Dovolenka je o zážitkoch a každý si chce priniesť len tie najkrajšie. Pri hľadaní ideálneho hotela na internete nikdy nevieme, aká bude jeho atmosféra, nedostatky a hlavne posteľ. K získaniu aspoň nejakej predstavy nám slúžia internetové recenzie, avšak nároky na kvalitnú posteľ má každý iné. Hotelieri by preto pri výbere postelí do izieb mali myslieť na individuálne požiadavky zákazníka a ponúknuť im komfort, ktorý uspokojí každého.

Prečo je hotelová posteľ pre zákazníka dôležitá?

Pre hostí v hotely nie sú dôležité iba jeho služby, ale aj vybavenie. Kvalita postele môže byť pre zákazníkov významným faktorom pri voľbe hotela.

Výber hotelovej postele je omnoho náročnejší, než výber postele domov. Posteľ vyberáte pre konkrétnu osobu, ktorá na nej bude spávať. Výber je ovplyvnený vaším vkusom, preferenciami, zdravotnými komplikáciami či váhou človeka.

Hotelová posteľ musí byť vhodná pre každého zákazníka, či už je zvyknutý na vysoké postele kontinentálneho typu, alebo na nízke postele z ázijských krajín. Posteľ musí mať vlastnosti, ktoré sú vhodné pre všetky váhové a vekové kategórie, a zároveň sa musí každému zákazníkovi aj páčiť. Mala by ladiť s interiérom hotelovej izby, no v prvom rade musí plniť svoj účel.

Často nekvalitná, tvrdá alebo dokonca stará posteľ, dokáže zničiť celkový dobrý dojem z hotela.

Ako vybrať kvalitnú posteľ do hotelovej izby

Posteľ ako celok musí na zákazníka pôsobiť čisto a upravene. Hneď po prvej noci by mal mať pocit, že tak dobre sa nevyspí ani doma vo vlastnej posteli. Pri výbere záleží ako na posteľnom ráme, matraci a roštoch, tak aj na chráničoch a topperoch.

Obrázok: Pre zákazníka je posteľ jednou z najdôležitejších vecí z vybavenia hotelovej izby. Zdroj: Materasso-hotels.com

Výber kvalitného matraca

Matrac je najdôležitejšou časťou každej postele. Práve on ovplyvňuje kvalitu spánku. Aby ste dopriali pohodlie každému zákazníkovi, zamerajte sa na výber materiálu a vlastnosti matraca. Ten by mal byť vyrobený zo zdravotne nezávadných materiálov a hlavne by mal byť antibakteriálny. Nielen kvôli hygiene, ale aj kvôli hosťom, ktorí trpia rôznymi alergiami.

Ďalšou dôležitou súčasťou matraca je jeho poťah. Poťah by nemal prepúšťať do matraca roztoče, plesne a tekutiny. Mal by byť snímateľný a ľahko sa čistiť/prať.

Najpohodlnejšie matrace s vlastnosťami, ktoré ulahodia každému, sú taštičkové matrace. Skvele sa prispôsobia váhe tela a rovnomerne rozložia záťaž spiaceho.

Topper

Topper je vrchná časť matraca, ktorá zlepšuje jeho vlastnosti, a zároveň chráni samotný matrac. Toppery môžete mať uložené v sklade a v prípade, že bude matrac pre niekoho tvrdý alebo naopak mäkký, práve topperom upravíte jeho vlastnosti. Výber toppera je rovnaký ako pri matraci. V ponuke sú toppery z rôznych materiálov a tvrdostí. Pre svoju veľkosť (približne 6 cm) sa ľahko skladujú v prípade potreby je jednoduché ich použiť.

Obrázok: Toppery zlepšujú vlastnosti matraca. Zdroj: Materasso.cz

Výber materiálu postele a jej ideálny rozmer

Posteľ je dominantou každej hotelovej izby a zákazníci v nej trávia väčšinu času. Pri výbere myslite v prvom rade na to, aby okolo nej zostalo dostatok priestoru na voľný pohyb.

Vyberajte materiál, ktorý vám zaručí kvalitu, je príjemný na dotyk a lahodí oku. Ideálny materiál na výrobu postele je masív. Práve kvalitné drevo zaručí posteli dlhú životnosť a dlhotrvajúci luxusný vzhľad. Každá hotelová posteľ by mala mať aj čelo. Ochránite tak stenu pred znečistením a zákazníkom doprajete pohodlie. Využiť ho môžu napríklad pri sledovaní televízie alebo pri čítaní knižky. Čelo postele by malo byť potiahnuté príjemným materiálom, ktorý je zároveň ľahko udržiavateľný.

Postele z masívu alebo kovu vydržia dlho a čalúnenie im dodá ten pravý šmrnc. O čalúnenie sa nezabúdajte pravidelne starať, posteľ musí byť bez poškodenia a vždy čistá.

Hotelové postele boxspring

V hotelových izbách najviac obdivujeme veľké a vysoké kontinentálne postele (boxspringové postele). Práve v hoteloch sa táto posteľ stala obľúbeným vybavením izieb. Boxspringové postele majú prakticky neobmedzenú životnosť, čo vo finále šetrí hotelierom financie.

Postele boxspring sú stabilné kontinentálne postele, ktoré sú napriek svojmu robustnému vzhľadu dostatočne priedušné a pružné. Vďaka výbornej absorpcii tlaku predlžujú životnosť matraca.

Ak hľadáte možnosť, ako urobiť z manželskej postele dve jednolôžka, práve boxspring postele sú na túto premenu ideálne. Vďaka špeciálnemu spájaciemu systému dokážete manželskú posteľ ľahko zmeniť na dve samostatné postele.

Vynikajúce vlastnosti tejto postele dokážu ulahodiť akémukoľvek spiacemu telu. Týka sa to hlavne rôznych hmotností zákazníkov - postele sú pripravené na akúkoľvek záťaž.

Obrázok: Hotelovú posteľ od Materasso môžete ľahko zmeniť na dve jednolôžka. Zdroj: Materasso-hotels.com

Jednoduchý výber kompletnej postele od kvalitného dodávateľa

Ak hľadáte kvalitné postele, ktoré vydržia čo najdlhšie a aj po dlhých rokoch používania budú vyzerať stále výborne, shahnite po ponuke dodávateľa, ktorý je zároveň ich výrobcom. Kupujte postele z prvej ruky, ktoré sú kvalitné a majú dlhoročnú záruku.

Jednou zo spoločností, ktorá sa zaoberá výrobou a distribúciou postelí a matracov, je spoločnosť Materasso. Okrem kompletného riešenia postelí u nich nájdete aj rozličné doplnky, ako sú prikrývky a vankúše.

Zobrazenia: 176

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby