbín VENTILA

Strojárska výroba UNIKOL Vranov nad Topľou ( 02/2019 )

Ventilačné turbíny VENTILA, pomocné ventilátory VPV, elektro-mechanické klapky EMK

Investor rozšíril výrobu o nástrojáreň, v ktorej zamestnaci delia, zvárajú a brúsia oceľové výrobky. Pri tejto práci vzniká nepríjemný dym, ktorý sa v nevetranej miestnosti ( hale ) kumuloval. Sťažovalo to výrobný proces a pracovné podmienky.

Navrhnutá rekonštrukcia

Na základe obhliadky a výpočtov bola navrhnutá dodávka a montáž 4 kusov vetracích sústav. Použité boli ventilačné turbíny VENTILA VIV 16"/400mm, vkladané pomocné ventilátory VENTILA VPV 400, elektromechanické klapky VENTILA EMK 400, predĺžovacie kusy VENTILA PK 500, tesniace manžety EPDM zn. MASTER FLASH.

Postup prác bol veľmi jednoduchý a rýchly, nakoľko investor spolupracoval a príprava na realizáciu bola dôkladná. Šlo o oceľovú konštrukciu opláštenú a zastrešenú sendvičovými panelmi PUR.

Zameranie umiestnenia turbín, vytvorenie otvorov, osadenie elektromechanických klapiek EMK na strop, napojenie predlžovacích kusov PK, utesnenie PUR penou, montáž základní a nastaviteľných krkov ZK, montáž vkladaného pomocného ventilátora VPV, montáž tesniacich manžiet EPDM, montáž samotnej hlavice rotačnej turbíny.

Výsledok:

Ventilačné turbíny VENTILA VIV sú samotiažné a ich funkčnosť nie je závislá na elektrickej energii. Svoj sací výkon dosahujú pomocou prúdenia vetra. V prípade nahromadenia nežiadúceho dymu, zamestnanec vypínačom umiestneným blízko jeho pracoviska ovláda elektromechanickú klapku, ktorá sa otvorí a tým umožní turbínam odsávať nahromadený dym. V prípade bezvetria je možné sací výkon turbín zvýšiť zapnutím nainštalovaných vkladaných pomocných ventilátorov VENTILA VPV. Po dosiahnutí požadovaného efektu je možné ovládačom klapky opäť uzavrieť a zabrániť tak prípadnému nežiadúcemu úniku tepla. Zamestnanci a investor sú spokojní. Čo viac si môžeme priať?

VENTILA%20VIV%20-%20Technick%C3%BD%20list%20SK%20-%204B%20online.pdf

VENTILA%20MK-%20Technick%C3%BD%20list%20SK%204B%20online.pdf

VENTILA%20VPV%2BVV%20-%20Technick%C3%BD%20list%20SK%20-%204B%20onli...


Zobrazenia: 553

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby