Veľa ľudí trávi väčšinu svojho pracovného času vo svojej kancelárii, alebo často navštevuje iné komerčné priestory v rôznych firmách. Kancelárie v každom prípade plnia rozdielnu funkciu, niektoré sú uzavreté a pohybuje sa v nich len pár stálych zamestnancov, inými prejde denne niekoľko stoviek cudzích návštevníkov. Väčšinou sa tu pracuje pri písacom stole na kolieskovej stoličke, ľudia prichádzajú z vonku a na svojich topánkach prinášajú špinu a mokro, ženy nosia do práce lodičky na vysokých podpätkoch… To všetko by sa mohlo časom prejaviť na podlahe, preto je veľmi dôležité zvoliť tú najlepšiu podlahovú krytinu.

Obrázok: Požiadavky na podlahu v kancelárii zohľadňujú vyššiu prevádzku.

Každá kancelária má na podlahu trochu iné požiadavky, ale všetky majú spoločné to, že majú byť odolné proti poškodeniu a vode, dobre a ľahko sa udržiavať a reprezentovať firmu. Zamestnanci by sa mali počas pracovnej doby na svojom pracovnom mieste cítiť príjemne. To isté platí o návštevách a klientoch, preto by podlaha zároveň mala spĺňať nároky na estetickosť a užívateľskú prívetivosť.

Akú podlahovú krytinu zvoliť do vašej kancelárie?

Poďme sa pozrieť na výhody a nevýhody jednotlivých druhov podláh, o ktorých môžete uvažovať. Musíte si uvedomiť, že je potrebné zohľadniť iné parametre ako pri výbere podlahy do vašej obývačky. Preto sa pri výbere podláh do komerčných priestorov zamerajte predovšetkým na odolnosť voči oderu. Druhým kritériom, na ktoré sa treba sústrediť, je trieda záťaže.

Laminátové podlahy

Laminátové podlahy na využitie v komerčných objektoch zadané kritériá spĺňajú, sú dostatočne reprezentatívne, dobre sa udržujú a sú odolné. Laminátová podlahová krytina je robustná a skvele odoláva nárazom, úderom a tlaku. Dlhodobé zaťaženie nábytkom laminátu neškodí, laminát je stálofarebný a jeho pokládka je vďaka plávajúcemu systému veľmi jednoduchá.

Kvalitu laminátovej podlahy ovplyvňuje niekoľko faktorov. Jednak je to trieda záťaže, pre komerčné priestory sa označuje číslami 31 až 33 podľa intenzity využitia priestorov. Hrúbku podlahy zvolíte podľa toho, či je zaťaženie spravidla mierne, alebo vyššie, ako napríklad v halách, obchodoch či kanceláriách. Posledná je hodnota AC, ktorá vyjadruje odolnosť proti oderu a obrusu. Ak teda plánujete položiť laminátovú podlahu do kancelárií, pre malé kancelárie uvažujte o zaťažení AC3, pre vyššie zaťaženie AC4 a tam, kde je vysoká frekvencia prevádzky, AC5.

Musíte ešte vedieť, že laminátové podlahy sú citlivé na vlhkosť, preto nie sú väčšinou vhodné na použitie vo vlhkých miestnostiach, čo ale kancelárie nebývajú.

Drevené podlahy

Drevené podlahy sú ideálne do veľmi reprezentatívnych priestorov, kde prijímate významných klientov. Drevo vytvorí útulný exkluzívny priestor a má jedinečné tepelné a zvukovo izolačné vlastnosti. Musíte však počítať s vyššou obstarávacou cenou a väčšími nákladmi na údržbu.

Drevo časom môže zmeniť svoj vzhľad, je náchylnejšie na mechanické poškodenie a pôsobenie vody. Pokiaľ zvolíte drevenú podlahu, vyberte drevo, ktoré je dostatočne tvrdé a objemovo stále. Myslite na to, že drevenú podlahu treba raz za čas zbrúsiť a nalakovať.

Záťažové koberce

Niekto má v obľube kedysi populárne záťažové koberce. Ich široká ponuka je stálicou na trhu s podlahovými krytinami. Záťažové koberce sú väčšinou jednofarebné alebo melírované a farba býva prispôsobená vysokému pohybu osôb, ktoré môžu koberec zašpiniť. Koberce sa ľahko udržujú pomocou vysávača.

Ich kráse prospieva, keď im z času na čas doprajete hĺbkové mokré čistenie pomocou špeciálneho stroja. Koberce výborne tepelne a zvukovo izolujú a príjemne sa po nich chodí - poskytujú mäkký došľap.

Vinylové podlahy

Pre svoje vynikajúce vlastnosti sú stále obľúbenejšie vinylové podlahy, a to nielen do rodinných domov a bytov, ale aj do kancelárií a extrémne vyťažených komerčných priestorov.

Vinylové podlahy sú v súčasnej dobe veľmi populárne nielen vďaka vysoko atraktívnym moderným dizajnom, ale aj vďaka skvelým vlastnostiam.

Vynikajú odolnosťou, pružnosťou, ľahko sa udržujú, sú príjemné na dotyk, nechladia a dajú sa kombinovať s podlahovým vykurovaním. Okrem prvotriednej odolnosti disponujú vinylové podlahy takými vlastnosťami ako antialergickosť, antibakteriálnosť a dobré antistatické podmienky. Ponúkajú nespočetné množstvo dekorov, ktoré imitujú drevo, kameň, dlažbu a koberec, preto sú vhodné pre kancelárske priestory.

Obrázok: Vinylové podlahy majú vynikajúce vlastnosti. Zdroj: Mand.cz

Vynikajúce vlastnosti vinylových podláh

Zopakujme si, čo by mala spĺňať ideálna podlaha do kancelárie:

  • Musí mať odolný povrch, ktorý nepoškodí posúvanie klasických ani kolieskových stoličiek, chôdza na podpätkoch ani nečistoty ako drobné kamienky alebo piesok či zvýšený pohyb osôb.
  • Musí byť vodeodolná, aby jej nevadilo občasné zanesenie blata či roztápajúceho sa snehu z vonku alebo umývanie mokrým mopom.
  • Musí sa ľahko udržiavať, najlepšie povysávaním alebo klasickým umytím upratovacími prostriedkami.
  • Ponúka širokú škálu dekorov, aby sa dala zladiť so zvyškom zariadenia kancelárie.

Všetky tieto požiadavky vinylové podlahy bez debaty spĺňajú, pretože majú vysokoodolný povrch, ktorý je vybavený ochrannou nášľapnou vrstvou. Lepené alebo zámkové vinylové podlahy sú 100% vodeodolné a na ich čistenie nie je potrebný žiadny odborný postup či špeciálne čistiace prostriedky.

Sú obľúbené pre svoju dlhú životnosť a ekologickosť. Vinyl predstavuje materiál, ktorý je príjemne teplý na dotyk, dokáže tlmiť kročajový hluk a pôsobí ako čiastočný tepelný izolant. Vinylovú podlahu môžete mať v podstate v akejkoľvek farbe a skombinovať ju s nábytkom, stenami či celkovým štýlom kancelárie tak nie je problém.

Ponuka vinylových podláh

Rigid Vinyl je vinylová podlaha novej generácie, ktorá je zdravotne nezávadná. Jedná sa o čisté PVC bez prídavku cementových, drevených alebo korkových vlákien. Podlahy Rigid Vinyl sú vyrábané trvalo udržateľným spôsobom bez použitia orto-ftalátu. Väčšina týchto podláh spĺňa záťažovú triedu 32, čo znamená, že už v základnom prevedení sú vhodné aj do komerčných priestorov.

Vybrať si môžete buď lepenú vinylovú podlahu, alebo zámkovú podlahu quick step. Lepené dosky z kolekcie Spirit Pro majú luxusnú povrchovú úpravu, v ktorej ožívajú aj tie najjemnejšie textúry a najmenšie detaily. Textúra dokonale ladí s dekorom designu. Zvoľte si pevnú lepenú vinylovú podlahu, ktorá vyzerá ako pravé tvrdé drevo.

Kolekcia vinylových podláh z radu PULSE sa vyznačuje dlhými a širokými doskami, ktorými docielite luxusný vzhľad finálnej podlahy. Pri tejto kolekcii si môžete vybrať lepený alebo zámkový variant.

Kolekcia vinylových podláh FLOOR FOREVER z radu DESIGN VINYL HOME je kolekcia klasických vinylových podláh v lepenom alebo clickovom prevedení so strednou šírkou dosiek. Kolekcia sa vyznačuje jedinečnou štruktúrou dreva a je tvorená veľmi autentickým špeciálnym povrchom EMBOSSING REGISTER. Ako jedna z mála kolekcií má aj prevedenie s integrovanou podložkou, čo znamená, že už nepotrebujete žiadne iné externé podložky. Celá kolekcia je tvorená jedinečným dubovým designom v niekoľkých odtieňoch.

V komerčných priestoroch určite využite profesionálnu pokládku vybranej vinylovej podlahy.

Zobrazenia: 264

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby