Výber správnej žiarovky z hľadiska intenzity, sýtosti aj finančnej úspory nie je jednoduchý, navyše, zvolené parametre nemusia vyhovovať rovnako vo dne ako v noci. Odborník z Hornbachu poradí, ako si pomocou inteligentného osvetlenia vytvoriť v prostredí domova ideálne svetelné podmienky a zároveň ich mať pod neustálou kontrolou.

Inteligentné osvetlenie je pravdepodobne najobľúbenejším vybavením z hľadiska prestavby obyčajnej domácnosti na inteligentnú. Jeho inštalácia je jednoduchá a efekt na nezaplatenie. Najväčšími prínosmi LED inteligentného osvetlenia sú predovšetkým úspora energie a personalizácia nastavenia svietidiel. Intenzita, režim svietenia a teplota svetla sú funkcie, ktoré zabezpečia príjemný a z pohľadu zdravia bezpečný domov. Čo sa všeobecne bezpečnosti týka, súčasťou dobre zabezpečeného domova môžu byť aj inteligentné zámky, webkamery či rôzne senzory a detektory.

Inteligentné ovládanie osvetlenia

Inteligentné osvetlenie ponúka možnosť intuitívneho ovládania a regulácie svetelného toku. Cez aplikáciu v mobilnom telefóne pripojenému k internetu umožňuje tento inovatívny koncept ovládať osvetlenie kedykoľvek a odkiaľkoľvek. „Inteligentné osvetlenie dopraje používateľom možnosť plynulého a komfortného stmievania aj nastavenia požadovanej atmosféry. Medzi jeho prednosti sa radí aj naprogramovanie svietidiel na pohodlnú automatizáciu domácnosti, podľa GPS vás môže osvetlenie pri príchode domov privítať a pri odchode sa naopak vypnúť,“ vysvetľuje Zlatko Slebodník, odborník z oddelenia elektra v projektových marketoch Hornbach.

EGLO Crosslink

Vďaka tomuto systému si užívateľ môže prispôsobiť osvetlenie aktuálnej nálade a situácii. „Systém inteligentného osvetlenia EGLO Crosslink ponúkame v podobe inteligentných žiaroviek dodávaných s diaľkovým ovládaním alebo aj samostatne, ak uprednostňujete ovládanie z mobilu či tabletu. Vďaka technológii Bluetooth môžete lampy ľahko pripojiť a mať tak na jednom zariadení až 50 svietidiel,“ hovorí Zlatko Slebodník.

Rýchle a jednoduché ovládanie a programovanie svetiel v 16 miliónoch farieb a 50 000 odtieňoch bielej ponúka zdieľaný prístup pre viac užívateľov cez užívateľský účet, ktorý je chránený heslom proti cudziemu zneužitiu. Ovládať možno jednotlivé svetlá alebo skupiny osvetlenia (spálňa, obývacia izba alebo vonkajšie osvetlenie).

Súčasťou systému je aj snímač pohybu, ktorý rozpoznáva každý pohyb a zapne svetlá s vopred stanovenou intenzitou. „Osvieti cestu, aby sa zabránilo nehodám a vďaka LED technológii šetrí aj zapnutie a automatické vypnutie svetla energiu," radí Zlatko Slebodník z Hornbachu. S ochranou IP 44 je vhodný aj pre použitie v kúpeľni.

Philips Hue

Toto inteligentné osvetlenie ponúka výber z niekoľkých základných úrovní podľa možností ovládania a farebného spektra. Philips Hue White má všetky bezdrôtové svietidlá a svetelné zdroje s bielym svetlom ovládané bezdrôtovým ovládačom, ktorý je súčasťou balenia každého svietidla. Pomocou neho možno stmievať všetky spárované svietidlá a žiarovky. Philips Hue White Ambiance mení farebnú teplotu svetla od teplej bielej až po dennú bielu. „Vhodne zvolená teplota svetla veľmi priaznivo prispieva k správnemu fungovaniu ľudského organizmu a pomáha napríklad sústredeniu pri štúdiu," upozorňuje Zlatko Slebodník z Hornbachu.

K tejto zmene je potrebný Philips Hue Bridge, ktorý predstavuje srdce celého systému, a mobilná aplikácia Philips Hue App vhodná ako pre iOS, tak i Android. „Bridge spája váš telefón či tablet so svietidlami Philips Hue. S Bridge môžete spojiť až 50 žiaroviek či svietidiel a všetky ich ovládať iba jedným dotykom prsta," dodáva odborník Zlatko Slebodník.

Žiarovky FLAIR Viyu

Pre nákup jednotlivých svetelných zdrojov nie je nutné vždy kupovať výrobky rovnakej značky. Niektoré inteligentné žiarovky možno jednoducho spárovať s ostatnými systémami. Táto možnosť je výhodná z hľadiska ceny i integrovaných funkcií. Svetelné zdroje Flair Viyu sú kompatibilné s veľkým množstvom ďalších systémov Zigbee, napríklad Philips Hue.

Inteligentný spôsob ochrany domácnosti

Chrániť, monitorovať a kontrolovať vlastný dom je pomocou inteligentných zariadení a mobilnej aplikácie možné kedykoľvek a z ľubovoľného miesta. Prepojiť možno nielen zámky, ale i ďalšie príslušenstvo, napríklad zásuvky, detektory pohybu, videokamery, detektory dymu či digitálne dverné priezory.

Yale ENTR

Ide o široký sortiment prepojených inteligentných zabezpečovacích zariadení, ktorý umožní ochrániť domov z takmer akéhokoľvek miesta na svete prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Inteligentné zámky Yale ENTR ponúkajú odomykanie a zamykanie bez použitia klasických kľúčov. Prostredníctvom smart telefónu je možné cez mobilnú aplikáciu Smart Living zámok ovládať z celého sveta. Sú vybavené možnosťou automatického odomykania, keď sa používateľ priblíži k domu, nastaviteľného časovania (napríklad automatické zamykanie v nočných hodinách) či neustáleho monitoringu s funkciou nastavenia prístupových práv jednotlivým osobám.

„Vďaka kombinácii mechanickej cylindrickej vložky v najvyššej bezpečnostnej triede s modernou technológiou elektronického uzamykania poskytuje Yale ENTR maximálnu bezpečnosť, kontrolu a pohodlie pri uzamykaní vášho domova," uzatvára odborník Zlatko Slebodník z Hornbachu.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zobrazenia: 72

Komentáre k tomuto článku sú uzavreté

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby