Využívanie plochých striech je v dnešnej dobe čoraz častejšie. Rekonštrukcia nie je len architektonické riešenie, ale prináša aj možnosť využitia strechy ako terasy alebo zelenej strechy, prípadne ako parkovacie miesto. Pomocou rekonštrukcie prinavrátite plochej streche pôvodné kvalitatívne vlastnosti pre jej obnovu funkčnosti.

Dôvody rekonštrukcie alebo opráv strechy

 

Staršie ploché strechy môžu časom strácať svoje kvalitatívne vlastnosti, čo sa ďalej môže odraziť aj vo vnútri domu. Zatekanie, únik tepla alebo kondenzácia vodných pár v interiéri sú znaky, že je čas zamyslieť sa nad rekonštrukciou.

 

Častokrát je príčinou nie len neodborná realizácia, použitie nekvalitných materiálov, ale aj nevhodné poradie ich aplikácie, prípadne nedostatočná údržba plochej strechy.

 

Najčastejšími dôvodmi, pri ktorých je potrebná rekonštrukcia plochej strechy, sú nedostatočné tepelno-technické parametre a nefunkčnosť izolačného systému s následným zatekaním. Pre navrhnutie správneho riešenia je potrebná dôkladná analýza a navrhnutie vhodného riešenia.

 

Ak má plochá strecha vydutiny, praskliny alebo iné poškodenia, bude potrebné plochú strechu opraviť, aby sa prinavrátila jej pôvodná kvalita a funkčnosť. Skoré opravy menších technických poškodení dokážu predísť rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá je finančne náročnejšia.

 

Ako postupovať pri problémoch s plochou strechou?

 

Základ, ktorý vám zaručí kvalitné výsledky a plochú strechu s dlhodobou životnosťou je využitie znalostí odborníka, ktorý má s danou oblasťou niekoľkoročné skúsenosti.

 

Aby sa prinavrátili technické a izolačné vlastnosti plochej strechy, včasná a dôkladná analýza a diagnostika situácie, je dôležitý faktor. Vhodne navrhnutá obnova prinesie riešenie, ktoré dokáže do budúcnosti ušetriť peniaze. Diagnostika sa uskutočňuje pomocou sondy, ktorá dokáže určiť skladbu vrstiev a ich technický stav. 

 

Po obhliadke a preskúmaní aktuálneho stavu plochej strechy sa prechádza k návrhu riešenia, ktoré prinesie výsledky v podobe efektívnej funkčnosti a zlepšeniu tepelno-izolačných vlastností.

 

Mimoriadny dôraz sa kladie na následnú realizáciu odborníkmi. Kombinácia vysoko kvalitných materiálov a dlhoročných skúseností pracovníkov prináša výsledky v podobe zrekonštruovanej plochej strechy, ktorá vydrží roky.


GAMAT prináša v tejto oblasti prvotriednu kvalitu. Vďaka správnej izolácii, včasným opravám a rekonštrukciám nebudú vaše problémy so strechou veľmi náklade a dokážete včas ušetriť.

Zobrazenia: 57

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby