Spálňa nám slúži na každodenný únik do ríše snov a dáva nám podnety, ktorý vplývajú na našu myseľ, fantáziu a zmysly. Ak ste cestovateľská povaha, radi by ste navštívili vzdialené miesta alebo len radi naberáte nové inšpirácie, exoticky ladená izba vás tam prenesie aspoň v myšlienkach. 

“Zaujímavou alternatívou je aj zadováženie si nábytku, ktorý je typický pre miesto, kam chcete vycestovať.”

Zdroj: indickynabytok.sk

Pridajte základné prvky cudzej kultúry

Veľká masívna posteľ , tematické plagáty na stenách, komoda z masívu a intímne osvetlenie - to všetko je pripravovanie pôdy na tú pravú, exotickú spálňu. Baldachýn zavesený na strope nad posteľou vytvára žiadaný účinok pri minimálnych nákladoch, ak posteľ nechcete hneď vymeniť. Ak sa rozhodnete kúpiť si do spálne nový nábytok, pamätajte, že jednoduchá nízka posteľ pôsobí exoticky a zároveň ju dokážete vhodne zladiť s ostatným nábytkom.

Zdroj: indickynabytok.sk 

Siahnite po teplejších farbách

Farby sú pri dosahovaní správnej atmosféry jedným z hlavných atribútov a dobre vám poslúžia aj pri tvorení exotickej atmosféry vo vašej izbe. Steny v odtieňoch škoricovej, zlatej, červenej alebo bronzovej izbe v momente dodajú nádych orientu. Ak maľovanie miestnosti neprichádza do úvahy, kúpte si tapety v podobných farbách. Prispôsobiť môžete dokonca aj poťahy na stoličkách či gauči, alebo deky, ktoré v izbe používate. Netreba hneď kupovať všetko nové, pomôcť si môžete aj svojpomocne. Vyskúšajte napríklad naniesť neutrálnu paletu hnedej, čiernej a smotanovej farby na farebnú deku a uvidíte, ako sa zmení váš pohľad na ňu. 

Zdroj: indickynabytok.sk 

Ozdobte aj steny a podlahu

Zarámované obrazy s výjavmi z tropických ostrovov, púštnymi fotografiami alebo maľbami môžu z miestnosti spraviť portál do inej krajiny. Kvalitný orientálny koberec zas dodáva miestnosti zmyselný vzhľad a dojem luxusu. Koberce z umelej kožušiny alebo srsti budú na vaše chodidlá pôsobiť ako balzam, keďže sú príjemné a mäkké. Nebojte sa  experimentovať a zameňte váš klasický koberec za exotický kúsok.

Zdroj: indickynabytok.sk 

Spojenie exotická spálňa teda nemusí nutne znamenať, že namiesto postele budete spávať v hojdacej sieti a namiesto koberca budete mať piesok z pláže. Stačí, ak si malými detailami vytvoríte kúsok svojho vysnívaného raja priamo v spálni.

Zobrazenia: 350

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby