Budí vás nepríjemné vŕzganie postele? Snažíte sa v noci nehýbať, aby ste pri zmene polohy nerušili partnera? Máte novú posteľ a nechápete prečo vŕzga? Vŕzganie môže byť naozaj veľmi nepríjemné a rušivé pre váš spánok. Existujú však riešenia, ktoré vás tohto nepríjemného zvuku dokážu zbaviť.

Obrázok: Užite si s partnerom posteľ bez vŕzgania.

Posteľ je miesto, kde trávime približne 8h, čo je tretina dňa. Preto sa uistite, že je pre vás pohodlná a že vás pri odpočinku a spánku na nej nič neruší. Vŕzgajúce postele nie sú problémom iba kovových postelí, ale aj postelí z masívneho dreva. V prípade kovových je častým problémom vek. Po čase začne kov oxidovať a to spôsobuje vŕzganie. Pri posteliach z masívneho dreva môže problém nastať už počas montáže postele. Masívne drevo je ťažké, preto si upevnenie dielov vyžaduje viac úsilia.  

Zistite príčinu a zbavte sa nepríjemného vŕzgania

Ak sa chcete zbaviť nepríjemného zvuku pri prevracaní na posteli, existuje niekoľko tipov, ako sa  zbaviť vŕzgania postele. Tu je niekoľko z nich:

Kontrola a dotiahnutie spojov

Najčastejším dôvodom vŕzgania nábytku sú uvoľnené spoje. Skontrolujte na posteli každý spoj a čo najviac ho utiahnite. Použite pritom skrutkovač s krížovou hlavou. Ak zistíte, že sú skrutky poškodené či dokonca zlomené, vymeňte ich za nové. 

Na vine môže byť rošt

Ďalšou príčinou nepríjemného zvuku môže byť nekvalitný alebo príliš voľne položený rošt, ktorý pri pohyboch na posteli vŕzga. V tom prípade ho stačí podložiť kusom látky, starou ponožkou alebo gumenými podložkami, ktoré zabránia treniu medzi drevenými časťami roštu a postele. Podložky ľahko zoženiete v obchodoch s domácimi potrebami. 

Ďalšou častou príčinou sú poškodené alebo opotrebované rošty, ktoré je potreba vymeniť za nové. Pri založení nových roštov dbajte na to, aby ste ich umiestnili správne. Ak máte problém aj s úplne novými roštami, skúste ich pretrieť olejnatým lakom, ktorý podporí ich pružnosť a zníži trenie s matracom. 

Vyrovnajte podlahu

Vŕzganie vašej postele môže zapríčiniť aj nerovná podlaha. Práve tá môže spôsobiť, že posteľ nestojí rovno a znepríjemňuje váš spánok. Pod nohy postele umiestnite protišmykové podložky, ktoré ju vyrovnajú a zabránia vŕzganiu.

Obrázok: Investujte do svojho oddychu kúpou kvalitnej a pohodlnej postele. Zdroj: Materasso.sk

Vyberajte len kvalitné postele

Ako sme už spomínali, posteľ je pre nás veľmi dôležitá a dôvod je jednoduchý. V posteli strávime až tretinu svojho života, preto by sme na svojom pohodlí nemali šetriť. Práve posteľ ovplyvňuje nielen kvalitu nášho spánku, ale aj naše celkové zdravie. Preto sa primárne nedívajte na jej cenu, ale hlavne na celkové vlastnosti a kvalitu.

 

Vyberajte posteľ od výrobcov, ktorý majú dobré referencie od svojich zákazníkov. Zamerajte sa na tých, ktorí sa špecializujú nielen na výrobu rámov, ale aj na matrace. Voľba matraca je pre každého človeka individuálnou záležitosťou. Každý má totiž iné potreby, ktoré závisia od veku, zdravotného stavu, váhy, polohy spánku a iných individuálnych požiadaviek.

Nepodceňujte ani výber roštov. Mali by dobre pružiť, byť vyrobené z veľmi odolného materiálu a ich kvalita by im mala prepožičiavať dlhú životnosť.

Široká ponuka postelí vám dovoľuje vybrať si vzhľad podľa vášho gusta, preto sa neorientujte len na výzor, ale vyberajte aj podľa vyššie spomínaných kritérií. Svoju posteľ si tak budete užívať dlhé roky v spokojnosti.

Zobrazenia: 73

© 2024  

Vytvorilo stavebnictvo.sk | partner : stavebnikomunita.cz |

  Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby