VEKA FSP WinDoPlan – dokonalý nástroj pre návrh okien a dverí

Spoločnosť VEKA, výrobca plastových okenných a dverových profilov najvyššej triedy A, vytvorila pre svojich partnerov profesionálny online nástroj pre podrobný návrh okien a dverí, vrátane všetkých certifikátov a tvorby dokumentácie pre obchodné ponuky a výberové konania. VEKA FSP WinDoPlan tiež zahŕňa funkcie na návrh napojenia na murivo, kalkulácie tepelných strát a ďalších, vrátane možnosti priameho kontaktu s online podporou dodávateľa. Čerstvou novinkou je potom podpora trojrozmerného plánovania a BIM.

 „Množstvo informácií, ktoré sú požadované v rámci tendrov, plánovania a výroby okien sa neustále zvyšuje. Je čoraz bežnejšie, že koncový zákazník už v rámci výberového konania vyžaduje podrobný opis, parametre, dokumentáciu a certifikáty. Tieto požiadavky je takmer nemožné splniť bez zodpovedajúcich softvérových nástrojov. S FSP WinDoPlan dávame k dispozícii online aplikáciu, s ktorou budú plánovanie a príprava ponúk pre partnerov oveľa jednoduchšie,“ vysvetľuje Milan Klepsa, zástupca spoločnosti VEKA pre ČR a SR.

Webový plánovací nástroj môže ľahko nahradiť tradičné plánovacie programy, používané napríklad zamestnancami výroby na lokálnych PC. Obsahuje všetky produkty a prvky systému VEKA a projektanti aj výrobcovia okien v ňom môžu spoločne plánovať požadované zostavy. Môžu sa tiež spoľahnúť, že systém ich sám okamžite upozorní na prípadné odchýlky od parametrov stanovených technickými predpismi a pravidlami. VEKA FSP WinDoPlan tiež ponúka výrobcom okien možnosť zdieľania informácií. Podporovaný je napríklad export do dátového formátu GAEB, bežne používaného v projekčných kanceláriách v Nemecku.  Samotné prostredie FSP WinDoPlan je, rovnako ako online portál VEKA, v súčasnosti k dispozícii v nemčine a angličtine a češtine.

Čerstvou novinkou  FSP WinDoPlan je pridanie trojrozmerného plánovania a  BIM (Building Information Modelling) „Jedná sa o zber a prepájanie dát v stavebníctve. BIM umožňuje prácu až v piatich rozmeroch, kde štvrtým je čas a piatym sú náklady alebo spracovanie informácií o množstve a vlastnostiach stavebných prvkov.," dodáva Milan Klepsa.

WinDoPlan umožňuje exporty vo formáte IFC a taktiež ponúka plugin pre kompatibilitu s dvoma profesionálnymi BIM softvérmi – ArchiCAD a Revit. Vďaka tomu je možné okná alebo dvere nakonfigurovať vo WinDoPlan a všetko sa automaticky importuje do vášho projektu, ktorý máte rozpracovaný v jednom z týchto softvérov.

Viac informácií o VEKA FSP WinDoPlan nájdete na stránkach www.veka.sk  pod záložkou „Pre výrobcov okien“.

 

 

 

 

Zobrazenia: 61

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby