Plastové okná patria na Slovensku k najobľúbenejším typom otvorových výplní. Ľudia žijúci v prostredí s vyššími nárokmi na hluk, prašnosť či ochranu proti zaťaženiu vetrom alebo hnaným dažďom však potrebujú okná s väčšou odolnosťou. Vhodným riešením do náročnejšieho prostredia sú plastové okná INCON KOMFORT EVO. Novinka v portfóliu prievidzského výrobcu okien a dverí je určená dokonca aj pre pasívne domy.

Hrúbka týchto okien je vyššia ako u bežných plastových okien, a to až o 25 %.  Vďaka tomu sa nekrútia, neprasknú a nie je možné ich jednoducho vypáčiť,“ zdôrazňuje Ing. Ladislav Pavlovič, obchodný riaditeľ spoločnosti INCON.

Hlbšie uloženia skla obmedzuje rosenie

Nároky na otvorové výplne, predovšetkým na ich tepelnoizolačné vlastnosti, sa oproti minulosti výrazne zmenili. Dnes sú o 100 % vyššie ako pred 15 rokmi. INCON KOMFORT EVO má výborné tepelnoizolačné vlastnosti, súčiniteľ prechodu tepla celým oknom je Uw= od 0,71 W/m2K. Navyše disponuje stredovým tesnením a tromi tesniacimi rovinami, ktoré významne podporujú tesnosť, tepelnú a akustickú izoláciu. Toto plastové okno je tak vhodné pre všetky typy stavieb a rekonštrukcií, dokonca aj pre nízkoenergetické a pasívne domy. Súčasťou okna je 6-komorový profil nemeckého výrobcu so stavebnou hĺbkou 82 mm. Práve hlbšie uloženie izolačného skla v profile obmedzuje vznik kondenzátu. Okná sa tak menej rosia,“  dopĺňa L. Pavlovič. 

Väčšia odolnosť proti vlámaniu

V oknách INCON KOMFORT EVO je použitá hrubá uzavretá oceľová výstuha, čo je dôležité hlavne pri oknách väčších rozmerov a otvorových výplniach tmavších farieb, a to z dôvodu statiky, bezpečnosti a potenciálnej hrozby priehybov. Uzavretá rámová výstuha s hrúbkou 2 mm zvyšuje pevnosť rámov a podporuje tak bezchybnú funkčnosť, stabilitu a životnosť okien. Súčasťou tohto plastového okna je tiež zvýšený počet bezpečnostných uzáverov, vďaka čomu má väčšiu odolnosť proti vlámaniu. INCON KOMFORT EVO zvýši komfort bývania a spoľahlivo ochráni interiér pred akýmikoľvek nežiaducimi poveternostnými vplyvmi.

Viac sa dočítate na www.incon.sk

Zobrazenia: 45

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby