Postele, ktoré sa postarajú o kvalitný spánok a množstvo energie

Posteľ plní v dome dve dôležité funkcie. V prvom rade musí zabezpečovať pohodlný zdravý spánok a v druhom je súčasťou interiéru bytu, takže musí tiež dobre zapadnúť do priestoru miestnosti a harmonicky ladiť so zvyškom dizajnu.

Nájsť takúto posteľ nie je ale ľahká úloha. Existuje veľký výber vzorov, veľkostí a rôznych materiálov. Správna voľba je však závislá aj od množstva ďalších dôležitých faktorov, ktoré si v našom článku pre váš lepší prehľad spomenieme.

Správne rozmery a veľkosť postele sú základ

Veľkosť postele závisí od veľkosti vašej spálne a od toho, koľko ľudí na nej bude spať, ako aj od charakteristík materiálového zloženia. Pred nákupom alebo hľadaním vhodnej možnosti vám preto odporúčame vykonať merania, aby ste zistili, ktorá veľkosť postele sa perfektne hodí do konkrétneho priestoru.

Ak sa neviete rozhodnúť, otestujte si ju priamo v predajni. A samozrejme nezabúdajte, že veľmi špeciálne požiadavky na veľkosť alebo iné vlastnosti postele sa dajú vždy realizovať aj zakúpením postele na mieru.

Venujte pozornosť vhodnému materiálu

Materiál je jedným z ďalších dôležitých faktorov pri kúpe postele. Vybrať si môžete postele vyrobené z prírodného dreva, masívu alebo dýhy z prírodného dreva, drevotriesky, MDF dosiek a kovu.

Samozrejme, najekologickejším a neškodným materiálom do spálne je prírodné drevo. Zároveň vás poteší svojou odolnosťou a vynikajúcim vzhľadom. Optimálne druhy dreva na výrobu postelí sú dub, ihličnany, breza a buk.

Kovový rám postelí nie je z hľadiska kvality a ohľaduplnosti k životnému prostrediu o nič horší ako drevo. Hlavným problémom tohto materiálu je jeho minimálna odolnosť voči vlhkosti, ktorá spôsobuje koróziu.

Drevené dosky určené na výrobu postelí zaručujú nábytku minimálnu hmotnosť, výrazne zvyšujú jeho možné úpravy a znižujú cenu. Jedným z najbežnejších argumentov proti použitiu tohto materiálu však je aplikácia zlúčenín pri výrobe takéhoto nábytku, ktoré sú zdraviu škodlivé.

Je však dôležité mať na pamäti, že moderné nábytkárske spoločnosti, ktoré vyrábajú vysokokvalitný nábytok z MDF, drevovláknitých a drevotrieskových dosiek, už používajú špeciálne technológie na vylúčenie možnosti vystavenia človeka pôsobeniu formaldehydu, takže vám nič nehrozí.

Zvoľte si správny matrac aj rošt

Pri výbere dobrej postele sa musíte postarať aj o kvalitný pohodlný matrac. Potom máte zaručený zdravý spánok, odpočinok a maximálne zotavenie! Matrac by nemal byť príliš tvrdý ani mäkký, záleží tiež od vašej hmotnosti a veku, pričom netreba podceniť ani rošt. Čím viac  si svoj výber v tomto smere premyslíte a nebudete sa báť ani väčších investícií, tým lepší a kvalitnejší spánok svojmu telu doprajete.

Zdroj obrázka:

Gorodenkoff / Shutterstock.com

Zobrazenia: 291

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby