Radiátory si v dnešnej dobe viete zadovážiť v rôznych prevedeniach. Do kúpeľne sa budú hodiť iné ako tie, ktoré poslúžia napríklad v obývačke. Oplatí sa kúpiť si rebríkový radiátor do kúpeľne?

Zaujímavým vykurovacím telesom sú rebríkové radiátory. Tie sa často využívajú na sušenie uterákov, no ich úlohou je aj pripraviť túto miestnosť na vami požadovanú teplotu. Na výrobu tepla využíva vodu alebo elektrinu. Aké sú ich najväčšie výhody?

Rebríkový radiátor pre efektívne vykurovanie aj v menších kúpeľňach

Oproti klasickým radiátorom prinášajú viaceré jedinečné benefity. Spomenúť môžeme napríklad veľmi účinný a navyše aj hygienický spôsob, ako udržať už spomenuté uteráky suché a príjemne teplé. Takto sa v nich budete po okúpaní sa alebo sprche cítiť ako v bavlnke. Nejde ale len o sušenie uterákov, budú sa hodiť aj na vysušenie oblečenia. Vo väčšine prípadov poskytujú nastavenie teploty na presné hodnoty, keďže každá kúpeľňa disponuje inými rozmermi. Túto teplotu môžete ľubovoľne prestavovať, preto ide o energeticky účinné vykurovacie teleso. Nemusíte sa báť ani o bezpečnosť, ich ďalšou výhodou je fakt, že generujú oveľa menej tepla ako iné radiátory. Nemali by tak ublížiť napríklad deťom. 

A čo tak radiátor v dizajnovo zaujímavom prevedení?

Veľmi dôležité je to, že si ich viete zadovážiť v rôznych veľkostiach a tvaroch, naviac sú prispôsobiteľné aj pre rozmerovo veľmi malé kúpeľne. A práve tu je každý ušetrený centimeter výhrou. Základom je ich orientácia na výšku a praktickosť rebríkového tvaru. Nenastáva problém ani s ich inštaláciou, keďže sú pomerne ľahké, napríklad v porovnaní s bežnými lítiovými prevedeniami. Za negatívum môžeme považovať veľmi rýchle vychladnutie. Patríte medzi fanúšikov modernejšieho vybavenia bývania? Pohrať sa môžete v tomto smere aj tu. Zaujímavou voľbou sú totiž aj moderné radiátoryvypuklým prevedením, ale aj ploché či hranaté dizajny. Pre najodvážnejších sú vhodné aj otvorené prevedenia so stojinami do jednej strany.

Zdroj obrázku: neirfy / stock.adobe.com

Zobrazenia: 12

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby