Spánok je pre každého človeka veľmi dôležitý a jeho kvalita ovplyvňuje náš každodenný život. Aby ste sa vyspali do ružova, potrebujete dostatočne veľkú posteľ a pohodlný matrac. Jeho výber ovplyvňujú individuálne potreby či zdravotný stav každého jedinca. Ak nenájdete matrac podľa vašich predstáv, navštívte predajcu, ktorý vám dokáže vyrobiť matrac na mieru.

Obrázok: Komfortný spánok zabezpečí lepšiu kvalitu nášho každodenného života. Zdroj: Ferreti.eu

Faktory, ktoré ovplyvňujú výber správneho matraca

Jedným z kľúčových faktorov pri výbere matraca je tvrdosť. Niekto preferuje tvrdšie matrace a niekto zas mäkšie. Tvrdosť matraca je potrebné voliť na základe našej váhy, veku, zdravotného stavu a najčastejšej polohy pri spánku.

Pri výbere matraca sa zamerajte aj na materiál, z ktorého je vyrobený. Matrace sa najčastejšie vyrábajú z pamäťovej peny, latexu, taštičkových pružín alebo z kombinácie viacerých materiálov. Ak ste alergik, voľte hypoalergénne matrace, ktoré neprepúšťajú alergény, ako sú roztoče alebo pleseň. Pokiaľ trpíte bolesťami chrbtice alebo problémami s pohybovým aparátom, zohľadnite to pri výbere.

Ďalším faktorom sú rozmery matraca. Rozmery sú, samozrejme, závislé od rámu postele, teda konkrétne sa jedná o šírku a dĺžku matraca. Nezabudnite však aj na dostatočnú výšku. Matrac by mal mať minimálnu výšku 15 cm. Čím je vyšší, tým je pohodlnejší.

Matrace na mieru

Ak si nedokážete vybrať z ponuky dostupných predajcov, siahnite po matraci na mieru, ktorý oproti bežným matracom ponúka hneď niekoľko výhod.

Matrace na mieru sú vyrobené podľa vašich individuálnych požiadaviek a potrieb. Sami si zvolíte materiál, hrúbku, tuhosť, rozmery a tvar matraca.

Matrace na mieru vám zaručia ideálu oporu a správne zarovnanie chrbtice. Môžete siahnuť po matracoch z pamäťovej peny, taštičkových pružín či sendvičových matracoch s rôznymi zónami tvrdosti, aby ste zamedzili bolestiam chrbtice, krku a kĺbov. K dispozícii sú antialergénne, ekologické aj prírodné materiály.

Správny matrac na mieru sa zároveň dokonale prispôsobí vášmu spiacemu telu, takže sa nebudete počas noci prehadzovať kvôli zmene spánkovej polohy.

Obrázok: Vyberte si posteľ a matrac na mieru na jednom mieste. Zdroj: Ferreti.eu

Postele na mieru

Potrebujete do svojho priestoru atypickú posteľ alebo máte presnú predstavu, ako by mala vaša posteľ vyzerať, ale žiaden predajca takú neponúka? Našťastie existujú obchodníci, ktorí ponúkajú možnosť výroby kompletnej postele na mieru.

Na jednom mieste si môžete nechať vyrobiť posteľ vrátane roštu a matraca. Sami sa rozhodnete pre tvar, rozmery, materiál rámu a nožičiek, dizajn či čalúnenie a typ matraca.

Ideálne materiály pre rám a čelo postele sú masívne drevo alebo kov. Ak sa rozhodnete pre čalúnenú posteľ, uprednostnite materiál, ktorý sa ľahko čistí, má dlhú životnosť a je antialergénny. Posteľ by mala byť dostatočne veľká a vysoká. Myslite aj na dostatok priestoru v spálni, aby zbytočne nezaberala celú miestnosť.

Matrace a postele na mieru môžu byť drahšie, ale ponúkajú výhody, do ktorých sa skutočne oplatí investovať. Ak si navyše zvolíte poctivého výrobcu, posteľ a matrac vám vydržia oveľa dlhšie ako lacnejšie, no menej kvalitné alternatívy.

Zobrazenia: 44

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby