Po náročnom zimnom období potrebujeme nabrať energiu, nadýchnuť sa sviežeho vánku a načerpať viac radosti zo života. Prichádzajúca sezóna vdýchne interiéru hravosť, vzdušnosť a optimizmus, ale zároveň ho prepojí s prírodou pomocou farieb i materiálov. Tím odborníkov z Hornbachu prináša inšpiráciu v podobe štyroch ucelených trendov v bývaní na obdobie jar/leto 2022.

„Aby sme mohli prichádzať so súčasnými konceptmi v oblasti bývania, vykonávame v Hornbachu výskum v oblasti interiérového dizajnu a záhradných trendov. S nadšením sledujeme najnovší vývoj. Vďaka získaným poznatkom naši odborníci na farby a interiéry spolu s renomovanými návrhármi vytvárajú komplexné riešenie pre domácnosť,“ uvádza Tadeáš Tenkl, odborník z oddelenia interiéru a štýlu v projektových marketoch Hornbach.

V nadchádzajúcej sezóne si prídu na svoje milovníci prírodných motívov, materiálov a zemitých farieb, ale aj experimentátori s láskou k jemným pastelom. Pre tých prvých sú inšpiráciou koncepty Green Factory a Inside Out, tí druhí sa nájdu v trende Funny Places. Dizajnové poňatie s názvom Beach House osloví predovšetkým priaznivcov ležérneho štýlu s dôrazom na pohodlnosť, jednoduchosť, ale aj nápaditosť.

Green Factory – industriálna elegancia sa snúbi s prirodzenosťou

Zeleň, vintage nábytok a teplé textílie zútulňujú pomerne triezvy štýl interiéru. Zemité odtiene v miestnosti vytvárajú príjemné pohodlie. Spojenie prírodných a priemyselných prvkov prináša vzrušujúcu kombináciu, ktorá interiér oživí a zaručí mu modernú útulnosť.

Green Factory je nekomplikovaný štýl vybavenia, ktorý sa zameriava na kontrasty medzi teplým a chladným, rovnako ako medzi hrubým a hladkým. „Teplé textílie, zelené veľkolisté rastliny a vintage nábytok dodávajú cementu, oceli a sklu jemný charakter. Farebná paleta v hnedých a zelených tónoch vytvára pokojnú a láskavú atmosféru. Je stvorený pre tých, ktorí vo svojom živote ocenia spojenie úžitku s iskrou slobodomyseľnosti,“ vysvetľuje špecialista z Hornbachu.

 

Beach House – život ako na dovolenke

Ide o koncept bývania zameraný na purizmus. Jednoduchý dizajn pôsobí ležérne a sviežo. Prírodné materiály priamo lákajú na odpočinok. Beach House je štýl plný uvoľnenosti a rovnováhy. Je ideálny pre všetkých, ktorí sa chcú cítiť ľahko a slobodne. „Jemné farby dávajú priestoru vzdušnosť. V kombinácii s prírodnými materiálmi v podobe ľanu, ratanu či kožušín sa miestnosť premení na príjemnú a útulnú. Monochromatické, jemne štruktúrované povrchy tu pôsobia veľkolepo a nabádajú k relaxu ako pri dlhej prechádzke po pláži,“ upresňuje Tadeáš Tenkl.

 

Inside out – nadčasový a elegantný

Tento svet bývania stavia na jednoduchosť farieb a tvarov. Každý kút vyžaruje pokoj a eliminuje stres. Dôležitý je okamih tu a teraz. „Kraľuje tu filozofia tón v tóne – teplé béžové aj šedé odtiene spoločne s mäkkými textíliami a prírodnými materiálmi, ako je drevo, vytvárajú výrazne upokojujúci priestorový efekt. Jasné tvary vyžarujú silu a tlmené zemité tóny dodávajú miestnosti jemnosť. Inside Out je konzistentný štýl stvorený pre každého, kto chce zo svojho domova vykúzliť oázu pohody,“ hovorí odborník na trendy bývanie.

Funny Places – bezstarostná ľahkosť bývania

Farebný a hravý je koncept bývania, kde je možné upustiť paru, pretože experimentovaniu sa medze nekladú. Jasné tvary pritom dopĺňajú celok a vnášajú doň poriadok. V tomto interiéri sa snúbi paleta jemných pastelových odtieňov, ktoré vytvárajú hravú a vtipnú ríšu svetiel. Zaujímavé akcenty mu dodávajú komiksové potlače a vzory. „Funny Places je štýl plný energie a ľahkosti. Nájde sa v ňom každý, kto sa vyžíva v jemných farbách. Materiály ako drevo a kov, či veľké plochy a jasné, rovné tvary držia toto kreatívne miesto pohromade a dávajú mu potrebný rámec. Radosť z experimentovania je tu ale vždy vítaná,“ dodáva odborník z Hornbachu.

 

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 134

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby