Myslite na svoje zdravie a vyberte si ten správny matrac, ktorý vám zaručí pohodlný spánok. Aj keď si to často neuvedomujeme, spánok je pre nás veľmi dôležitý. V posteli strávime skoro tretinu svojho života a vďaka nemu regenerujeme naše telo a myseľ. K pokojnému a pohodlnému spánku pomáha hlavne kvalitný matrac. Každý z nás má na matrac iné požiadavky, preto je ich ponuka rozmanitá a k  výberu je potrebné pristupovať individuálne. 

V dnešnej dobe si môžete vyberať z bohatej ponuky kvalitných matracov, preto vás prevedieme najmodernejšími typmi matracových jadier od popredného slovenského výrobcu Materasso.

Pri výbere matraca myslite na jeho vlastnosti.

Lenivá pena VISCOPPPER

Je to nový typ viscoelastickej pamäťovej či lenivej peny (skvele sa prispôsobí krivkám vášho tela). Táto pena je vyrobená z troch prírodných materiálov, a to z turmalínu, medi a grafitu. Vďaka týmto materiálom sa nielenže dobre vyspíte, ale podporujú aj vašu imunitu, zabíjajú baktérie, vírusy a plesne. Naviac má táto pena výbornú tepelnú a elektrickú vodivosť a obsahuje až 50 stopových prírodných prvkov, ktoré sú prospešné pre vaše zdravie.

OXIGEN FOAM

Už názov tejto peny napovedá, že sa jedná o matracové jadro s výbornou priedušnosťou, a to vďaka vzdušnej štruktúre buniek. Matrac preto pri používaní prepustí všetko, čo sa na neho dostane, a zároveň znižuje potivosť človeka počas spánku. Vďaka tejto vlastnosti nehrozí, že by sa na pene vytvárala vlhkosť alebo plesne. Keďže sa táto pena menej klimaticky namáha, dlhšie si zachová pôvodné vlastnosti a tým sa predĺži aj jej životnosť.

HR-pena GREENGEL

Táto HR-pena je vysoko odolná a elastická, takže poskytuje vysoký komfort. Vďaka svojej bunkovej štruktúre je tiež dobre priedušná. Vhodné je kombinovať ju s lenivou penou, aby bola aj príjemne hrejivá.

HR-pena s esenciálnym olejom NEROLI

Pokiaľ hľadáte matrac a aromaterapiu v jednom, tak je pre vás HR-pena ideálna. Pena je napustená esenciálnym olejom Neroli. Tento esenciálny olej je vyrobený z výťažkov kvetov horkého pomarančovníka a je populárny vďaka pozitívnym účinkom na nervový systém. Práve touto kombináciou vám spoločnosť Materasso prinesie do vášho spánku novú dimenziu. 

Pena s termoregulačnými zónami Thermo-Silver

Pena, ktorá disponuje termoregulačnými zónami. Tie pri kontakte s telom vytvárajú ideálnu mikroklímu. Je vyrobená z mikrokapsúl PCM, čiže z materiálu meniaceho skupenstvo. Vďaka tomu dochádza k akumulácií prebytočného tepla, a pritom si pena udržiava vlastnú konštantnú teplotu. Ak telesná teplota spiaceho klesne, pena vyžaruje teplo späť. 

Prispôsobivá pena AIRGEL

Vďaka veľkej štruktúre buniek je táto pena veľmi dobre prispôsobivá a dokonale tak kopíruje telo spiaceho človeka. Okrem toho je dostatočne priedušná, a tak dostatočne odvádza vlhkosť z povrchových vrstiev, napríklad pot. 

Prírodný matrac Biogreen

Prírodný matrac z peny Biogreen je ukážkou skĺbenia najmodernejšej technológie a prírodných materiálov. Pena je vyrobená z ricínového oleja a napustená výťažkom z Aloe vera, ktorý skvele likviduje roztoče a baktérie. Špecifická je pre ňu mramorovitá štruktúra a vyznačuje sa tvarovou stálosťou, elasticitou a veľkou odolnosťou aj pri veľkej váhovej záťaží. Materasso má výhradné právo na dovoz tejto peny na Slovensko a do Čiech.

Pamäťová pena Viscogreen

Pamäťová pena Viscogreen je tiež vyrobená z prírodného ricínového oleja, výborne odoláva zmenám teploty a tlaku, a zároveň sa dobre prispôsobuje krivkám a polohám tela pri spánku. Okrem toho má aj antibakteriálne vlastnosti. 

Levanduľová pena

Podobne ako pena Neroli, aj tu je využitá kombinácia esenciálneho oleja a modernej technológie. Levanduľa blahodárne pôsobí na bolesť hlavy, úzkosť a depresiu. Táto bylina pôsobí aj ako prírodný a voňavý repelent či antiseptikum.  

Vysoko elastická pena EvoPoreHCR

EvoPoreHCR je vysoko elastická pena, ktorú vytvorili výskumníci vo Švajčiarsku. Je až o 40% stabilnejšia než iné HR-peny. Štruktúra pórov tejto revolučnej peny zaručí jej pevnosť, pružnosť a vlastnosti, ktoré výborne kopírujú telo a tieto vlastnosti nestráca ani po dlhoročnom využití.

Pena AventO2 s výťažkom levandule

Do peny sa priamo pri výrobe pridal výťažok z levandule a iných liečivých švajčiarskych byliniek, ktoré vám spríjemnia odpočinok každú noc. Uvoľňujúce účinky byliniek vás zbavia stresu a pozitívne pôsobia na vaše dýchanie.

Antibakteriálna pena SANITIZED

Skvele chráni organizmus pred hubami, baktériami, plesňami a pred nepríjemnými pachmi. Zložka Sanitized, ktorá sa v pene nachádza je vhodná aj pre astmatikov, pretože chráni ich kľudný spánok.

Na čo je potrebné myslieť pri výbere matraca:

  • účel využitia matraca
  • ideálna tvrdosť matraca a správny výber materiálu
  • kto bude matrac využívať (váha človeka, vek, zdravotné problémy)
  • správna priedušnosť
  • rozmery matraca
  • poťah matraca (vhodný je antialergénny a ľahko prateľný)
  • momentálne trendy pri ponuke matracov
  • cena verzus kvalita

https://materasso.sk/

Zobrazenia: 109

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby