Spoločnosť Safdie Architects navrhnú obytný komplex na pobreží Qinhuangdao
Po úspechu odvážneho komplexu Marina Bay Sands v Singapúre Safdie Architects získalo zákazku navrhnúť obytný a obchodný komplex s rozlohou 2 milióny štvorcových stôp, ktorý má stáť v Qinhuangdao, v Číne. Vizualizácie novej stavby predznačujú, že Golden Dream Bay bude predstavovať výrazný a ambiciózny štýl, ktorý sa od Moshe Safdieho očakáva, pričom sa dajú nájsť pomerne výrazne referencie na vyššie uvedenú stavbu v Singapúre.

Projekt Golden Dream Bay sa snaží bojovať so zvyšujúcimi sa nárokmi na kvalitné, prístupné bývanie v Číne, pričom má zastrešovať 2200 bytových jednotiek s rozlohou 3.5 milióna štvorcových stôp. Popri bývaní má komplex obsahovať aj 74 000 štvorcových stôp rekreačných klubov a 73 000 štvorcových stôp predajného priestoru. Podobne ako Marina Bay Sands, aj Golden Dream Bay sa snaží zachytiť úchvatné výhľady na okolie, pričom sú veže navrhnuté ako „obrovské  okná do mesta, ktoré rozdeľujú tento megaprojekt na menšie prvky.“

Aj keď je možné nájsť medzi týmto projektom a Marina Bay Sands mnohé podobnosti, existujú aj značné podobnosti medzi nedávno dokončeným projektom spoločnosti BIG – 8 House v Oerestade.  Oba projekty využívajú prepojené obytné bloky, schodovito uložené na mohutných architektonických rámoch, ukotvených v zeleni a rekreačných zariadeniach. Safdieho veže sú situované pozdĺž plážovej promenády, ktorá kríži východo-západnú obchodnú cestu, čo upriamuje pozornosť verejnosti práve na tieto novostavby.

Nájsť viac podobných fotografií na stavebnictvo.sk

Vizualizácie zobrazujú súkromné balkóny a terasy na každom poschodí, ktoré pretínajú verejné parky a bazény s výhľadom na more. Safdie Architects tvrdia, že tieto nekonečne vysoké budovy vytvárajú pocit rekreačného strediska v ktorom môže prekvitať pocit spolupatričnosti a komunity, no dá sa polemizovať o tom, či takto ambiciózny dizajn vôbec umožní vznik takéhoto pocitu komunity, o akom architekti rozprávajú.

Zdroj :WORLD ARCHITECTURE NEWS

Zobrazenia: 218

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby