Najdôležitejším nábytkom hotelovej izby je jednoznačne posteľ a hotelový matrac. Čisté a hygienické postele nielenže zabezpečujú pohodlie a komfort hostí, ale prispievajú aj k ich spokojnosti a pozitívnym recenziám. Je preto dôležité, aby sa posteľná bielizeň pravidelne a riadne čistila. Hostia musia byť so svojimi posteľami stopercentne spokojní.

Obrázok: Udržujte hotelovú izbu v čistote, aj keď je dlhodobo neobsadená. Zdroj: Materasso-hotels.com

Starostlivosť o matrace

Ak keď sa hotelová izba dlhodobejšie nevyužíva, stále je potrebné starať sa o jej čistotu, najmä o čalúnenie a matrac. Aj v prázdnej izbe sa totiž usádza prach. Medzi hosťami, ktorí danú izbu obsadia, môže byť silný alergik, preto sa vyhnite možným nepríjemnostiam a prach pravidelne odstraňujte ako z postele, tak z ostatného zariadenia. Lôžkoviny stačí vyprášiť z okna a matrace a čalúnenie postele povysávať od prachu či iných alergénov, ako je peľ alebo roztoče.

Ak narazíte hoci na malú škvrnu, okamžite ju vyčistite, aby si ju hosť, ktorý príde do izby nevšimol. V opačnom prípade môžete očakávať nepríjemnú recenziu, ktorá vám k vyššej návštevnosti určite nepomôže.

Vybavte si sklad špeciálnymi čistiacimi prostriedkami určenými na čistenie matracov. Tieto prostriedky sú navrhnuté tak, aby odstraňovali škvrny a zápachy a zároveň matrac dezinfikovali.

Ak vám nejaký hosť znečistí hotelový matrac až natoľko, že na to nestačia ani vaše prostriedky, využite na čistenie odbornú firmu. Profesionálne čistenie matracov sa zíde aj v prípade, že máte staršie matrace či starší čalúnený nábytok. Firma používa špeciálne vybavenie a znalosti na dôkladné vyčistenie a dezinfekciu matracov, čím sa zabezpečí ich optimálna hygiena.

Na ochranu a predĺženie životnosti matraca môžete použiť chránič matraca tzv. topper. Tento ochranný plášť zabraňuje prenikaniu tekutín, prachu a alergénov do matraca, čím zlepšuje jeho vlastnosti a zvyšuje komfort pri spánku. Ľahko sa skladuje a dá sa ľahko vyprať.

Obrázok: Hostia vo svojich recenziách najviac riešia hotelové vybavenie a čistotu na izbách. Zdroj: Materasso-hotels.com

Starostlivosť o lôžkoviny

Okrem matracov je dôležitá aj starostlivosť o lôžkoviny. V prvom rade sa zamerajte na materiály, ktoré sú kvalitné a antibakteriálne. Dodržiavajte pokyny výrobcu pre pranie a sušenie, aby ste sa zbavili škvŕn, baktérií a vírusov a aby sa posteľná bielizeň nezničila. Využívajte čistiace prostriedky, ktoré sú určené na pranie lôžkovín a vyhýbajte sa agresívnej chémii, ktorá môže hosťovi privodiť alergie.

Lôžkoviny je potrebné čistiť aj medzi jednotlivými pracími cyklami. Pravidelne ich vetrajte a odstraňujte z nich prach, čím zabránite tvorbe plesní a baktérií. Zároveň tak do hotelovej izby dostanete čerstvý vzduch. 

Vyprané lôžkoviny skladujte na suchom a čistom mieste. Na ich usporiadanie môžete použiť priehradky alebo škatule. Tým ich zároveň ochránite pred poškodením.

Dodržiavanie pravidiel prania a sušenia lôžkovín, vetranie a čistenie od prachu, použitie chrániča matraca a správne skladovanie, sú základným prvkom poskytovania kvalitného a komfortného ubytovania pre hostí. Všetky tieto opatrenia sa premietajú do spokojnosti hostí a celkového hodnotenia vášho ubytovania.

Zobrazenia: 33

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby