Tapeta je úžasný vynález, ktorý za krátky čas dodá štýl aj najnudnejšiemu priestoru. Na trhu nájdete nespočetné množstvo motívov a farieb, takže je len na vás, v akom prostredí chcete tráviť čas. Ak ste sa rozhodli, že vašej obývacej izbe chcete dopriať nový vzhľad, čítajte ďalej. Máme niekoľko tipov, ako kreatívne využiť tapetu nielen na stenách.

1. Nová stena raz-dva

Jedným z tradičných spôsobov, ako využiť tapetu, je, samozrejme, stena. Ak preferujete jemný dizajn, vyberte si tapetu so vzorom aj podkladom v podobných bledých farbách a použite ju len na jednu alebo dve steny v interiéri. Naopak, pre tých, ktorí majú radi výrazné farby a vzory, sa hranice kreativity nekladú. Jednou z možností je kombinácia tapety výraznej farby s tapetou rovnakej farby a výrazným vzorom. 

2. Netapetujte celú stenu

Nechcete priestor opticky zmenšiť? Použite tapetu len do spodnej polovice steny. Pokiaľ chcete dosiahnuť sofistikovaný a ucelený vzhľad, použite na oddelenie otapetovanej časti dekoračnú pásku. 

3. Tapeta na strope

Kto povedal, že tapety musia byť len na stenách? Nenechajte strop nudne biely a využite tento priestor. Zaujímavou tapetou vytvoríte veľmi originálny a štýlový detail v obývacej izbe. Je to jednoznačne spôsob, ako upútať pozornosť každého hosťa.

4. Vdýchnite nábytku nový život 

Ďalším spôsobom, ako môžete tapetu využiť, je starý nábytok. Pokiaľ máte stolík alebo skrinku, ktorá má pravidelný tvar, výraznou tapetou z nej urobíte úplne nový kus nábytku. 

5. Vytapetujte knižnicu

Obyčajná knižnica s dreveným alebo bielym vnútrom môže byť minulosťou, ak naň použijete tapetu. Vaša knižná zásoba bude na zaujímavom podklade vynikať omnoho lepšie. 

6. Tapeta ako umelecké dielo?

Ak sa vám páči niektorý z motívov tapiet, ale do tapetovania obývacej miestnosti sa vám príliš nechce, zadovážte si jej vzorku. K tomu prikúpte rám, do ktorého vzorku tapety vložíte a máte originálny doplnok, ktorý len tak v obchode nenájdete.

Zdroj obrázka: Nostre.sk

Zobrazenia: 132

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby