… a uz dam pokoj s teoriou.
Respektive, teoriu okolo stavby a fyziku si docitajte :))
Dobry zaklad a prehlad poskytuju fora napr. :
http://www.e-filip.sk 
http://forum.tzb-info.cz/ 
http://www.airforum.cz
a ujo google :)

Kazdy by si mal uvedomit aky dom chce a kolko zan je ochotny zaplatit.
Poviem to s mojej skusenosti. Som narocny zakaznik a mne sa moja investicia musi zaplatit, som ochotny zaplatit viac ak sa splati.
Podme teda k nasej stavbe.

Projekt : chcel by som sa tymto podakovat Cypovi za namahu ktoru si dal, kde sme sa ale rozisli v predstavach a chcel by som sa podakovat panovi Visinkovi ktory to snami dobojoval dokonca :) (http://www.ies-sro.eu/)
Projektant ktory sa vyzna v rakuskych normach a ma nieco preskakane (prekreslene) je hodny viac penazi ako si zapyta, to mi verte. Nastudovanie si stavebneho zakona v rakusku mi zabralo niekolko vikendov a taktiez zopar otazok so Stavebnym uradom ujasnilo vela veci. Dajte si bacha na velkost a orientaciu okien, odstup od hranic susedov, vysku budovi, velkost izieb a potom technicke moznosti materialu ktory si vyberiete. Btw. este jedna malickost – tepelne straty. Podla novych noriem max 36kw (happy izolovanie) a energeticky posudok budovi, ktory je od 2012 povinny!

Kazdy aj montovany dom je individualny projekt, nie je jeden dom rovnaky, aj ked to s katalogov naprvy pohlad tak nevyzera. Aj tu plati, s kazdym hodit minimalne rec aby vam dali ponuku za kolko vam zmenia alebo nakreslia projekt. Bacha na slovicko zadarmo! To plati iba ak zadate aj hned objednavku – mozete si byt ale isty ze projektovanie sa natiahne a pridu doplatky alebo sa s firmou rozlucite. Je to investicia na 30-40 rokov, tak nech to stoji za to! Neberte hned to co vam strcia pod nos! Nakreslite a premyslite si to sami a bacha na odstupy od susedov (nerad sa opakujem ale mam stym zle skusenosti a hranie sa s milimentrami na projekte) Moja osobna skusenost? Projekt som zacal kreslit na pozemok uz pocas vyberu pozemku, orientaciu domu, izieb, zahrady a ci si viem predstavit tam takto fungovat. Da to vela prace tak si zohnajte google sketchup, naucte sa v nom rychlo kreslit a davajte si to dokopy. Pozrite si katalogy a vystavy domov (napr. modra laguna vo viedni) aby ste ziskali inspiraciu a citenie o priestore. A potom uz ostava kreslit a ratat a studovat zakon a kludne otravujte pani Edlinger na stavebnom urade v Hainburgu, bude Vas mat “rada” :D
Osobne som nakreslil asi 45 roznych verzii domu, kym sme dospely k verzii ktora nas oslovila. Dajte si pauzu medzi nakresmi, hodte ich niekam na 2 tyzdne a vratte sa k nim spät, ak sa vam stale pacia, tak ich odlozte na dalsie 2 tyzdne a ak aj potom su OK. tak to je to co hladate. Pre odhad velkosti domu vam dam cislo 1800€/m² zastavanej plochy u dvojpodlazneho domu v Nizkoenergetickom standarte – kolko si mozete takej plochy dovolit je na vasom rozpocte… ;) Ked budete mat pracovne verzie podorysov a najdeny stavebny material tak hor sa za projektantom alebo stavebnou firmou, ktory to prekreslia do projektu. Ziadne strachy projekt v Rakusku vyzera inak (jednoduchsie) ako na slovensku.

myslel som ze sa dostanem dalej ale je toho vela… tak pridam nejake obrazky mojich predstav a prekresu projektanta (nakolko som sa trafiiill :DDD??? Zamestnal by som sa? :) )

 

      >>>> PROJEKT >>>> 
nabuduce uvidite…
Zaklady, stavebny dozor a stavebny zakon a ako sa stavebny zakon stavia k slovenskym firmam.

See ya next!

Martin

stavba.hainburg@gmail.com

Moj Blog : http://mysite.sk/wordpress/housie

https://www.facebook.com/domvrakusku/

Zobrazenia: 743

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby