Ťažko by ste v hoteli našli dôležitejšie vybavenie ako matrac. Kvalita spánku vašich hostí úzko súvisí s ich celkovou spokojnosťou s pobytom. Oplatí sa preto investovať do prvotriedneho zariadenia, ktoré dosiahne dlhú životnosť. Riešením môžu byť hotelové matrace na mieru.

Výhody matracov na mieru pre hotely

Hotelová izba slúži hosťom predovšetkým na relaxáciu, preto je výber matraca veľmi dôležitý. Vďaka matracom na mieru si môžete vybrať dizajn, ktorý zodpovedá potrebám vášho hotela.

Päťhviezdičkové hotely vo všeobecnosti vyžadujú oveľa vyššiu kvalitu ako trojhviezdičkové hotely alebo penzióny. Matrace na mieru vám tiež uľahčia voľbu požadovanej veľkosti a výšky. Takto môžete matrac vhodne skombinovať so svojou hotelovou posteľou.

Keďže je matrac v hotelovej izbe veľmi namáhaným vybavením, oplatí sa siahnuť po kvalitnom spracovaní zo špičkových materiálov. Nezabúdajte, že takýto matrac musí vydržať vysokú záťaž, a zároveň musí byť schopný poskytnúť vynikajúcu oporu pohybovému aparátu každého hosťa. Z hľadiska kvality spracovania majú najmä taštičkové matrace dlhú životnosť. Mäkkú vrstvu často tvorí pamäťová pena alebo rôzne prírodné materiály (obľúbený je napríklad latex alebo kokosové vlákno).

Kvalita postelí je pre hostí mimoriadne dôležitá. Zdroj: materasso-hotels.com

Proces výroby matraca na mieru

Kvalitný matrac sa skladá z 3 častí. Sú to jadro, komfortné vrstvy a poťahová látka. Slovenská spoločnosť Materasso používa na výrobu matracov na mieru špecializované stroje, ktoré režú jednotlivé peny, nanášajú lepidlo a šijú poťahy. Na rozdiel od konkurenčných značiek sa zameriava na ručné dokončovanie jednotlivých detailov, čo zaručuje výnimočnú úroveň starostlivosti.

Značka zároveň spolupracuje s odborníkmi na zdravý spánok, čo znamená, že pri výrobe využíva najnovšie technológie a poznatky. Výsledkom sú starostlivo navrhnuté matrace, ktoré zabezpečia pohodlie aj tým najnáročnejším hosťom. Materasso ponúka aj vrchné matrace na mieru a matrace do hotelových prístelok.

Matrac pre hostí je možné čo najviac prispôsobiť

Výhodou hotelových matracov na mieru je nepochybne to, že si ich môžete čo najviac prispôsobiť.

Materiály

Pokiaľ ide o výrobné materiály, môžete si vybrať z niekoľkých možností. S každým materiálom sú prirodzene spojené určité výhody a nevýhody. Nájdete tu latex, PUR penu, HR studenú penu, lenivú penu, BIO penu a pružiny.

S výberom materiálu matraca neodmysliteľne súvisí aj výber roštu. V prípade penových matracov možno odporučiť lamelový rošt, zatiaľ čo pružinové matrace sú kompatibilné s pevným latkovým roštom.

Tuhosť

Okrem toho si môžete vybrať preferovanú tvrdosť matraca. Niektoré hotely ponúkajú viacero možností, aby vyhoveli potrebám širokej škály ľudí. Môžete si teda zaobstarať tvrdšie aj mäkšie matrace a vždy sa informovať, ktorú možnosť bude váš hosť uprednostňovať.

Rozmery

Samozrejmosťou je možnosť výberu požadovaných rozmerov. Okrem tých štandardných si môžete nechať vyrobiť matrac v predĺženej dĺžke, prípadne variant, ktorý je výrazne širší. Výnimkou nie sú ani atypické matrace na mieru. Rozhodujúcim faktorom môže byť aj výška matraca. V tomto ohľade sa odporúča výška približne 30 cm, ktorá zabezpečí pohodlie pri líhaní aj vstávaní.

Ďalšie vlastnosti

Matrac je tiež možné prispôsobiť špecifickým potrebám vašich hostí. Napríklad pre ľudí s bolesťami pohybového aparátu môžu byť vhodné ortopedické zónové matrace. Osoby trpiace rôznymi alergiami ocenia matrac vyrobený zo špeciálnych materiálov s hypoalergénnou úpravou.

Matrac na mieru možno maximálne prispôsobiť vašim potrebám

Certifikácia a kvalita hotelových matracov

O kvalite hotelových matracov často svedčia získané certifikáty. Takto sa môžete ľahko presvedčiť, či zariadenie danej značky spĺňa stanovené štandardy. Certifikácia matracov môže byť tiež predajným argumentom pre vašich hostí, ktorí určite vyhľadávajú kvalitné hotelové vybavenie.

Stavte aj na ďalšie vybavenie hotelovej izby

Samozrejme, výber hotelového nábytku nekončí výberom matraca, respektíve hotelovej postele. Môžete sa rozhodnúť aj pre vhodné nočné stolíky, taburetky či kreslá. Praktickým a dekoratívnym prvkom sú tiež podnožky.

Nezabudnite investovať ani do kvalitnej posteľnej bielizne a lôžkovín, aby si vaši hostia mohli vychutnať skvelý zážitok zo spánku. V hotelovej izbe je rovnako dôležitý dostatok úložného priestoru v podobe skríň, komôd či políc.

Záverom

Výberu hotelového matraca venujte dostatok času. Koniec koncov, práve takto dokážete ovplyvniť, ako budú vaši hostia spokojní a či si počas dovolenky alebo služobnej cesty skutočne oddýchnu. Pri matracoch na mieru môžete ovplyvniť nielen ich tvrdosť, ale aj preferovaný materiál a veľkosť. Nezabudnite sa oboznámiť so získanými certifikátmi a pri zariaďovaní hotela myslite aj na ďalší nábytok.

Zobrazenia: 12

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby