Medzi rizikové povolania patrí najmä manuálna práca. Riziko úrazu je tu oveľa vyššie ako pri administratívnych činnostiach či prácach v službách. Každý zamestnávateľ by mal dodržiavať BOZP a chrániť …

Medzi rizikové povolania patrí najmä manuálna práca. Riziko úrazu je tu oveľa vyššie ako pri administratívnych činnostiach či prácach v službách. Každý zamestnávateľ by mal dodržiavať BOZP a chrániť svojich zamestnancov a ich zdravie používaním vhodného pracovného odevu a vybavenia, aby sa minimalizovala možnosť pracovných úrazov a zvýšil sa komfort pri práci.

 

Obrázok: Ochranné prostriedky a oblečenie sú nevyhnutným vybavením každého zamestnanca vykonávajúceho rizikové povolanie. Zdroj: Lindstromgroup.com

Rozdelenie povolaní do skupín podľa rizika úrazu

Povolania môžeme rozdeliť do troch skupín podľa rizika úrazu.

Do prvej skupiny patria povolania, kde je veľmi malý podiel manuálnej práce a sú zamerané skôr na duševnú činnosť. Práve pri týchto profesiách je veľmi nízke riziko pracovného úrazu. Medzi málo rizikové povolania patrí napríklad práca v administratíve alebo v službách (kaderníctvo, reštauračné zariadenia, ekonomické, finančné či lekárske profesie a pod.).

Druhá skupina zahŕňa povolania so zvýšeným rizikom úrazu, a to hlavne preto, že sa jedná o profesie zamerané na manuálnu prácu. Sem patria napríklad operátori výroby, drevorubači, stavební robotníci, mechanici, profesionálni vodiči, ale aj napríklad zdravotníci a policajti.

 

Do poslednej skupiny patria povolania, ktoré sú veľmi nebezpečné a majú vysokú mieru ohrozenia zdravia. V našich končinách sú to prevažne výškové práce, práca v bani, hasiči, žeriavnici a pracovníci vo výrobe. 

Bezpečnosť v automobilovom a strojárskom priemysle

Každý zamestnávateľ musí svojim zamestnancom vytvoriť bezpečné pracovné prostredie, aby nedochádzalo k pracovným úrazom. Okrem bezpečnosti na pracovisku je dôležitý aj ochranný pracovný odev, ktorý zabezpečí, aby sa zamestnanec pri výkone svojej práce cítil pohodlne a aby bol pri práci primerane chránený.

V strojárskej a automobilovej výrobe potrebujú zamestnanci ochranné pracovné odevy, ktoré plnia normy EN ISO 13688. Tieto normy popisujú všeobecné výkonnostné požiadavky na rozmery, kompatibilitu, neškodnosť, označenie ochranných pracovných odevov atď. Je to dôležité hlavne preto, aby zamestnávateľ vedel, či je ochranný odev vhodný napríklad pre zváračov, pre prácu v extrémnom chlade či naopak v extrémnom teple.

Ak nemáte kapacity na detailné zaoberanie sa ochrannými pracovnými odevmi vašich zamestnancov, môžete všetku starostlivosť a pozornosť prenechať profesionálom, ktorí sa tomu venujú.

Obrázok: Pracovný odev musí zamestnanca chrániť pred úrazom a zároveň musí byť pohodlný. Zdroj: Lindstromgroup.com

Prenájom a starostlivosť o pracovné odevy

Ušetrite čas a peniaze a nechajte spoločnosť Lindström, aby sa postarala o vaše pracovné odevy. Nemusíte ich kupovať, prať ani opravovať a všetku zodpovednosť za kvalitu odevov a ich súlad s požiadavkami na bezpečnosť práce jednoducho prenecháte nám. Prenajmeme vám taký typ pracovných odevov, ktorý presne vyhovuje vašim požiadavkám, a tiež vám poradíme, aký odev je pre vašich zamestnancov najvhodnejší.

Ponúkame špecifické pracovné odevy pre rôzne odvetvia. Naša služba prenájmu pracovných odevov je veľmi flexibilná a závisí od potrieb každého zákazníka. Nie je pre nás problém meniť počet pracovných odevov podľa potreby alebo ich prenajímať len sezónne.

Postaráme sa o vaše odevy od výberu cez dodanie, čistenie a opravu až po výmenu. Dokonca zabezpečíme aj o ekologickú likvidáciu už nepoužiteľných odevov.

Pracovné odevy pre pracovníkov v strojárstve a automobilovom priemysle

V našej spoločnosti poskytujeme ochranné pracovné odevy ako pre montážnych pracovníkov vo výrobe, tak aj pre zamestnancov pracujúcich vo výškach, pre pracovníkov v laboratóriách alebo pre zamestnancov v reštauračných službách.

Pracovné nohavice a monterky

Ponúkame monterky a nohavice do pása aj s náprsenkou. Naše pracovné nohavice sú vyrobené zo 100% bavlny alebo z bavlny s prímesou polyesteru. Dokážeme tiež dodať nohavice s doplnkami podľa individuálnych potrieb zákazníka, ako sú multifunkčné vrecká, reflexné doplnky či kolenné výstuhy. 

Kombinézy a overaly

Kombinézy sú vhodné najmä do výrobných hál, automobilového priemyslu, ale aj do terénu. Môžete si vybrať kombinézu do chladného alebo teplého počasia. Zamestnanci tak budú chránení nielen pred možnými úrazmi spôsobenými ich činnosťou, ale aj pred nepriaznivým počasím. Sme, samozrejme, schopní prispôsobiť detaily a materiály na výrobu kombinéz vašim špecifickým požiadavkám. 

Pracovné bundy

Chcete kvalitné a pohodlné bundy do zimy, vetra alebo dažďa? Vybrať si môžete pracovné bundy ako pre nenáročné pracovné prostredie, tak aj do extrémnych podmienok. Ak potrebujete vyrobiť špecifické bundy na mieru, dokážeme sa prispôsobiť vašim individuálnym požiadavkám.

Spoločnosť Lindström ponúka všetko, čo potrebujete pre svojich zamestnancov, a to od pracovných košieľ až po odolné pracovné odevy. Stačí uviesť konkrétne požiadavky na pracovné odevy, ktoré si od nás chcete prenajať, a o zbytok sa už postaráme.

Zobrazenia: 112

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby