Registrácia do medzinárodnej súťaže VELUX pre študentov architektúry je spustená

Spoločnosť VELUX pozýva študentov architektúry, aby sa zapojili do súťaže International VELUX Award 2024 (IVA) na tému "Svetlo zajtrajška". Aktuálny 11. ročník súťaže je pokračovaním úspešnej edície, do ktorej sa doteraz so svojimi zaujímavými projektmi denného svetla zapojilo viac ako 6000 študentov architektúry z celého sveta.

Od roku 2004, kedy bola prvýkrát vyhlásená , sa súťaž IVA rozrástla na pravdepodobne najväčšiu súťaž pre študentov architektúry a teda architektov, ktorí budú formovať budovy našej budúcnosti. 

Súťaž vyzýva študentov, aby skúmali úlohu denného svetla v architektúre. Cieľom ocenenia je povzbudiť študentov architektúry a motivovať k hlbšiemu porozumeniu tohto špecifického a dôležitého zdroja energie a života.

Študentské tímy budú pracovať na svojich projektoch v jednej z dvoch kategórií: "Denné svetlo v budovách" alebo "Skúmanie denného svetla".

Zaregistrujte sa teraz

Registrácia na účasť v súťaži je otvorená v období od 1. septembra 2023 do 1. apríla 2024. 

Ak sa chcú študenti zúčastniť na súťaži, prvým krokom je registrácia s uvedením e-mailovej adresy a telefónneho čísla. Následne sa študentom odporúča, aby si zostavili svoj tím, spojili sa s pedagógom a začali tvoriť svoj projekt už počas registračnej fázy. Študenti tak môžu mať niekoľko mesiacov na to, aby svoje nápady rozvinuli do inovatívnych a netradičných projektov denného svetla.

Zaregistrujte sa tu.

 

Kľúčové termíny

1. september 2023 - Otvorenie registrácia

1. apríla 2024 - Ukončenie registrácie (do 23:59 UTC+12)

15. apríla 2024 - Otvorenie podávania projektov

30. máj 2024 - Ukončenie podávania projektov (do 23:59 UTC+12)

Leto 2024 - Zasadnutie poroty a vyhlásenie regionálnych víťazov

Jeseň/zima 2024 - Workshop regionálnych víťazov / Prezentácie pred porotou / Vyhlásenie globálnych víťazov

 

Súhrnné informácie o súťaži International VELUX Award 2024 a informácie o tom, ako sa zapojiť, nájdete na stránke daylightandarchitecture.com/iva/

Sledujte International VELUX Award na Instagrame a Facebooku, kde nájdete všetky novinky a aktuálne informácie.

 

Zdroj inšpirácie

Súťaž IVA pre študentov architektúry je súčasťou komunity Daylight and Architecture, ktorú iniciovala spoločnosť VELUX. Webová stránka daylightandarchitecture.com, ktorá zhromažďuje množstvo jedinečného obsahu vytvoreného architektmi, novinármi a výskumníkmi, ponúka bohatú databázu video prednášok, rozhovorov o dennom svetle a článkov. Tie sú cenné najmä pre študentov architektúry, ktorí sa zapojili do súťaže International VELUX Award, na hľadanie inšpirácie a rozšírenie porozumenia významu denného svetla pre život na Zemi.

 

O International VELUX Award

Hlavnou témou súťaže International VELUX Award 2024 pre študentov architektúry je "Svetlo zajtrajška". Súťaž sa koná od roku 2004 každé dva roky a jej cieľom je inšpirovať študentov k tvorivému skúmaniu tematiky denného svetla v budovách, odpovedať na výzvu ako plánovať denné svetlo v zastavanom prostredí a formovať zmýšľanie budúcich svetových architektov.

Súťaž je organizovaná v úzkej spolupráci s Medzinárodnou úniou architektov (UIA) a je podporovaná týmito vzdelávacími inštitúciami: Európskou asociáciou pre architektonické vzdelávanie (EAAE), Americkým inštitútom študentov architektúry (AIAS), Konzorciom výskumných centier architektúry (ARCC) a Asociáciou vysokých škôl architektúry (ACSA).

Viac informácií o IVA nájdete na stránke daylightandarchitecture.com/iva/.

Zobrazenia: 37

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby