Prvý dojem z vášho ubytovacieho zariadenia je pre zákazníkov kľúčový. Najviac sa zameriavajú na výzor svojej izby, pretože práve v nej trávia najviac času. Nepokazte to ošarpaným nábytkom, špinavým kobercom či preležaným matracom. Investujte do kvalitného nábytku, ktorý sa ľahko udržiava, je pohodlný a bude vyzerať dobre aj po dlhom užívaní vašich návštevníkov.

Výber hotelového nábytku

Hotelový nábytok je na rozdiel od nábytku v domácnosti viac namáhaný. Využívajú ho rôzne typy hostí, ktorí sa k nemu aj rôzne chovajú. Preto sú požiadavky na kvalitu nábytku do hotelov omnoho vyššie.

Majitelia väčšinou volia nábytok z dreva, ktorý je pevný a trvácny a dávajú prednosť kovovým častiam, ktoré odolávajú poškodeniu lepšie ako iné materiály.

Nábytok v hotelových izbách musí zároveň pôsobiť dizajnovo, čisto a vábne. Práve preto majitelia hľadajú ideálnu rovnováhu medzi kvalitou, výzorom a, samozrejme, cenou.

Ideálny predajcovia sú tí, ktorí hotelový nábytok aj sami vyrábajú. Uprednostňujte lokálnych dodávateľov, ku ktorým sa ľahko dostanete v prípade, že potrebujete dokúpiť nejaký kus nábytku v rovnakom dizajne, v akom už máte zariadené izby.

Pohovka a posteľ do hotelovej izby

Základom každej hotelovej izby je posteľ. Práve v nej hostia trávia najviac času. Nepodceňujte preto jej výber a zamerajte sa hlavne na výrobný materiál, rám, matrac a rošt.

Posteľ musí byť dostatočne vysoká, preto sa v hotelových izbách najčastejšie využívajú kontinentálne postele. Tie by mali lahodiť oku a vydržať čo najdlhšie. Vyberajte postele od predajcov, ktorí sa zameriavajú na hotelierstvo, pretože oni vedia najlepšie, čo má spĺňať dobrá hotelová posteľ.

Ubytovať sa k vám prídu hostia s rôznym zdravotným stavom, rôznou výškou a váhou. Preto nezabúdajte, že posteľ musí byť pohodlná pre akéhokoľvek návštevníka. V moderných hotelových spálňach sa čoraz častejšie nachádzajú pohodlné boxspring postele s kvalitnými matracmi, na ktorých sa do ružova vyspí každý hosť.

Druhým najdôležitejším kusom nábytku je pohodlná pohovka. Hostia sa k nej však správajú úplne inak ako ku svojej, ktorú majú doma. Často ju znečistia zvyškami jedla, pitím či špinavou obuvou. Preto by mala byť potiahnutá materiálom, z ktorého dokážete čo najľahšie vyčistiť akýkoľvek fľak.

Vyberajte takú, ktorá vám v hotelovej izbe vydrží viac ako desaťročie a zamerajte sa na kvalitných výrobcov, ktorí svoj nábytok pre hotely vyrábajú s precíznosťou. Aj keď sa pohovka náhodou pokazí, mala by byť ľahko a lacno opraviteľná.

Ideálnym variantom sú pohovky, ktoré sa dajú rozložiť na lôžko. Zvýšite tým kapacitu hotela. Pri výbere rozkladacej pohovky si dajte pozor, aby bolo lôžko dostatočne veľké a pohodlné. Dôležitý je aj priestor v hotelovej izbe. Po rozložení by lôžko nemalo byť prekážkou pri prechádzaní miestnosťou.

Zvýšené nároky na nábytok v hotelovej izbe

V hotelovej izbe musí byť všetok nábytok omnoho odolnejší než v domácnosti. Predovšetkým tkaniny na posteliach, pohovkách, taburetoch či stoličkách môžu rýchlo podliehať opotrebeniu. Odolnosť sa meria pomocou tzv. Martindale testu, ktorého hodnota hovorí o tom, pri koľkých cykloch sa prejaví opotrebovanie látky:

  • dekoratívny nábytok - menej než 10 000 cyklov
  • príležitostné využívanie - 10 000 až 15 000 cyklov
  • bežné využívanie v domácnosti - 15 000 až 30 000 cyklov
  • využívanie v hoteloch, kanceláriách - viac ako 30 000 cyklov, na záťažové látky a tkaniny, ktoré sa používajú v priestoroch s veľkou fluktuáciou, ako je napríklad reštaurácia alebo recepcia hotela, sa odporúča použiť látku s testom 100 000 cyklov.

Zariaďte svoj hotel alebo penzión kvalitným nábytkom s dlhou životnosťou. Investícia do neho sa vám vráti nielen tým, že ho nebudete musieť často meniť, ale aj spokojnosťou hostí, ktorí si užijú pohodlie a nepoškodený interiér vášho ubytovacieho zariadenia.

Zobrazenia: 42

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby