Retro štýl je opäť trendy v moderných interiéroch. Niet pochýb o tom, že retro kúsky sú skvelou voľbou do domácnosti. Ich jednoduché tvary, kvalitné materiály, farby, funkčnosť a vkusnosť sú hlavnými dôvodmi ich obľúbenosti. Vyhľadajte inšpiráciu vo starých fotografiách z vašho detstva a pridajte sa k tomuto trendu. Radi vám poskytneme niekoľko tipov, ako na to.

Retro interiér od podlahy až po strop

Prvým, čo nás pri retro interiéri upúta, sú predovšetkým podlahy a tapety. Charakteristickými prvkami sú linoleum, šachovnicová dlažba a vlysové parkety. Květované vzory a geometrické tvary na tapetách na jednej zo stien sú rovnako typické pre tento štýl. Tieto prvky dodávajú retro interiéru tú pravú atmosféru. Okrem toho môžete do retro interiéru pridať aj ďalšie detaily, ako vintage nábytok (Bratislava), farebné doplnky a osvetlenie v retro štýle. Buďte kreatívni a vytvorte si unikátny retro interiér podľa vlastného vkusu.

Retro štýlový nábytok

Ak plánujete zariadiť svoj domov v retro štýle, dôležité je mať cit pre detaily. Každý kus nábytku by mal byť samostatným centrom pozornosti v miestnosti.

V obývačke si môžete vybrať širokú sedačku s oblým tvarom a doplniť ju o vankúše s retro motívmi. Retro kreslo je ďalšou možnosťou na ozvláštnenie obývacej izby. Doplnky ako lampy, obrazy a zrkadlá sú výraznými a žiaducimi prvkami v retro štýle.

V kuchyni sa hodia retro stoličky, a to najmä ikonické kúsky od svetových dizajnérov, napríklad Michaela Thoneta, ktorý priniesol na trh slávne "tonetky". Ak preferujete chrom, môžete si vybrať aj chrómované barové stoličky.

Dnes sú dostupné rôznofarebné retro chladničky, ktoré určite upútajú pozornosť vašich návštev. Okrem chladničky môžete v obchodoch nájsť aj ďalšie spotrebiče ako sporáky, práčky a gramofóny, ktoré dodajú vášmu retro interiéru tú správnu atmosféru. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si autentický retro domov plný štýlu.

Prečo si nevybrať doplnky v retro štýle?

Ak chcete ozvláštniť alebo obohatiť váš retro interiér, môžete použiť plagáty a staré gramofónové platne. Medzi plagáty si môžete vybrať napríklad ikonické motívy od Andyho Warhola alebo obľúbených skupín z minulosti.

Hoci je na trhu veľa vhodných kúskov, zariadiť retro interiér môže byť výzvou. Dôležité je mať cit, aby ste do domu alebo bytu nevkladali príliš veľa zbytočností. Krása retro nábytku a doplnkov vynikne, ak ich vkusne kombinujete.

Ak sa však necítite istí, neváhajte nás kontaktovať v Albero nábytku. S radosťou vám poradíme pri výbere vhodného nábytku pre váš retro interiér. Naša skúsená a odborná obsluha je pripravená vám pomôcť uskutočniť váš retro sen. V našom sortimente nájdete širokú škálu retro kúskov, aby ste si mohli vytvoriť autentický a pôsobivý interiér. Navštívte nás a nechajte sa inšpirovať!

Zobrazenia: 30

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby