Nachádza sa na parkovisku pred projektovou predajňou Hornbach. Spoločnosť tak svojim zákazníkom ponúkne možnosť dobitia elektromobilov na špeciálne vyhradenom mieste. Ide o prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily pred jej predajňou, do budúcna plánuje umiestniť ďalšie.

 

Na parkovisku najnovšej prevádzky predajne Hornbach v Prešove sa nachádza nová nabíjacia stanica pre elektromobily. „Našim cieľom je neustále implementovať inovatívne technologické trendy a čo najviac eliminovať negatívne vplyvy na životné prostredie. Bolo preto iba otázkou času, kedy spustíme do prevádzky pred našimi predajňami prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily. Veríme, že tento krok ocenia tak naši zákazníci, ako aj zamestnanci,“ hovorí David Kolář, marketingový riaditeľ spoločnosti Hornbach pre Slovenskú a Českú republiku. „Ide o prvú nabíjaciu stanicu pred našou predajňou, a do budúcna plánujeme rozšíriť ich počet ako na Slovensku, tak aj v Čechách,“ dodáva.

Nabíjacia stanica s troma konektormi

Prevádzkovateľom nabíjacej stanice je spoločnosť ZSE drive. Je možné na nej dobíjať všetky druhy elektromobilov a plug-in hybridných vozidiel. Nabíjacia stanica značky ABB disponuje konektorom AC a dvoma celosvetovými štandardmi na rýchle nabíjanie -  DC Chademo a DC CCS. Za polhodinu rýchleho nabíjania sa elektromobil dobije na 150 km dojazdu.

Nabíjanie elektromobilov je spoplatnené aktuálnym cenníkom prevádzkovateľa. Zákazníci si tak podľa frekvencie nabíjania a výkonu elektromobilu môžu vybrať z troch balíkov – Eco, Partner a Flat. Program Eco poskytuje výhodnejšie ceny nabíjania bez mesačného poplatku. Druhý balík Partner je určený pre zákazníkov, ktorí najazdia ročne aspoň desaťtisíc kilometrov a svoj elektromobil nabíjajú prevažne na verejných staniciach. Balík Flat umožňuje v rámci mesačného poplatku neobmedzené nabíjanie. Predstavuje veľkú výhodu pre tých, ktorí jazdia intenzívne a často využívajú nabíjanie na verejných nabíjacích staniciach.

 

 

Šesť príkladov, ako HORNBACH aktívne pristupuje k ochrane životného prostredia

 

  1. Už v roku 1996 sa HORNBACH dobrovoľne zaviazal dovážať iba FSC® – certifikované tropické dreviny. V roku 2007 obdržal ako prvý DIY reťazec FSC – certifikát. Najnovším krokom v tejto oblasti je výhradný predaj grilovacieho uhlia a brikiet práve s týmto certifikátom.
  2. V marci 2016 vyradil HORNBACH zo svojej ponuky celý rad prípravkov na likvidáciu buriny obsahujúci glyfosát. Takými sú napríklad Roundup (v pôvodnom zložení), Dominator alebo Kaput, teda najpoužívanejšie herbicídne prípravky.
  3. Následne prišlo k úplnému vyradeniu prípravku s obsahom Neonikotinoidu, ktorý má devastujúce účinky na včelstvo. Tento krok je logickým vyústením snahy HORNBACHu, ktorý chce fungovať v súlade so životným prostredím a nechce prispievať k poškodzovaniu zdravia svojich zákazníkov a spoluobčanov.
  4. Na každej predajni HORNBACH je zriadené zberné miesto, kde môže ktokoľvek odovzdať menší či väčší elektroodpad. Spoločnosť zároveň zodpovedne pristupuje k triedeniu obalov, a preto sú pri pokladniach smetné nádoby na separovaný odpad. Obaly zo zakúpených výrobkov tak môžu zákazníci nechať priamo na predajni.
  5. Spoločnosť vybavila novú predajňu v Prešove ako prvú v Európe kompletne LED osvetlením, ktoré v kombinácii s denným svetlom prichádzajúcim do budovy cez sklenené kupoly strechy vytvára pre zákazníkov aj zamestnancov príjemnú atmosféru. Zároveň šetrí energiu a má dlhšiu životnosť ako bežné osvetlenie. Nachádza sa nielen v interiéri predajne, ale aj v exteriérových plochách. Ďalší zdroj úspor energie predstavujú vzduchotesné steny budovy, systém tepelnej rekuperácie a vzduchotechnika.
  6. HORNBACH aktívne pôsobí aj na lokálnej úrovni. Napríklad v Prešove rozmiestnil minulý rok v spolupráci s mestom v rámci jesenného upratovania veľkoobjemové kontajnery. Obyvatelia sa tak mohli zbaviť rozmerného odpadu, či už z domácnosti alebo svojho okolia.

  

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 259

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby