WPC kombinuje vlastnosti dreva a plastu na docielenie materiálu s vysokou odolnosťou a trvácnosťou. Využitie tohto inovatívneho materiálu je nesmierne širokospektrálne, no ideálne je napríklad na exteriérové účely. Vďaka svojim skvelým vlastnostiam je totiž absolútne odolný voči poveternostným podmienkam, pričom si vyžaduje takmer nulovú údržbu. Ako je to s využitím WPC na stavbu plotov?

WPC ploty

WPC ploty sú ideálnym príkladom využitia tohto materiálu. Vďaka tomu, že vzhľadom na spôsob výroby dôkladne imitujú drevo, majú skvelý vzhľad na výstavbu plotu. Plotové dosky sa nemusia natierať a pritom si môžete vyberať z množstva rôznych odtieňov, aby ste mali záruku, že vám plot bude dokonale ladiť k zvyšku exteriéru. Navyše WPC DECK® Ploty WPC disponujú 10 ročnou zárukou.

WPC DECK poskytujú pre zákazníkov množstvo prevedení WPC plotov. Patria sem napríklad plotové dosky goodwood WPC, ktoré imitujú drevo, majú 5+1 odtieňov a sú brúsené a leštené. Na plotovú výstavu je vhodný aj plný plot goodwood ROBUST, ktoré už ako názov prezrádza, je typický robustnou ochranou. Tento druh si navyše vyžaduje minimálne úpravy terénu a jeho inštalácia prebieha nesmierne rýchlo.

Výhody WPC plotov

Medzi výhody patrí samozrejme už spomínaná bezúdržbovosť. Oproti klasickým dreveným plotom sa tieto ploty nemusia pravidelne natierať, ani inak ošetrovať. Pritom si zachovávajú svoj vzhľad v imitácii dreva. Stačí ich len raz začas očistiť a budú vám bezproblémovo slúžiť niekoľko rokov. Výhodu predstavuje aj to, že takéto produkty nepraskajú a neohýbajú sa, vďaka čomu si udržiavajú svoj pôvodný bezchybný vzhľad.

Výhodou je samozrejme aj rýchla a jednoduchá montáž. Tieto výhody predurčujú tento materiál nielen na domáce, ale aj na priemyselné účely. WPC ploty od WPC DECK sú pritom európskym výrobkom. Vhodné sú aj na rekonštrukciu , pričom takýmto štýlom môžete zvoliť environmentálne priaznivú alternatívu. WPC ploty sú modernou verziu klasických drevených, pričom zachovávajú ich nadčasový vzhľad, ale podporujú ich lepšie vlastnosti a trvácnosť.

Ak sa rozhodujete pre stavbu nového plotu, môže ísť o skvelú voľbu. WPC materiály sa tiež ďalej využívajú aj na obklady, chodníky okolo bazéna, či terasové dosky. Dajú sa z nich vyrobiť zábradlia a na exteriérové účely majú ideálne vlastnosti.

Zobrazenia: 537

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby