Luxus na dosah ruky: prečo investovať do kvalitných hliníkových pergol a postelí na mieru

Nie sme takí bohatí, aby sme kupovali nekvalitné vybavenie. Týmto heslom sa treba riadiť pri zariaďovaní domácnosti. Investíciou do kvalitných materiálov a špičkového spracovania získate dlhú životnosť každého výrobku a nebudete ho musieť o niekoľko rokov kupovať znova.

Definícia luxusu v dnešnej dobe

Definícia luxusného bývania sa v priebehu rokov prirodzene zmenila. Kým v minulosti bola napríklad klimatizácia výsadou, dnes je súčasťou väčšiny nových budov. Luxusné nehnuteľnosti sa zvyčajne vyznačujú niekoľkými vlastnosťami. Všimnite si napríklad vysokokvalitné kuchynské a kúpeľňové vybavenie. Samozrejmosťou sú aj špičkové podlahy a obklady stien.

Luxus sa však môže premietnuť aj do samotného nábytku. Ak si kúpite najlacnejší nábytok z drevotriesky, s najväčšou pravdepodobnosťou vám dlho nevydrží a o niekoľko rokov (alebo dokonca mesiacov) pocítite potrebu ho vymeniť. Kvalitný nábytok však prináša trvanlivosť, ako aj pohodlie a dizajn.

Hovoríme najmä o posteliach, kde platí, že investíciou do kvalitného modelu investujete aj do svojho zdravia. Keďže spánok má priamy vplyv na to, ako sa budeme cítiť nasledujúci deň, má zmysel rozhodnúť sa pre precízne vyrobenú posteľ alebo matrac.

Spánkom trávime veľkú časť svojho života

Hliníkové pergoly na terasu: nielen dizajn, ale aj funkčnosť

Jedným z prvkov luxusného bývania môže byť hliníková pergola. Vďaka nej si budete môcť vychutnať posedenie na terase alebo v záhrade za každého počasia. Ak sa navyše rozhodnete pre zasklenie, získate komfort aj v chladnejších mesiacoch. Vzniknutý priestor potom môžete využívať podľa svojich potrieb. Niektorí uprednostňujú vonkajšie posedenie určené na stolovanie, iní sa rozhodnú pre rôzne dizajnové ležadlá a vytvoria si vlastný kútik na relaxáciu, meditáciu či dokonca čítanie.

Pergoly sa najčastejšie vyrábajú z dvoch materiálov. Prvým je hliník, ktorý sa spája s vysokou kvalitou a prakticky nulovou údržbou. V prípade znečistenia môžete pergolu umyť obyčajnou vodou. K dispozícii sú v rôznych farbách, aby ladili s exteriérom vášho domu.

V ponuke nájdete aj drevené pergoly do záhrady. Na prvý pohľad je ich prírodný dizajn príjemný, ale na druhej strane musíte počítať s potrebou pravidelnej údržby tohto materiálu. Životnosť drevených pergol je kratšia ako životnosť hliníkových modelov.

Čalúnené americké postele: inšpirácia pre luxusné spálne

Ďalším zariadením, do ktorého sa oplatí investovať, sú určite luxusné postele na mieru. Ako sme už spomenuli, spánok má preukázateľný vplyv na naše zdravie a na to, ako sa cítime na druhý deň. Ak je náš spánok kvalitný, dokážeme si oddýchnuť nielen fyzicky, ale aj psychicky. Môžeme si utriediť myšlienky, zregenerovať sa a pripraviť sa na ďalšiu záťaž.

V oblasti luxusných postelí sú jasnými víťazmi čalúnené postele boxspring. V porovnaní s tradičnými posteľami bývajú vyššie, čo uľahčuje líhanie a následné vstávanie.

Boxspringová alebo kontinentálna posteľ sa skladá z troch častí. Prvou je systém pozostávajúci z masívneho rámu, pružinového systému a ďalších kvalitných materiálov. Táto časť je zodpovedná za vysokú pevnosť, pružnosť a vzdušnosť postele. Druhou časťou je hlavný matrac, ktorý by mal byť vždy prispôsobený špecifickým potrebám daného človeka na spanie. Nakoniec je tu vrchný matrac (tzv. topper), ktorý zvyšuje pocit pohodlia počas spánku.

V neposlednom rade je výhodou celočalúnených postelí ich dizajn. Tieto kusy nábytku pôsobia masívne a stanú sa ústredným bodom vašej spálne. Dokážu rozžiariť miestnosť a dodať jej potrebný šarm. Môžete si vybrať z rôznych poťahov a detailov, čo vám umožní prispôsobiť vzhľad vašej dizajnovej postele.

Exteriér a interiér domu spolu tvoria jeden celok

Pri zariaďovaní rodinného domu myslite na jeho interiér a exteriér, čím vytvoríte celok, ktorý bude pôsobiť esteticky, a zároveň bude dokonale plniť svoju funkciu.

Vďaka modernej hliníkovej pergole si budete môcť vychutnať prirodzený prechod medzi vnútorným a vonkajším priestorom. Po prebudení na luxusnej posteli z masívu si môžete vychutnať napríklad rannú kávu na terase, a to za každého počasia.

Vďaka modernej hliníkovej pergole si budete môcť vychutnať prirodzený prechod medzi vnútorným a vonkajším priestorom

Nábytok si zvyčajne kupujeme len niekoľkokrát za život, a preto by mal vydržať aj náročnejšie každodenné používanie. Pri výbere jednotlivých kusov nábytku alebo zariadenia sa preto neunáhlite a vždy uprednostňujte kvalitných a časom preverených výrobcov. Uvidíte, že sa vám to z dlhodobého hľadiska oplatí.

Zobrazenia: 32

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby