Vpustite do domu jar a načerpajte energiu z nového ročného obdobia

Veda dokázala, že po dlhej zime nám jar a slnečné lúče dodajú energiu, dobrú náladu a zvýšia produktivitu. Sme pripravení konať a túžime po zmene. Práve preto sa mnohí ľudia po jarnom upratovaní uvoľnia alebo majú chuť spestriť dizajn svojho domova. Inštalácia tieniaceho systému na okná je skvelý spôsob, ako uspokojiť vašu potrebu po niečom novom. Regulácia svetla zároveň pomôže vášmu cirkadiánskemu rytmu.

 

Jarná únava je skutočný jav: objavuje sa pri zmene ročných období a súvisí so slnečným svetlom. Zlepšuje vašu náladu, dodáva vám energiu a môže vás aj vyburcovať. Je tiež príčinou toho, že ste kreatívnejší a otvorenejší zmenám. Využívanie sily jarného slnka teda môže byť prospešné, ale musíte byť opatrní: existuje aj situácia, kedy príliš veľa svetla môže narušiť váš cirkadiánsky rytmus (prirodzený biologický rytmus spojený s cyklom dňa a noci).

S roletami VELUX - prispôsobenými pre strešné okná - môžete regulovať denné svetlo, ktoré sa dostane do vášho domova kedykoľvek a akokoľvek chcete. Regulácia svetla vám pomôže vychutnať si každú minútu strávenú doma. Navyše široký výber farieb roliet VELUX vám dáva možnosť vybrať si dokonalý odtieň, ktorý sa hodí k dizajnu a atmosfére vášho domova. Zatemňujúce rolety a rolety regulujúce svetlo splnia všetky vaše očakávania.

Ovládajte svetlo v dome tak, aby vyhovovalo vašim potrebám

Prirodzené svetlo môže zlepšiť vašu náladu, sústredenie a doplniť energiu. To môže byť veľmi prospešné predovšetkým, keď pracujete z domu, študujete alebo si vychutnávate rannú šálku kávy. Denné svetlo zvyšuje schopnosť detí učiť sa až o 15 % a pomáha vám koncentrovať sa aj počas práce. Neustále žiarenie z obrazoviek alebo silné jasné svetlo počas popoludňajšieho spánku však môže byť rušivé, takže možnosť ovládať intenzitu svetla vo vnútri vášho domova kedykoľvek počas dňa je to, čo vám poskytne možnosť využiť strešné okná naplno.

V závislosti od funkcie miestnosti môžete niekedy potrebovať upokojujúce tiene alebo úplnú tmu – či už sa potrebujete zúčastniť online stretnutia, alebo si s rodinou chcete vychutnať film bez obavy, že budete oslepení slnkom. Našťastie je riešenie rýchle a jednoduché. Originálne rolety VELUX sú vyrobené na mieru pre vaše strešné okná VELUX. To znamená, že vždy perfektne sedia a ich inštalácia je jednoduchá – bez merania a rôznych úprav môžete rolety prispôsobiť svojim existujúcim oknám VELUX za 15 minút a v prípade potreby ich možno aj bez problémov vymeniť. Rolety VELUX podliehajú prísnemu testovaniu - tisíckrát otvorené a zatvorené, a vystavené extrémnym poveternostným podmienkam. Vďaka týmto testom je zabezpečená ich dlhá životnosť. Žalúzie sú úplne bezšnúrové, čo zaručuje bezpečnosť vo vašej domácnosti. Všetky rolety tiež majú certifikát OEKO-TEX® a záruku, že neobsahujú škodlivé látky.

Vpustite slnečné lúče do domu - alebo ich úplne zablokujte

Prístup k slnečnému svetlu a vnímanie slnka, ktoré v rôznych hodinách dopadá do izieb pod rôznym uhlom, vám pomôže dosiahnuť zdravú rovnováhu. Štúdia z roku 2022 uverejnená na stránke sleepfoundation.org uvádza, že denné svetlo má vplyv aj na náš cirkadiánsky rytmus: ak na nás skoro ráno dopadá svetlo, spôsobí to, že sme viac ospalí, zatiaľ čo dlhší odpočinok v tme posúva čas spánku na neskorší večer. Cirkadiánsky rytmus súvisí aj s metabolizmom a duševným zdravím: napríklad sezónna afektívna porucha je typ depresie, ktorú vyvolávajú zmeny ročného obdobia, nedostatok slnečného svetla alebo naopak príliš veľké množstvo svetla. Kontrola nad množstvom svetla v domácnosti určite prospeje nielen vašej nálade ale aj fyzickému zdraviu.

Po montáži strešného okna okamžite spoznáte výhody prirodzeného svetla prichádzajúceho smerom zhora. Samotné strešné okno bez tienenia však nebude schopné poskytnúť celú škálu výhod, ako to dokáže okno s príslušenstvom. Regulácia intenzity denného svetla vám dáva možnosť prispôsobiť miestnosť vašim potrebám, či už ide o úplnú tmu na nepokojný spánok alebo tlmené svetlo na rodinné filmové popoludnie. Niekedy očakávate, že vaše rolety zablokujú všetko svetlo bez toho, aby ste urobili kompromis v dizajne vášho domova. Zatemňujúce rolety VELUX zablokujú 99 % všetkého prichádzajúceho svetla bez ohľadu na to, akú farbu si vyberiete. Vďaka tomu sú preferovanou voľbou do spální a detských izieb, kde je pre dobrý spánok potrebná tma.

V iných miestnostiach, ako sú obývacie izby, domáce kancelárie alebo hracie miestnosti, vyhovuje svojmu účelu skôr mierne svetlo. V tomto prípade sú ideálnou voľbou zatieňovacie rolety, ktoré umožňujú vstup tlmeného svetla do miestnosti a zároveň účinne zabraňujú oslneniu.

Ovládajte rolety, aj keď sú mimo dosahu

Vpustite svetlo do vášho interiéru, keď potrebujete extra dávku energie, alebo ho zastavte, keď sa chcete cítiť uvoľnenejšie alebo keď vás jarné svetlo začína rušiť. Keďže rolety VELUX sú k dispozícii v manuálnej aj diaľkovo ovládanej verzii, riadenie svetla nebude problémom ani pri strešných oknách mimo dosahu: všetky výrobky VELUX sú k dispozícii v elektrickej verzii a možno ich jednoducho ovládať pomocou diaľkového ovládača, mobilnej aplikácie či dokonca automaticky pomocou senzorov.

 

Oživte podkrovie farbou podľa vlastného výberu!

Keď už hovoríme o zvyšovaní energie: farby a štýl každého priestoru majú svoj vplyv aj na vašu náladu. Do domácej kancelárie sa hodia neutrálne odtiene, alebo napríklad modrá či zelená, ktoré navodia pokoj a pomôžu vám sústrediť sa.

Váš domov je však priestorom, v ktorom trávite veľa času s rodinou, relaxujete, venujete sa obľúbeným činnostiam a v posledných rokoch sa stal aj miestom pre prácu. To, ako sa cítite, ovplyvňuje mnohé oblasti vášho života. Nie je preto prekvapením, že sa ľudia snažia vytvoriť priestor odrážajúci ich štýl, ktorý im poskytne dokonalé prostredie pre život. Okná a prirodzené svetlo sú dôležitou súčasťou každého interiéru, ale rovnako dôležité sú aj látky a farby. Zakomponovanie nového farebného odtieňa alebo pridanie textílií vo vhodných farbách môže dodať vášmu podkroviu potrebný šmrnc, ktorý spraví z pekného podkrovia priestor pre dizajnové časopisy. Práve preto vám kolekcia VELUX Colour by You umožňuje vybrať si z tisícov farieb a vytvoriť dokonalé rolety, ktoré budú ladiť s vaším interiérom. Vyberte si farbu roliet a prispôsobte ich interiéru tak, aby sa rolety stali nielen skvelým nástrojom na reguláciu svetla, ale aj jemným dekoračným prvkom.

Vytvorte si priestor, v ktorom sa budete cítiť ako doma, a prispôsobte farby, štýl a dokonca aj svetlo svojim osobným potrebám!

Zdroje: Light & Sleep: Effects on Sleep Quality | Sleep Foundation

Viac informácií nájdete na: https://press.velux.sk/vpustite-do-domu-jar/

Zobrazenia: 70

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby