Stavebníctvo v posledných dvoch rokoch upadlo do recesie, zákaziek a investorov pozvoľna ubúda. Pocítil to nie jeden Slovenský podnikateľ zaoberajúci sa týmto krásnym remeslom, ktoré je nielen zdrojom zárobku, ale často aj záľubou a láskou na celý život. Problémy majú hlavne firmy, ktoré vznikli počas stavebného "BOOMU" a nestihli si vybudovať reputáciu, ktorá by im zabezpečila pravidelný prísun zákaziek. Nanešťastie možnosť presadiť sa majú firmy a spoločnosti buď s dobrými kontaktmi, alebo s kvalitnou reklamou. Začínajúci projektanti, architekti, stavebné a realizačné firmy často nemajú veľa možností ako a kde spropagovať svoju prácu, tvorbu. Najlacnejšia a zároveň najdostupnejšia možnosť reklamy sa ponúka na internete. Prezentácie firmy touto formou má veľa výhod a firmy ňou môžu získať veľa nových klientov. Vytvorenie osobných, alebo firemných webových stránok už nie je také zložité ako kedysi a firmy túto možnosť využívajú. Som milo prekvapený aké veľké množstvo firiem má svoje vlastné stránky na ktorých okrem svojich referencií často uverejňujú aj skúsenosti z praxe, ktoré sú najcennejším zdrojom informácii. Tiež to prezrádza o firme, že sa vo svojej profesii dobre orientuje, vyzná a vie si poradiť s problémami. Ale ako sa dopracovať k stránkam a referenciám takejto firmy ? Samozrejme je možnosť použiť internetový prehliadač alebo staré dobré zlaté stránky, po zadaní hľadaného slova sa objaví hŕba odkazov na rôzne subjekty a firmy ktorými sa chtiac-nechtiac musíme zdĺhavo preklikávať, samozrejme nakoniec aj nájdeme čo hľadáme. Občas sa stane, že v ateliéri chýba pracovná sila, respektíve potrebujeme súrne zohnať špecialistu, podľa Murphyho zákona práve teraz statik s ktorým stále spolupracujeme vzal veľkú zákazku a najbližšie dva mesiace sa nemôže ničomu inému venovať. V takom prípade neostáva nič iné a musíme zháňať schopného statika inde. S takýmito a podobnými prípadmi sa stretávame dennodenne, ktoré nás oberajú o drahocenný čas. Z pravidla čím poznáme viac ľudí, tým sa problémové situácie ľahšie riešia.

Hlavný dôvod vzniku portálu bol aby stavebníci medzi sebou komunikovali a vedeli o sebe. Portál www.stavebnictvo.sk ponúka možnosti osobnej prezentácie formou článkov, zapájaním sa do odbornej diskusie,
zdieľaním referenčných videí a fotografií. Užívatelia majú tiež možnosť požiadať priamo o radu odborníka z daného oboru, prípadne založiť diskusiu vo fóre na danú tému, ku ktorej budú mať možnosť vyjadriť svoj názor všetci registrovaný stavebníci. Čo dodať, je to experiment, ktorý ukáže ako si vieme navzájom poradiť a podeliť sa o svoje skúsenosti v oblasti architektúry, stavebníctva a realizácie.

 

S pozdravom Milan
Ak máte svoju predstavu o čom by mal byť tento server, poteší nás, ak sa s ňou s nami podelíte.

Zobrazenia: 277

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby