Doplňte svoju obývaciu izbu modernou televíznou stenou, ktorá zaujme hneď na prvý pohľad. Prečítajte si, na čo si dať pri výbere tohto nábytku pozor, a prečo sa oplatí uprednostniť kvalitné materiály a precízne spracovanie.

Prečo si do obývačky zaobstarať TV stenu

K väčšine obývacích izieb neodmysliteľne patrí oddychová zóna, ktorá sa zvyčajne skladá z pohodlnej pohovky, konferenčného stolíka, televízora a televíznej steny. Televízna stena je praktický kus nábytku, ktorý bude v tejto miestnosti vyzerať skvele. Na trhu je dnes k dispozícii množstvo dizajnov, ktoré vám umožnia vybrať si vzhľad, ktorý bude ladiť so zvyškom miestnosti.

Televízna stena okrem toho ponúka aj dostatok úložného priestoru, ktorý možno využiť na rôzne účely. Môže pozostávať z uzavretých priestorov aj otvorených políc, na ktorých môžete vystaviť dekorácie. Televízna stena umožňuje efektívne skryť káble a podporuje čistý vzhľad miestnosti.

Umiestnenie televíznej steny

Pri výbere umiestnenia televíznej steny máte dve možnosti. Môžete sa rozhodnúť buď pre voľne stojaci nábytok, alebo pre pevné ukotvenie na stenu. Okrem toho môžete siahnuť ako po jednoduchom menšom televíznom stolíku, tak aj po veľkej televíznej stene, ktorá sa stane dominantou miestnosti.

Z hľadiska umiestnenia vyzerá kombinácia oboch možností skvele. To znamená, že skrinka pod televízor môže stáť voľne na podlahe. Tú potom možno doplniť policovými dielmi, ktoré sa dajú efektívne zavesiť na stenu, aby sa ušetrilo miesto na podlahe. Rohové obývacie steny sú vhodné aj do veľkých obývacích izieb.

Na čo si dať pozor pri výbere luxusnej obývacej zostavy

Pri výbere vášho nového vybavenia najprv zvážte priestor, ktorý máte k dispozícii. Televízna stena by mala správne zapadnúť do miestnosti a výsledkom by nemal byť zbytočne prázdny alebo stiesnený priestor.

Ďalším rozhodujúcim faktorom je materiál. Vyberte si ho podľa celkového štýlu vášho interiéru. Ak napríklad uprednostňujete drevo, tento materiál sa môže premietnuť aj do televíznej steny. Len sa uistite, že sa držíte rovnakého dekoru ako pri ostatných prvkoch v miestnosti.

Vo všeobecnosti sa odporúča zbytočne nešetriť a siahnuť po kvalitnom vybavení. Koniec koncov, ide o nábytok, ktorý by vám mal slúžiť dlhý čas. Dajte preto prednosť odolným materiálom a precíznemu spracovaniu.

Môžete sa zamerať aj na priestor za samotným televízorom, ktorý sa dá niečím ozvláštniť. Môžete ho napríklad vymaľovať inou farbou alebo obložiť dlaždicami. Medzi obľúbené možnosti patria drevené obklady, tapety alebo špeciálne tehlové pásy. Veľmi moderné sú aj betónové stierky.

Kvalita na prvom mieste

Aj keď sa to nezdá, televízna stena by mala mať dostatočnú nosnosť. To vám umožní umiestniť na ňu nielen televízor, ale aj ďalšie veci, ako sú ťažké knihy, vázy a dekorácie. Z tohto dôvodu je vhodné zvoliť si kvalitné materiály, ktoré túto úlohu dobre splnia.

Okrem toho materiál ovplyvňuje aj celkový dizajn. Drevotrieskový nábytok totiž nepôsobí rovnakým dojmom ako obývacia stena z masívneho dreva. Obľúbeným materiálom na obývacie steny je napríklad dub sonoma. V tomto ohľade sa teda určite oplatí priplatiť si za kvalitu.

Inšpirujte sa modernými obývacími stenami

Široký sortiment televíznych stolíkov a stien nájdete napríklad v e-shope Elmina. S kolekciou Cosmo TV Wall si môžete vytvoriť televíznu stenu presne podľa svojho vkusu a výsledok prispôsobiť priestoru, ktorý máte k dispozícii. Táto kolekcia je vyrobená z recyklovaného teakového dreva a kombinácia s kovovým rámom jej dodáva svieži dizajn.

V ponuke sú aj kompaktné televízne stolíky, ktoré sa hodia aj do menších interiérov. Skvelým príkladom je TV stolík Venetië, ktorý sa môže pochváliť povrchovou úpravou v podobe svetlo bieleho laku.

Moderná obývacia stena. Zdroj: Elmina.sk

Trendy v obývacích izbách na rok 2023

Pri výbere televíznej steny alebo zariaďovaní obývačky sa môžete inšpirovať aktuálnymi trendmi. V roku 2023 sa do interiérov začínajú vracať farby, ktoré nahradia dlhú éru neutrálnych odtieňov. Pri výbere farieb však zachovajte jednoduchosť a výrazný odtieň použite len na doplnky. Obývacia stena môže byť biela, sivá, čierna alebo drevená.

V moderných obývacích izbách sa pristupuje aj ku kombinovaniu rôznych zdrojov svetla v miestnosti. Svietidlá pritom možno vnímať aj ako druh dekorácie. Oblé tvary, ktoré sa objavujú napríklad na pohovkách a konferenčných stolíkoch, pomáhajú vytvoriť útulnejší priestor.

Rady a tipy na záver

Pri výbere televíznej steny vždy uprednostnite svoj osobný vkus. Koniec koncov, kupujete nábytok do svojho interiéru, v ktorom by ste sa mali cítiť príjemne.

Nezabudnite ani na vhodnú údržbu materiálu, aby ste predĺžili jeho životnosť. V prípade dreveného nábytku môže byť vhodné dať mu z času na čas novú povrchovú úpravu a dopriať mu potrebnú výživu. Vždy používajte prípravky, ktoré sú určené pre daný materiál. Predídete tak prípadnému poškodeniu.

Zobrazenia: 76

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby