Teel Family Pavilion je posledným verejným projektom jedného zo zakladateľov GSAA

Gwathmey Siegel & Associates Architects (GSAA) dokončili prístavbu ku Crockerovmu Múzeu Umenia v Sacramente, s rozlohou 11 612 štvorcových metrov. Teel Family Pavilion, o hodnote 100 miliónov $, ktorý strojnásobuje aktuálny priestor kultúrneho centra, je otočený na severo-južnej osi, aby sa odlíšil od pôvodného Crockerovho komplexu.

 

Jedna zo série historických budov, ktoré vytvárajú Crockerove Múzeum Umenia je jednou z prvých stavieb v Spojených štátoch amerických, ktoré boli postavené práve na to aby slúžili ako múzeum. Z tohto dôvodu bolo nutné, aby návrh GSAA bral do úvahy jestvujúcu formu, no aby bol aj aplikovateľný pre potreby 21 storočia. V rámci interiéru sa výstavne priestory plynulo prepájajú a vytvárajú pôvodnú Galériu umenia, čo umožňuje bezproblémový prechod od novej do starej budovy.

 

Prístavba GSAA kladie silný dôraz na vzdelávanie mladých myslí a starostlivosť o mladé talenty. Prístavba pozostáva z rozšíreného priestoru pre výučbu a umeleckého štúdia, centra pre učiteľov, priestoru pre aktivity pre deti a dospelých, rozšírenej knižnice, nových priestorov pre študentské výstavy, výukové galérie a rozšírené priestory pre dočasné výstavy.

 

Lial Jones, riaditeľ Crockerovho Múzea Umenia vysvetľuje: „ Umelecké diela dokážu ľudí spájať aj cez hranice času, kultúry a svetonázoru; schopnosť mat osobný alebo spoločný zážitok z umenia je dôležitou súčasťou dynamického občianskeho života.“

 

„Dizajn nového Crockerovho Múzea Umenia je o pridaní ďalšej časti do koláže mestského sveta“, pokračuje architekt projektu Gerald Gendreau, „ktorá skladá poklonu historickému múzeu umenia, naväzuje na zelenú plochu, ktorá sa nachádza pred múzeom, ba dokonca oslovuje aj ľudí, cestujúcich po blizkej diaľnici – pričom poskytuje múzeu flexibilné priestory pre rozvoj dnes ako aj v budúcnosti.“

Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk

Teel Family Pavilion je prístupný verejnosti a je posledným verejným projektom jedného zo spoluzakladateľov GSAA. Crockerove Múzeumn Umenia je otvorené od utorka do nedele, vstupné je 10/8/5 USD, pričom deti mladšie než 7 rokov majú vstup voľný.


Architekt : Gerald Gendreau

Zdroj : WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 164

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby