Výber správneho roštu vám zabezpečí kvalitný a zdravý spánok

Súčasťou zdravého spánku nie je len kvalitná posteľ, ale na kvalitu spánku má veľký vplyv aj matrac a rošt. Správny rošt vám pomôže vyhnúť sa bolestiam pohybového aparátu a udržať správnu polohu ležiaceho tela. Nezabúdajte, že aj kvalitný rošt potrebuje svoju pravidelnú údržbu, aby jeho životnosť bola čo najdlhšia.

Obrázok: Rošt do veľkej miery ovplyvňuje kvalitu vášho spánku.

Tipy, ako si vybrať správny rošt do postele

Ak potrebujete nový rošt, vyberte si taký, ktorý vyhovuje vašim individuálnym potrebám a poskytuje správnu oporu vášho tela počas spánku. Zamerajte sa predovšetkým na renomovaných výrobcov, ktorí majú pozitívne hodnotenia od svojich zákazníkov.

Ponúkame vám pár tipov, ako si vybrať správny rošt, aby vaša investícia do zdravého spánku naozaj stála za to.

Materiál roštu

Jednou zo základných podmienok výberu kvalitného roštu je výrobný materiál. Rošt musí byť pružný, pevný a odolný. Všetky tieto požiadavky spĺňa drevo. Najčastejšie sa používa bukové, dubové či brezové. V súčasnej dobe sa vyrábajú aj rošty z inovatívnych materiálov, ako je napríklad plast alebo kompozitné materiály. Vo všeobecnosti sa však najčastejšie používajú drevené rošty, ktoré sú trvanlivé a spoľahlivé.

Veľkosť roštu

Skôr než si pôjdete kúpiť rošt, poriadne si zmerajte rám postele z vnútornej strany, kde sa bude nachádzať. Vyhnite sa tak problémom s nesprávnou veľkosťou. Nezabúdajte, že každý rošt je o niekoľko centimetrov užší a kratší, ako rozmer postele. Ak máte manželskú posteľ, zaobstarajte si stredovú podpornú lištu a dva rošty. Ďalšou výhodou kúpy dvoch roštov pre manželskú posteľ je, že si vyberiete rošty podľa individuálnych požiadaviek seba a partnera.

Pohyblivosť roštu

Ak v posteli radi čítate, alebo si chcete pred spaním pozrieť nejaký film či máte zdravotné problémy, ktoré vám neumožňujú spávať v rovine, voľte rošty s nastaviteľnou polohou v hlavovej a nožnej časti. Elektricky polohovateľné rošty sa ovládajú automaticky pomocou diaľkového ovládača, čo komfort pri oddychu na posteli ešte viac zvýši.

Cena versus kvalita roštu

Pri výbere roštu je potrebné nájsť rovnováhu medzi cenou a kvalitou. Na trhu je veľa dodávateľov, ktorí tvrdia, že práve ich rošty sú tie najlepšie a zároveň najlacnejšie. Vyberajte podľa recenzií a referencií zákazníkov. Práve tie vás navedú správnym smerom k výberu kvalitného roštu za rozumnú cenu.

Podpora

Rošt musí poskytovať dokonalú podporu vášho tela. Budete sa tak prebúdzať bez bolestí a dopomôže vám to aj k lepšiemu spánku. Rošt by mal bez problémov udržať nielen matrac, ale aj hmotnosť spiaceho. Jednotlivé lamely sa totiž prehýbajú podľa tlaku tela vystaveného na matrac a tým aj na rošt.

Medzery medzi lamelami 

Ak vyberáte lamelový rošt, zamerajte sa okrem odolnosti a pružnosti lamiel aj na medzery medzi nimi. Medzera medzi lamelami by mala byť maximálne 4 cm, aby sa do nej matrac neprepadal. Práve to má negatívny vplyv nielen na vaše pohodlie pri spánku, ale aj na životnosť matraca a samotného roštu.

Údržba

Aj kvalitné rošty potrebujú údržbu. Keď budete prať poťah matraca, utrite z roštu prach a skontrolujte, či nie sú lamely niekde prasknuté alebo nalomené. Ak lamely vášho roštu začali nepríjemne vŕzgať, premažte spoje a ošetrite aj samotné lamely. V prípade dreveného roštu natrite lamely ochranným lakom na olejovej báze.

Obrázok: Polohovateľný rošt vám zaručí maximálny komfort nielen pri spánku, ale aj pri čítaní alebo pozeraní televízie. Zdroj: Materasso.sk

Ak premýšľate nad kúpou novej postele, hľadajte predajcu, ktorý ponúka všetky komponenty, od rámov cez matrace až po rošty, na jednom mieste. Ušetrí vám to nielen čas, ale aj peniaze, a zároveň sa nemusíte obávať, že jednotlivé časti postele do seba nebudú zapadať.

Zobrazenia: 23

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby