K obdobiu adventu neodmysliteľne patrí radostná atmosféra príprav na vianočné sviatky. S tým ide ruka v ruke výzdoba v podobe vianočných dekorácií, ozdôb či betlehemov, ale aj hrejivé svetlo sviečok a vianočné vône. V akom duchu sa nesie dizajn tohtoročných Vianoc? Prinášame vám vianočné trendy, pomocou ktorých vykúzlite sviatočnú náladu vo svojich domovoch.

Čas príprav vianočnej výzdoby a nákupov darčekov býva v dnešnej uponáhľanej dobe pre mnohých pomerne stresujúci. Aby ste si ho teraz mohli užiť v pohode a zároveň si v pokoji vychutnávať sviatočnú atmosféru, prináša odborník z Hornbachu trendy, ktoré budú vládnuť tohtoročnej výzdobe.

V jednoduchosti je krása

Po náročnom období volá rok 2022 vo svojom závere po jemnosti, čistote a hrejivom objatí. Hlavná téma vianočného dekoru je tento rok oslavou jednoduchosti a prirodzenej krásy s názvom Christmas Naturals. Kraľuje mu dekorácia v prírodných tónoch – elegantná svetlá zlatá, šampaň a béžová v kombinácii s teplou bielou farbou. „Kontrastom sa stávajú podtóny hnedej ako aj medenej až hrdzavej. V tejto palete je možné siahnuť aj po guliach s glitrami. Neprehliadnuteľné sú závesné porcelánové dekorácie v podobe anjelov, textilné dekorácie – hrejivé hviezdy či stromčeky – alebo sklenené doplnky ako svietniky a vázy,“ vysvetľuje Tadeáš Tenkl, špecialista na vianočný sortiment v projektových marketoch Hornbach. Túto decentnú výzdobu ocenia aj tí, ktorí neholdujú ukričanému designu.

Návrat do detstva

Kto z nás by si nepamätal chvíle strávené pri pečení cukroviniek s mamičkou alebo babičkou? Klasika, ktorá sa spája s rodinou, útulnou pohodou a detskými rozžiarenými pohľadmi plnými očakávania a radosti, stavia na tradičnej kombinácii červenej, bielej, zelenej a hnedej. Téme Together Again dominuje hravosť v podobe motívov figúrok, akými sú hojdacie koníčky, perníčky, elfovia, santovia či deti. V dekore tradičných vianočných farieb možno nájsť aj sortiment zútulňujúci domov – vence, girlandy alebo keramické svietniky.

Mrazivá krása

Pre milovníkov zimy, snehu a mrazu, ktoré k Vianociam nepochybne patria, máme dobrú správu. Kúzlo zasneženej krajiny si prinesiete domov v podobe dekoračného konceptu Frozen Lake. „Chladné tóny striebornej, studenej bielej, svetlo a tmavo modrej vás v myšlienkach ľahko prenesú na zamrznutý rybník. S tým ladí aj dekorácia v podobe vločiek, snehuliakov, cencúľov ale aj korčulí, vtáčikov, medveďov či sov alebo svietnikov s motívom holých vetvičiek,“ upresňuje odborník z Hornbachu.

Príroda a les

Podmanivá kombinácia zelenej a hnedej, lesné motívy spoločne s jemne maľovanými guľami či elegantnými závesnými dekoráciami v prírodných farbách vnesú do vašich príbytkov atmosféru prírody a zimného lesa v téme Bohemian Forest. Medzi ozdobami nájdete ako sklenené šišky, žalude, zvieratká a figúrky, tak drevené svietniky aj lucerny. Sortiment dopĺňajú umelohmotné stromčeky, vence alebo girlandy.

Krehká romantika

Jemná ružová doplnená o tajomnú zlatú prenesie tohtoročné Vianoce na zámok. Ide o splnený sen každej romantickej duše. Koncept La Vie en Rose vás bude rozmaznávať čipkou, kvetmi, pierkami, ktoré ľahko okorenia extravagantné dekorácie ako závesné topánky na podpätku. Kraľujú tu kučery v dekore, textilné strapce, motívy anjelov, víl a baletiek a sľubujú Vianoce ľahučké ako pierko.

Kúzelné dedinky a betlehemy

Aj tento rok budú nostalgické betlehemy s jasličkami stredobodom záujmu. „Tradícia jasličiek s malým Ježiškom a príchod troch mudrcov pretrváva u nás po desaťročia. Obvykle sa s týmito scenériami stretávame na námestiach a v kostoloch, ale svoje pevné miesto majú aj v mnohých domácnostiach. Pravý betlehem sa dá vytvoriť aj vlastnoručne. V Hornbachu nájdete hotové betlehémy, ale aj samostatné jasličky, ktoré si môžete sami naaranžovať. Nájdete u nás aj väčšie sochy anjelov, zvierat, pastierov či Márie a Jozefa, ktoré sa perfektne hodia na záhradu. Pokiaľ preferujete nákupy z pohodlia domova, stačí si vybrať zo širokej ponuky a Hornbach vám všetko doručí priamo domov,“ hovorí Tadeáš Tenkl.

Vianočné dedinky sa v našich končinách tešia stále väčšej popularite. Dominuje tu vonkajšia zimná krajina obklopujúca dedinku. Vianočné dedinky sú realisticky spracované, ručne maľované s pohyblivými korčuliarmi, vláčikmi, deťmi stavajúcimi snehuliakov, blikajúcimi stromčekmi a vianočnými melódiami.

Svetlo Vianoc

Svetelné reťaze, svietniky, sviečky alebo LED pásky – všetky formy osvetlenia vytvoria jedinečnú atmosféru. Ozdobte okná, krby, schodiská, a balkón bez obáv z vysokých účtov za elektriku. LED osvetlenie je veľmi úsporné a v porovnaní s klasickým osvetlením spotrebuje až o 85% menej elektrickej energie. „Trendom v osvetlení sú tento rok dlhé reťaze (až 30 metrov). V interiéri zostávajú aj naďalej populárne svietiace dedinky – teda väčšinou polyresinové dekorácie na motívy zjazdovky, mestá s klziskom, mestá so stanicou s hudbou a pohybovými efektmi,“ vysvetľuje Tadeáš Tenkl a dodáva: „Tohtoročným hitom je osvetlenie značky Lafiora, ktoré disponuje časovačom a je možné mu tak nastaviť dobu svietenia.“

Sviatočná vôňa

Doprajte si počas sviatkov potešenie aj z vôní a jemného hrejivého svetla sviečok. Škorica, klinčeky, pomaranč, vanilka, cédrové drevo – to sú len niektoré z vôní, ktoré dokážu vykúzliť povznášajúcu a príjemnú atmosféru. Útulnú pohodu vykúzlite pomocou svietnikov i lucerničiek, a keď svetlom sviečok na adventnom venci nahradíte ostré svetlo kuchynského lustra, za oknom už môže ticho začať snežiť.

Jednoduché tipy z Hornbachu

Advent je čas nádeje, príprav a mnohých tradícií. Neodmysliteľnou súčasťou je adventný veniec. „Adventný veniec si môžete v Hornbachu kúpiť už kompletný. Pokiaľ ale máte šikovné ruky, môžete si vytvoriť originálny kúsok od základov sami. Bude vám na to stačiť korpus, lepiaca tavná pištoľ, sviečky, sklenené gule, šišky, kôra či vetvičky zo stromov, alebo akýkoľvek dekoračný materiál. Vytvorenie vlastného venca je zábava, ktorú si môžete užiť aj so svojimi ratolesťami,“ uzatvára Tadeáš Tenkl z projektových marketov Hornbach.

Všetky vianočné trendy, tipy a vianočné darčeky nájdete tu: https://www.hornbach.sk/aktuality/vianocne-centra-hornbach/

Video s vianočnou ponukou nájdete tu: https://bit.ly/vianocnetrendy22

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 102

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby